Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 6:36 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 27, 2007 9:31 pm 

Fotki jak zwykle genialne.
Przyjemnie podziwiać brać modelarską i sprzęt którym mieszają :wink:
Pozdrawiam serdecznie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 27, 2007 9:42 pm 

Wreszcie pare fotek mojego modelu :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: So lip 28, 2007 1:43 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
Bardzo się cieszę, że wszyscy się cieszą, ale ja się z tych zawodów nie cieszę.
I to pomimo niezapomnianego klimatu Murowanej Gośliny.
Po raz kolejny odwołano zawody dokładnie w momencie, kiedy pogoda się poprawiła. O ile w Nowym Targu w trakcie wręczania nagród zdrowo przylało, tu, jak tylko burza przeszła można było ruszać do walki. Niestety, decyzje zapadły jak poprzednio - zanim było wiadomo, czy da się jeszcze jeździć, czy nie.
Jestem rozczarowany takim postępowaniem, tym bardziej, że organizatorzy udowodnili, że są do takiej pogody przygotowani - w kilkanaście minut kałuże z toru po prostu zniknęły.

Jacku, Panie i Panowie,

Zastanówcie się zatem, czyja to wina? Pisałem już o tym wcześniej. Czyja wina? Organizatora, zawodników? Chyba raczej nie. Chyba już czas pomyśleć o ty, aby się zjednoczyć przeciw komunistycznemu podejściu do ludzi (czyli nas, zawodników) i stworzeniu czegoś nowego, wspólnie, nie patrząc na to czy jeżdżę off-roadem, czy on- roadem, czy mam taki model czy sraki, czy lubię róże czy fiołki. Nie obrzucajmy się na wzajem błotem, aczkolwiek to co mówią inni, może być słuszne, choć nie zawsze zgodne z poglądami wyodrębnionych jednostek. Myślę, że instytucja, która sprawuje (niesłuszną) pieczę nad tym sportem, skończyła się. Pokażmy wspólnie, że możemy soie dać radę razem, i choć uzurpują sobie prawo do nazewnictwa imprez, będzie to tylko nazewnictwo. Jest w tym kraju kilka osób (powyżej 1,70 z wawy), które chcą coś zrobić, ale są blokowane przez "system". "System" był fajny, kiedy wszyscy nosiliśmy te same płaszcze a wszystko było na kartki. Świat się rozwija, a skostniałe instytucje i ich ludzie nie mają prawa bytu. Jeśli chcemy dogonić Europę i Świat , zapomnijmy o nich i wspólnymi siłami zróbmy z modelarstwa DYSCYPLINĘ. Niezależną od LOKu. Oni nie pomagają, tylko przeszkadzają (nie wszystkim- niektórzy ich lubią, ale tych olejmy). Tak na prawdę jest to tylko kwestia dogadania się. Są tory, są klasy, są ludzie, problem polega na tym, żeby ci ludzie się spotkali, bez zakłamania powiedzieli sobie wszystko, ustalili zasady, i się ich trzymali. Rankingu i prestiżu nie tworzy LOK, tylko ludzie, frekwencja. Jeśli stworzy się jasne przepisy dla off, klasy, terminy, oraz dla on-roadowców, może okazać się, że wcale Lok jest zbędny. Jeśli na zawody off-road przyjeżdża 60-70 osób, nie wierzę, że z dobrowonej składki 10-20 zł, nie uzbiera się na pokrycie kosztów (nie uwzględniam rozkapryszonego sędziego i wypożyczenia pchełek). 60 osóbx 20 zł to 1200 zł. Spokojnie wystarczy na wszystko... W europie jest tak, że ludzie stworzyli organizacje i respektują przepisy, dlatego,że zależy im na tym. Zapłacili, za poziom, adrenalinę, rywalizację., nagrody. W Polsce jest to walka dystrybutorów, niektórych w porozumieniu i komitywą z lokiem (np. lokata).
Im więcej będzie dystrybutorów niezależnych tym lepiej. Każdy wybierze dla siebie klasę i będzie w niej startował. Co z tego, że będzie się to nazywało Złote Kalesony Wójta, ważni są ludzie. Bez nich nawet najlepiej nazwana impreza będzie różą przy kożuchu (dla niekumatych- lokata- róża przy kożuchu nie pasuje). Klasa micro dowiodła, że umie się zorganizować- niezależnie, i niedługo się o tym wszyscy przekonacie. Teraz pora na pozostalych. Światełkiem w tunelu jest cykl Kyosho, jeśli nie w Polsce to za granicą można. Chcemy w Polsce, bo dlatego, że jak ktoś nie wie dlaczego to nich jeździ na zawody Mac Frajerów do blu citi.

Z wyrazami Szacunku dla prawdziwych modelarzy

Tytuł:
PostNapisane: So lip 28, 2007 2:22 am 

No chyba, że komuś pasuje wydać na hotel, wpisowe, jedzenie, picie i takie tam i żeby dowiedział się, że zawody odwołujemy bo klawiatury sędzia nie widzi (bo pada oczywiście...)

