Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 1:03 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 9:48 pm 

Ponieważ wydawało mi się iż jasno wyjaśniliśmy sobie z Wojtkiem sprawę incydentu z synem, a mimo to wylewa żale na ogólnodostępnym forum to czuję się zobowiązany do ustosunkowania się do powyższych.

Po pierwsze Kolego Rafale jeżeli się nie zna sytuacji to lepiej nie zabierać głosu.

Po drugie dla jasności mój „synuś” i moje tatusiowanie nie miało w tym zdarzeniu roli sprawczej bo jak powszechnie wiadomo Łukasz w tej klasie modeli nie startuje.

Moje uwagi kierowane do Ciebie Wojtku były jako - Ojca do Ojca, a nie zawodnika do sędziego i to wcześniej niż wyniknął cały protest. Wydawało mi się, że zrozumiałeś przede wszystkim swój błąd jako rodzica, robiąc dziecku nadzieję na „wynik” sportowy a nie ucząc przez zabawę. Ale to twój problem. Tak jak „wulg..” słów za które przepraszałeś nie brałem do siebie, teraz po lekturze postu biorę, niestety z przykrością.

Cytuj:
Przeciez to jest przyszlość waszych klas , mlody narybek bez którego jesteście niczym bo na starych koni nikt kasy nie będzie wykladal.
Regulamin - tak , ale z rozsądkiem i karanie adekwatne do przewinienia.
Wojtku, jest taka klasa dla Twojego syna, pierwszy nie będzie od razu , ale nauczy sie jazdy po prostej drodze i nikt nie będzie się go czepial bo nie umie jeżdzic - klasa 540. Gwarantuję Ci że znajdzie się wiele osób którzy chetnie pomogą Twojemu synowi i nawet gdy zajmie zaszczytne ostatnie miejsce to wróci do domu z uśmiechniętą twarzą- bo o to tutaj chodzi.

Tu masz racje Arturze. Nie byłem zainteresowany tą klasą, nie popieram protestów bo najczęściej wynikają z czyjegoś nie fair. A czy fair było zachowanie Taty Brudnika, gdy okazało się na finale MP że klasa 4wd jest rozgrywana jako otwarta i kto zawalczył w jednych zawodach ten zbierał laury całego sezonu? - nie ocenie.
Mogę powiedzieć tylko tyle, że gdy mój syn na pierwszych zawodach TopStocka był trzeci w finale C dokupiłem akamulatorów, części, opon ... Gdy w następnych był dziesiąty w finale B w domu była feta jak po mistrzostwie świata! A do dzisiaj zwracam baczną uwagę aby po nieudanych zawodach nie było żalu z miejsca niższego niż na poprzednich a zadowolenie z podjętej walki bo przegrać po walce to nie wstyd.

Jest mi żal Kacpra, ale to niestety wina Taty! Martwisz się z powodu zawodu syna, nie bierzesz pod uwagę przykrości niewiele starszych startujących w tych wyścigach zawodników objeżdżanych przez twoje ręce. Wszyscy powinni mieć równe szanse i prawa. Kacper na poprzednich zawodach adekwatnie do swojego wieku dawał sobie świetnie radę sam.
Nie wypominam Ci twojego zgłoszenia mojego tankowania poza podestem, bo to był mój /chodź świadomy/ błąd i przyjąłem upomnienie sędziego z pokorą. Czyżby wtedy wynik tego biegu Ciebie dotyczył? bo miejsce w finale miałeś już zapewnione. Moje uwagi były tylko dla Ciebie, mogłeś je przyjąć i wykorzystać z dobrem dla dziecka.
Ja swojego nie oważyłbym się wypchnąć na wodę wiedząc, że nie umie pływać a potem mieć żal do wszystkich, że stało się nieszczęście.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 9:55 pm 

