Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 7:36 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 15, 2005 2:04 pm 

Bardzo udana impreza, organizatorom naprawdę zależało i dołożyli wszelkich starań żeby zawodnikom było jak najlepiej. Oby tak dalej.
Ja za imprezę dziękuję.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 15, 2005 3:01 pm 

Marek Pleskacz napisał(a):
...Panie Janie, tyle Pan napisal a zadnej informacji w tym nie bylo...

Wizyta świątecznych gości uniemożliwiła mi dokończenie wcześniejszego postu. Teraz pojawiły się posty uczestników zawodów z fotkami, które wystarczą za kompetentny komentarz.
Dodam od siebie jeszcze, że zawody odbyły się jak każde inne ze swoimi plusami i minusami, poziom w klasach spalinowych był wysoki, wielkimi pechowcami byli Arek i Adrian, a zawodnicy wyjechali z zawodów z dyplomami, pucharami i nagrodami.
Na zawodach przetestowano nowe AMBrc wraz z oprogramowaniem. Początkowe trudności wynikały z dużej wilgotności gruntu (dwa dni przed zawodami była ulewa, po której tor zamienił się w jezioro) co powodowało silne tłumienie pętli indukcyjnych i przebicia w sieci 220 V. W sobotę w południe tor nieco wysechł, zmieniono położenie pętli indukcyjnych a na kilku modelach elektrycznych przetestowano oprogramowanie. Jednak dostarczona przez producenta wersja programu Sparc 2 nie umożliwiała wydruku i sortu wg "total laps time", ponieważ jego demo, choć w pełni funkcjonalne, ma zablokowane te opcje, w związku z czym zawody prowadzono na starym AMB.
Do pełnego uruchomienia AMBrc brakuje drobiazgu - 800 euro.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 15, 2005 8:02 pm 
Raflee

Impreza poprostu super... tor wymagajacy, trudny a na final troche sie juz zryl, ale mimo to bylo poprostu super :)
Ale niestety ja zaliczylem jedna rzecz - na skoczni wystawalo cos betonowego w co zasadzailem i stracilem amorka :P, ale coz... tamtedy sie w sumie nie jezdzi, ale jakis halny dmuchnol i mnie na niego znioslo :lol:
Niestety w finale duzo stracielm przez zle ustawienie silnika, to jestem zadowolony z tego ze dojeclem do konca i bylem wogole w finale... bo bylo baardzo ciezko sie tam wbic :) taki wysoki poziom chyba dawno nei byl w IC-8T, tak trzymac ;) do zobaczenia w tarnowie :D

PS. Co do AMB - stare poprostu uratowalo te zaowdy i nie ma co na to narzekac... bo mimo to, ze juz bylo nowe i sedziowe sprawdzali je w warunkach pokojowych i bylo wszystko dobrze w torze niebardzo sie sprawdzilo... a jakby nei bylo starego, na ktore tak ludziska tak narzekaja to zostaloby albo liczenie na palcach okrazen, albo powrot do domow... a jak czytam takie ***** ktore widzilem to wydaje mi sie, ze niektorzy nie doceniaja tego co robili sedziwie...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 12:34 am 

Witam Wszystkich

Muszę powiedzieć kilka słów na temat zawodów, jeśli chodzi o klasy elektryczne. Niestety z przykrością stwierdzam że te zawody to była największa porażka w całym tym sezonie i już tłumacze dlaczego.
Mianowicie mam do NT około 550 km. przyjechałem, wystartowałem i w pierwszy dzień było wszystko ok. ale drugi dzień to było jakieś nieporozumienie. Ja i Piotrek Błazucki walczymy o MP w sezonie 2005 w klasie ET-10 4WD mamy bardzo podobna sytuacje punktową, więc wiedzieliśmy, że te eliminacje są bardzo potrzebne, chodzi oczywiście o wygrana i punkty.
Więc drugiego dnia Piotrek przejechał jeszcze ostatnią eliminacje aby ustawić model ja szykowałem się na finał i pojedynek. Jednak w chwilę później po zakończeniu eliminacji dowiedzieliśmy się że finały klas elektrycznych 2wd oraz 4wd nie będą rozgrywane !!! rozumiecie !!! my szykowaliśmy się do finałów a otrzymaliśmy informacje że nie będą one rozegrane, dawno takiego czegoś nie słyszałem - co to ma znaczyć, panowie przecież żeby klasa się rozwijała to trzeba ją promować !!! zastanówcie się następnym razem co robicie, bo w tej sytuacji to wy jesteście winni temu że piękne klasy elektryczne się nie rozwijają !!! Może ten post do Was trafi i coś się nauczycie bo taka sytuacja nie jest normalna, nie można mówić osobą takim jak Piotrek który przejechał 500 kilometrów w pociągu z torbami że nic was nie obchodzi !!! i te tłumaczenia, że jeśli nie ma pięciu zawodników to nie można puścić finału! Panowie sędziowie i organizatorzy jak tak to respektujmy wszystkie przepisy a nie „wybrane” i to w dodatku takie, które szkodzą a nie budują, bo mogę pokazać kilka, które dyskwalifikowały te zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 12:50 am 

Zawody pod wzgledem organizacyjnym naprawde mi sie podobaly.
Jednak było wiele problemów które od organizatorów za bardzo zależne nie były. Troche nam krwi napusły ale ogólnie da sie przeżyć.
Tor ciekawy aczkolwiek troche przekombinowany.