Tytuł:
PostNapisane: N lip 29, 2007 7:18 pm 

Sławek Siw. napisał(a):
Wiesław Groszkowski napisał(a):
Sławek Siw. napisał(a):
Wiesław Groszkowski napisał(a):
Gratuluje i dziekuje Ekipie z MG za kolejne swietnie przygotowane
zawody .
Nauka nie idzie w las Panowie i Panie na przyszłosc gumiaczki
płaszczyki przeciw deszczowe ,osłony filterkow ,a Admin.jakas
instrukcje jak przygotowac model na te warunki ,bo w NT ludki
niedoinformowane niestety poniesli duze straty sprzetowe.
Zobaczymy jak bedzie zawsze przeciez mozna z deszczu pod rynne :D

[/list]

Sorry Stary, ale nie zwalaj na Admina roboty!
To my jestesmy od tego aby przekazać doświadczenie mlodszym i tym którzy tego nie mają, ale pewnie szkoda bo może osiągną lepsze wyniki...
\

O wyniki sie nie martw sa lata tłuste i chude

Nie, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, z jednej strony sygnalizujesz temat ( w jaki sposób, to już inna kwestia), ze z niewiedzy komuś się nieszczęście stało, ale sam nie kiwniesz palcem aby przekazać wiedzę
jak takich sytuacji uniknąć i jednocześnie cedujesz to na admina, który pwenie z ff-road'em spotkał się rok temu pierwszy raz i to na suchych torach.

Gosciu jak nie wiesz to nie pisz niekiwnałes palcem ,a udowodnie tobie
,ze np ocaliłem model koledze Zachaczowi ,bo mielismy tylko jeden filtr
na deszcz innym dawałem i radzłem ,zeby wykorzystali pokrywki ze
spreayow .Jeszcze jedno wez nie traktuj mnie jako zawodnika bo mnie
to nie interesuje nigdy nie robiłem nic przy modelach to jest hobby synow
Jestem od 35 lat modelarzem kolejowym .
I ty Sławek piszesz takie rzeczy przedstawiasz mnie jak jakiegos gbura
ktory nikomu nic nie pomoze i jest zaslepiony tylko wygrana swoich.
Sam jak mielismy sava latałem do teamu Rc Bzionow i Chłopaki mi pomagali ,a ja mam dawac porady innym nie znajac sie na tym.
Druga sprawa deszcz na zawodach był rzadkoscia wiec wiadomo.
Ale juz powoli synowie zaczynaja jezdzic sami na zawody ,a ja sie ciesze
ze nie bede musiał miec doczynienia z takimi ludzmi,ktorzy maja pretensje do całego swiata bo mu akurat nie wyszło.Moja wina ,ze nie załozyli filtrow stałem pod podestem w trakcie tego feralnego biegu MT truggy ,gdzie tylko jeden zawodnik miał odpowiedni filtr.
Mozliwe ze pomyliłem klase piszac o tym biegu wyzej bo zapomiałem jaka to była .

Ostatnio edytowano Pn lip 30, 2007 6:09 am przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: N lip 29, 2007 7:31 pm 

Mam prosbe nie odpowiadajcie na powyzszy post

Ostatnio edytowano N lip 29, 2007 8:23 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: N lip 29, 2007 8:08 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
Sławek Siw. napisał(a):
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Ludzie,

Co by którykolwiek organizator nie zrobił to i tak będzie źle. Będzie zadaszony podest - na główke nie będzie kapało - ale przecież tor będzie mokry. Rany!!! tyle łożysk do wymiany.

Rozumiem, że napisałeś o Łożyskach, które standardowo kosztują po 5-9 zł za sztuke..
Żeby była jasność...

Myślę, że ta sprawa nie dotyczy tylko off- roadów ale i on. Po pierwsze to nie organizator ma decydujące zdanie o kontynuowaniu, bądź przerwaniu zawodów. Po drugie śmiało mogę stwierdzić, że zawodnicy na pewno nie w pierwszej kolejności. To sędziowie! Organizator ma zapewnić tor i niezbędne rzeczy do rozgrywania zawodów, a sędziowie są od tego żeby prowadzić te zawody i kierować ruchem.
Co do łożysk, to moim zdaniem sprawa wygląda tak. Jeśli jest to EMP i walczymy o tytuł mistrza polski to z całym szacunkiem (sam kasą nie sram) ale decyzja o wycofaniu się zawodnika z powodu złej pogody powinna być jego osobistą a zawody trwają dalej. Ok, łożyska kosztują po 5-8 złotych (u dystrybutorów z masakryczną marżą) ale są też te z HK po 18 dolców za zestaw. Myślę , że to nie jest zbyt duży wydatek. No chyba, że by lało na maksa, ale na torze jak w życiu, rozsądek trzeba wykazywać (a nie sugerować się kondycją psychofizyczną głównego arbitra).

Pamietam nawet takie zawody w jelczu był deszcz sedzia właczył amb i
kto chciał jechał .

Ostatnio edytowano N lip 29, 2007 10:08 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lip 29, 2007 9:26 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
No chyba, że komuś pasuje wydać na hotel, wpisowe, jedzenie, picie i takie tam i żeby dowiedział się, że zawody odwołujemy bo klawiatury sędzia nie widzi (bo pada oczywiście...)

Tytuł:
PostNapisane: N lip 29, 2007 9:35 pm 

Mateusz Jezierski napisał(a):
Wreszcie pare fotek mojego modelu :mrgreen:

A Reviaka to cała galeria by sie stworzyła :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9