Januszu, nie odnosze sie do tego kto i co , ale do tego że nalezy karać odpowiednią karą. Kara dyskwalifikacji jest najwyższą i czy ten mlodzian zaslużyl na nią? Moim zdaniem nie i uważam że i Ty jesteś tego samego zdania. Za blędy doroslych cierpią mlodzi a tak nie powinno być. Kończe swoje wywody pedagogiczne w tym temacie, swoje zdanie przedstawilem i nic więcej nie mogę dodać. Każda porażka uczy więcej jak wygrana.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 10:44 pm 

Po pierwsze :
Janusz, pogadaliśmy i przyznalem rację w pewnym zakresie, a za powiedzmy to otwarcie BARDZO wulgarne zachowanie z mojej strony przeprosiłem. Nie zdarzyło się to nigdy wcześniej i mam nadzieję że nie zdarzy się już więcej. Nigdy w życiu nie zachowałem się wobec innych w ten sposób i żałuję że do tego doszło.
Ale...
Kacper jechał 2 eliminacje( Malinka, Szprotawa I) w taki sam sposób, a ja sam tylko jedną.
Jakoś nikt nie protestował. Były eliminacje w NT i dalej nikomu to nie przeszkadzało. Piotrek brał ode mnie to WD 40 na opony i też nic nie powiedział. Wszyscy czekali na wyniki. A jak już było jasne że zaszkodziliśmy komuś to bach - protest po cichutku, żebym nawet nie miał szans na ripostę. I NIE BYŁ TO MŁODZIK ANI JUNIOR.

Po drugie:
Nawet nie wiedziałem Janusz że to o Ciebie chodzi z tym tankowaniem. Było to nagminne i wkurzało mnie że mechanicy mają centralnie gdzieś innych rzucając model na prostą. Na treningu przez coś takiego mało nie straciłem auta, bo ktoś rzucił model wprost pod w pełni rozpędzony mój. Sam mi tłumaczyłeś co jest pedagogiczne, a co nie. Nikt nie jest idealny, a zapytaj Janka i Tadka o co ich prosiłem : Zwróćcie uwagę na tankowanie w półfinałach mechanikom tak by w finale każdy wiedział co i jak. Zwykle jeśli proszę o coś sędziów to nie dla siebie tylko dla ogólnego dobra. Przecież nie poszedłem tam pokazując Ciebie palcem i mówiąc : tego to koniecznie trzeba zdyskfalifikować ( w duszy myśląc łatwo może pozbędę się przeciwnika)

Po trzecie:
Całość mojej reakcji jeszcze raz powtarzam nie jest o to - za co, tylko o to - w jaki sposób. Faceta z jajami poznaje się po tym, że potrafi drugiemu powiedzieć prosto w oczy co mu leży na sercu, a nie po cichutku, przy stoliku - to tak jak strzelanie do kogoś w plecy bez ostrzeżenia. Padasz trupem nawet nie wiedząc za co i od kogo.

Koniec żali.

Kacper chodzi po pokoju z moim medalem i ma z tego straszną frajdę.
Może kiedyś doczekam czasu że On odda mi swój i też będę miał frajdę... Ten medal po prostu Jemu dedykuję.

W

Ostatnio edytowano Pn wrz 04, 2006 11:54 pm przez Wojtek Brudnik, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 10:48 pm 

Święte słowa.

Chciałem edytować p.s. ale dodam tylko jedną sprawę:

Cytuj:
Przypomne tylko że jak "Koleżanka" wpadła autem do rowu to też mu pożyczałem linkę holowniczą... i nie wnioskowałem o dykwalifikację z zawodów jak przesunęliśmy z tego powodu starty o ponad godzinę.

Ja też jadąc na miejsce zdarzenia nie myślałem o tym, że kolega z w-wy pozwoli wygrać nam te zawody /chodź było tyci, tyci .. i pozwoliłoby to w ogólnym rozrachunku na zajęcie II a nie III mieksce w klasie/ Tylko wyciągając Ole z rowu własnymi recami, czy nic się jej nie stało i jak delikatnie, ale jednak opieprzyć za głupotę.
Amen