P.S. Michał, organizatorzy chcieli żeby finały w tych klasach się odbyły.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 12:53 am 

wiem ja też chciałem i nie tylko ja, jak to mówią chcieć to nie znaczy zrobić powinni być bardziej stanowczy tylko tyle chcę powiedzieć bo do organizatora osobiście nic nie mam rozmawiałem z nim i jest naprawdę ok. lecz następnym razem niech bedzie bardziej stanowczy to on decyduje co tam jest rozgrywane a co nie nikt inny.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 11:09 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
...następnym razem niech bedzie bardziej stanowczy to on decyduje co tam jest rozgrywane a co nie nikt inny.

Lokalny organizator zawodów eliminacyjnych do MP nie ma uprawnień do zmiany przepisów i decydowania o tym jakie klasy i w jaki sposób mają być rozgrywane na terenie jego działania i w czasie zawodów, które podjął się zorganizować.

PostNapisane: Cz sie 18, 2005 10:09 pm 

Piotr Augustynowicz napisał(a):
Niestety nie mogłem pojechać do Nowego Targu. Komentuje z Warszawy opierając się na telefonicznych opiniach zawodników.

Niestety Kolego ja równiez nie mogłem pojechać do Nowego Targu.

Ale jestem daleki od tego aby tolerować "ujeżdżanie" sobie na siędziach, nowych organizatorach i na temat zawodów na których się było.
Czy ty przypadkiem w taniej prasówce pracujesz???

Chłopaki z Nowego Targu na uszach stawali zeby te zawody się odbyły
i każdy kto angazował sie w organizację chciał jak najlepiej.

A Ty po prostu narobiłeś smrodu...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 10:51 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Michał Karpiński napisał(a):
...następnym razem niech bedzie bardziej stanowczy to on decyduje co tam jest rozgrywane a co nie nikt inny.

Lokalny organizator zawodów eliminacyjnych do MP nie ma uprawnień do zmiany przepisów i decydowania o tym jakie klasy i w jaki sposób mają być rozgrywane na terenie jego działania i w czasie zawodów, które podjął się zorganizować.

O jakich uprawnieniach tutaj mówimy, tutaj nie chodzi o uprawnienia tylko o dobrą wolę i trochę chęci nic więcej nie trzeba do tego. Prosiłem aby nie zastawiać się przepisami bo niektóre z nich respektujemy a niektóre nie jeszcze raz to powiem nie chodzi o zmiany w przepisach tylko o dobrą wole

PostNapisane: Pt sie 19, 2005 8:23 am 

Sławek Siw. napisał(a):
Piotr Augustynowicz napisał(a):
Niestety nie mogłem pojechać do Nowego Targu. Komentuje z Warszawy opierając się na telefonicznych opiniach zawodników.

Niestety Kolego ja równiez nie mogłem pojechać do Nowego Targu.

Ale jestem daleki od tego aby tolerować "ujeżdżanie" sobie na siędziach, nowych organizatorach i na temat zawodów na których się było.
Czy ty przypadkiem w taniej prasówce pracujesz???

Chłopaki z Nowego Targu na uszach stawali zeby te zawody się odbyły
i każdy kto angazował sie w organizację chciał jak najlepiej.

A Ty po prostu narobiłeś smrodu...

Witam,

Czy moglby Pan zacytowac wypowiedzi Pana Piotra w ktorych, jak to Pan okreslil, "narobil smrodu".

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 22, 2005 9:19 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Marek Pleskacz napisał(a):
...Panie Janie, tyle Pan napisal a zadnej informacji w tym nie bylo...

Wizyta świątecznych gości uniemożliwiła mi dokończenie wcześniejszego postu. Teraz pojawiły się posty uczestników zawodów z fotkami, które wystarczą za kompetentny komentarz.
Dodam od siebie jeszcze, że zawody odbyły się jak każde inne ze swoimi plusami i minusami, poziom w klasach spalinowych był wysoki, wielkimi pechowcami byli Arek i Adrian, a zawodnicy wyjechali z zawodów z dyplomami, pucharami i nagrodami.
Na zawodach przetestowano nowe AMBrc wraz z oprogramowaniem. Początkowe trudności wynikały z dużej wilgotności gruntu (dwa dni przed zawodami była ulewa, po której tor zamienił się w jezioro) co powodowało silne tłumienie pętli indukcyjnych i przebicia w sieci 220 V. W sobotę w południe tor nieco wysechł, zmieniono położenie pętli indukcyjnych a na kilku modelach elektrycznych przetestowano oprogramowanie. Jednak dostarczona przez producenta wersja programu Sparc 2 nie umożliwiała wydruku i sortu wg "total laps time", ponieważ jego demo, choć w pełni funkcjonalne, ma zablokowane te opcje, w związku z czym zawody prowadzono na starym AMB.
Do pełnego uruchomienia AMBrc brakuje drobiazgu - 800 euro.

Ten darmowy program DEMO umożliwia bezproblemową możliwość drukowania wyników zawodów i biegów po dowolnej segergacji, nic tutaj nie jest zablokowane.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 12:18 pm 

Spróbowałem jeszcze raz przed chwilą wydrukować grupy - pojawia się napis, że opcja niedostępna w wersji demo - Sparc 2 HotfixQ2.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 12:29 pm 

Nie wiem ale ja mogę drukować bez problemu, mogę przesłać jak wygląda wydruk, jeszcze mam pytanie bo są dwa oprogramowania jedno administratora a drugie użytkownika z którego Pan próbuje.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 1:23 pm 

Jaką ma Pan wersję programu - jeśli to możliwe proszę ją przesłać na janomat@data.pl.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 4:22 pm 

Ja mam wersje Sparc 2 dostępną na stronie prod. , nie mogę jej przesłać bo zajmuje 25MB ale można ją sobie pobrać, prześle wydruk.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2