Gratulując organizatorom kolejnej wspaniałej imprezy, chciałem szczególnie pogratulować zwycięscom i wszystkim startującym w MT stand. za kapitalną walkę i podnoszenie umiejętności. Mam nadzieję, że z naszej strony poprawiliśmy nadimpulsywne zachowanie na podeście, pracujemy nad impulsywnym zarówno na jak i pod podestem. Z ogromną satysfakcją chwalimy się 10 miejscem w tej klasie w klasyfikacji generalnej odnotowując miejsce pierwsze patrząc na kategorię wiekową młodzika /chodź nie wygląda :D / i wnioskujemy o stworzenie podziału na kategorie wiekowe bo jest młodzików i juniorów sporo w stawce.
Dziękuje i gratuluje organizatorom wszystkich eliminacji oraz zawodnikom w nich startującym, zachęcając przede wszystkim mających modele elektryczne do powrotu na tory - wysypalo nam ku uciesze imprez off-roadowych.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 5:17 am 

Witam Wszystkich

Przede wszystkim chcę podziękować całemu zespołowi HPI Racing Team za wsparcie w sezonie 2006 które pomogło osiągnąć sukces w postaci Mistrza Polski 2006 w klasie Monster Truck Open na modelu Hellfire. Pragnę również podziękować kolegom z klubu „Pirat Team” jak również koledze Michałowi Tronowskiemu za pomoc na zawodach.
Co do zawodów myślę że pierwszy raz widziałem takie nagrody na ukończenie sezonu, wielkie brawa dla organizatora. Dodatkowo musze powiedzieć, że były strasznie rygorystycznie przestrzegane przepisy, chyba pierwszy raz, ale były to Mistrzostwa Polski więc poziom był odpowiedni.
Tutaj kilka słów dla Wojtka, który strasznie pomógł mi na zawodach Szprotawie i bez jego pomocy nie pojechałbym w finale. Popatrz na Kornela z naszej ekipy chłopak ma 11 lat zaczął śmigać ja miał 8 a teraz w finale był na 6 pozycji. Życzę Tobie, aby Twój syn też tak kopał tyłki starym wyżeraczom takim jak ja, podobnie jak czyni to Kornel.
Dodatkowo pragnę pozdrowi jeszcze raz cały klub „Pirat Team”, który na Mistrzostwach Polski wygrał 3 z 5 klas. Chłopaki myślę że w następnym sezonie będzie jeszcze lepiej.

Ostatnio edytowano Wt wrz 05, 2006 5:43 am przez Michał Karpiński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 5:39 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Januszu, nie odnosze sie do tego kto i co , ale do tego że nalezy karać odpowiednią karą. Kara dyskwalifikacji jest najwyższą i czy ten mlodzian zaslużyl na nią? Moim zdaniem nie i uważam że i Ty jesteś tego samego zdania. Za blędy doroslych cierpią mlodzi a tak nie powinno być. Kończe swoje wywody pedagogiczne w tym temacie, swoje zdanie przedstawilem i nic więcej nie mogę dodać. Każda porażka uczy więcej jak wygrana.

Kowal zawinił ,a Cygana powiesili.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 7:17 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Witam Wszystkich
Tutaj kilka słów dla Wojtka...

Dzieki. Jeśli ktokolwiek ( dotyczy to wszystkich BEZ wyjątków ) coś potrzebuje a mogę pomóc - zawsze chętnie pomogę. I postaram się już tego nie wypominać na forum :oops:

No cóż - co do Piratów - GRATULACJE !, ale strzeżcie się ( hahaha 8) ) RC Smoki będą pożerać w przyszłym sezonie nie tylko ładne dziewczynki...
Mam nadzieję że powiększymy troszkę ekipę, choc i tak nie było źle - w tych MP była nas dziesiątka z Grodu Kraka prawie we wszystkich klasach ( bez ET 2WD).

W

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 8:25 am 

Dajcie jakies fotki, filmy, bo fotografów dużo było :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 8:44 am 

Ten incyden ,który powstał za słuszną sprawą czy nie (jak to mówią sędzia ma zawsze racje a jak nie ma racji pacz wyżej).Tak jak Michał wcześniej napisał sędziowie byli dość rygorystyczni ale powinni jeszcze bardzie karać czy to zawodników czy mechaników za łamanie przepisów i po paru wykluczeniach była by większa kultura. Ale nie mi o tym decydować. Impreza bardzo dobrze zorganizowana ,wspaniała atmosfera ,wspaniałe nagrody. Widać ,że umiejętności zawodników poszły w gorę ale i poziom organizowania zawodów też. Pogoda dopisała choć straszyło deszczem. Gratulacje dla zwycięzców ,dla mistrzów i organizatorów. Oby zawodników w przyszłym roku było jeszcze więcej i rywalizacja jeszcze bardziej zacięta. O bym zapomniał gratulacje dla nowo wybranych delegatów na walny zjazd sekcji.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 9:04 am 

jeszcze jedna prośba.....wyniki NT i klasyfikacje generalna sezonu 2006

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 11:48 am 

Witam
Zawody uważam jako bardzo udane.Rywalizacja była naprawdę imponująca(u niktórych zawodników zauważyłem taki wyraz twarzy :twisted:) w końcu walka była ramię w ramię. Podziękować chciałbym sponsorowi HPI.pl ,który mimo mojego małego stażu w tej dziedzinie postanowił mi pomóc! Kolejne dzięki Darkowi Stefanowiczowi za udostępnienie części no i oczywiście Piratom za pomoc i miłą atmosferę.Gratuluję wszstkim wygranym i przegranym a szczególnie mojemu głównemu rywalowi Michałowi Karpińskiemu :D .
Życzę wszystkim aby częściej spotykać się na takich zawodach z taką oprawą i organizacją jak w Nowym Targu.
Pozdrawiam Wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 10:12 pm 

to delete.

MODELCARS

Ostatnio edytowano Wt wrz 05, 2006 10:15 pm przez Sławek Siw., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 05, 2006 10:14 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Niestety z różnych powodów nie mogłem pojawić się w Nowym Targu. :roll:
Dla tego chciałbym, chociaż z tego miejsca na forum podziękować zawodnikom teamu HPI i HB za skuteczną jazdę przez cały sezon oraz godne reprezentowanie naszej marki w całym roku 2006. :!:

Cieszę się niezmiernie z Waszego sukcesu i jestem bardzo zmotywowany do dalszego działania. Jestem pełen uznania, że udało się Wam osiągnąć najwyższe miejsca lokując markę HPI i Hot Bodies w czołówce Polskich kierowców. :D
Nie bez znaczenia jest też wysiłek nowych zawodników, którzy zarówno pod względem zajętych miejsc jak i ilości modeli startujących w zawodach zasługują na nasze uznanie i wsparcie. Z pewnością ten fakt nie pozostanie bez odzewu z naszej strony. :!:

Mam nadzieję, że choć w niewielkim stopniu zawody HPI Challenge pomogły Wam w osiągnięciu doświadczenia i odpowiedniej formy sportowej. Liczę, że przyszły sezon będzie równie owocny i ugruntuje zdobytą pozycję teamu. :roll:

Spodziewam się że macie wiele cennych spostrzeżeń. Chętnie rozważę wszelkie propozycje i sugestie w celu stworzenia możliwie dobrych warunków rozwoju Waszego hobby i sportu. :?:
Zainteresowanych zapraszam do korespondencji na priv. :D

Darku, ale o co chodziło Ci w tym napisanym poście?

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 06, 2006 6:02 am 

Sławek Siw. napisał(a):
Darku, ale o co chodziło Ci w tym napisanym poście?

Chyba o wszystko po trochu. :D :shock: :P :oops: :twisted: :?: :idea:

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 06, 2006 8:50 am 

Jakoś nikt się nie kwapi z wynikami. Mam nie oficjalne wyniki z finałów i nie pełną IC-8T to można uzupełnić przy waszej pomocy. Jeśli się w czymś pomyliłem to proszę nie krzyczeć na mnie :) tylko dać znać to poprawie.
http://www.schmeissner.com.pl/sklep/ind ... bd94060be2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona