Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 12:00 am

Autor
PostNapisane: So gru 14, 2013 2:27 pm 

czesc - tak sie zastanawiam nad tymi modelami czy warto wogole sie w nie pchac? chce model do duzych hopek pokatowania na 5 i 6s kiedys mialem castera w wersji pro i baaardzo duzo znosil .. Czy to mozna poownac do castera? na filmikach prezenuje sie super . Ktos w pl ma te modele./uzywa? badziej chodzi mi po glowie tragus - mam zapasowe combo mamby monster max takze porzebuje samo podwozie

http://allegro.pl/model-truggy-rc-team- ... 59993.html

http://allegro.pl/model-buggy-rc-team-c ... 93462.html

ten sie prezentuje super

http://www.ebay.com/itm/Team-C-Racing-1 ... 58a685ce1e

nowy model polowa ceny mugena

Chce poprostu cos na jeden sezon ,czego nie bede musial speclajnie oszczedzac

http://www.youtube.com/watch?v=PMl3GZHX6AQ

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So gru 14, 2013 6:08 pm 
Administrator forum

Wersje RTR mają gorsze alu i stal też jest gorsza, szybciej zużywają się kubki dyfrów i ataków dyfrów, reszta jest jak w wyczynówkach- czyli czołgowa i stosunkowo elastyczna (w tym kryje się większa wytrzymałość jaką osiągnęli np: wahaczy prędzej zegnie się i wygnie ten wałek co trzyma wahacz niż sam wahacz pęknie). Różnica jest taka, ze jak jest bardzo ciepło to trzeba dokręcić oferowane węglowe usztywniacze by usztywnić wahacze i nie "pracowały" na torze wpływając na geometrię w czasie jazdy.

Poniżej dwa temety gdzie opisałem częsć moich wrażeń i są tam też linki do fot z budowy bagusa- po tym sezonie się nie zmieniły zbytnio (poza wzrostem ceny części z uwagi na zmianę dystrybutora na PL ale za granicą są za grosze) nadal mam o ósemkach TeamC dobrą opinię, jeśli nie miałem usterki eletroniki/układu paliwowego (które popsuły mi pół sezonu) to od nikogo nie odstawałem na torze.
viewtopic.php?f=18&t=65128&p=408397&hilit=TeamC#p408397
viewtopic.php?f=5&t=64603&p=406118&hilit=TeamC#p406118

Co z wrażeń i obserwacji doszło:
Przez sezon jazdy w T8 złamałem stary domek dyfra w łodzi spadając na dach (tylna wieża nabiła się na czubek hopy i na niej została z połową domku dyfra) i snap trzymający amortyzator od dołu też raz pękł. Po jednym z konkretnych niedolotów w Łodzi uszkodzeniu uległ też wahacz w finale nie czułem tego ale rozbierając model po zawodach otwór w wahaczu w miejscu gdzie przechodzi pin był eliptyczny zamiast okrągły a sam pin lekko wygięty obstawiam, że inny wahacz by pękł, ten się od uderzenia odkształcił w miejscu montażu i mogłem ukończyć bieg także jak dla mnie mniejsza sztywność jest ceną która mogę zapłacić, jeśli wóz więcej mi wybaczy. Reszta to eksploatacja- klocki sprzegła, tarcze hamulcowe po sezonie itp. trzeba wymieniać na bieżąco.

Wiem, że w tragusach był upgrade wahaczy chyba w tym roku że są jeszcze grubsze (żródło forum fabryczne TeamC), jeszcze nie zrobili wersji V2 tragusa- może warto poczekać albo ponegocjować cenę pierwszej generacji bo sądzę, że do tragusa na ten sezon też trafi aktualizacja tylnego zawieszenia i rozkładu elektroniki jak do T8 V2 => V3. Ogólnie od czasu gdy kupiłem model zaktualizowali kilka elementów plastikowych np zafundowałem sobie nowe mocowanie spoilera mocniejsze, bo stare wyglądało na delikatne (poprostu nowa część zastępuje w katalogu starą) ośkę servo savera też zmienili, półośki na lżejsze, domki dyfrów też wzmocnili na 2013 wyszła konwersja V3 zmiana płyty, rozkładu elektroniki, geometrii także nie zmieniam stajni na 2014 bo słuchają użytkowników i idą z duchem czasu.

Wada jaką odkryłem w T8 to słabej jakości wężyki paliwowe, po 10l trzeba wszystkie wywalić bez litowania się i założyć nowe bo zaczynają gnoje pękać, ale Ty spaliny nie szukasz także Ciebie ten problem nie dotyczy...

PostNapisane: So gru 14, 2013 8:30 pm 

to Twoim zdanie ten bagus za 650 zl oplaca sie czy brac tego za 1000 z ebaya? albo tego tragusa za 750 zł

elektryk do katowania

PostNapisane: So gru 14, 2013 10:17 pm 
Administrator forum

Do katowania lepiej bagus z RTR-ów czyli z tych zwykłych za 650 a jeśli tragus to bym zaryzykował tylko T8TE czyli zawodniczego (i to fabrycznie zrobionego jako elektryk) bo tam płyta i wszystko jest z porządnego aluminium a to co widziałem z RTR-a przy długości płyty tragusa może nie wytrzymać i się zgiąć przy porządnym skoku w buggy dawało rade bo kolega miał tego RTR-a ale w truggy hmm nie jestem pewien.
Reasumując jak chodzi o wytrzymałość jak masz okazję to najlepiej zawodniczą wersję truggy z ebaya T8TE a jak zakupy w PL to buggy za 650. Bagus z uwagi na mniejszą masę i siły nań działające będzie zawsze mocniejszy nieco od tragusa więc te rtr-owe alu zniesie katowanie ale niestety jak do szaleństw to większy prześwit będzie fajny.

PostNapisane: Pn gru 16, 2013 2:48 am 

generalnie moge kupic wszedzie ..ebay bedzie najlepszy no i mam ylemat czy tego bagusa za 650 zł czy tego bagusa za 1000 zł
podwozie ma byc nowe no i dostanie zdrowo w tylek bo chce bic rekordy predkosci - i dosyc czesto jestem na torze mx mojego kolegi...ma tam dosyc spore rampy :)

PostNapisane: Pn gru 16, 2013 6:46 pm 
Administrator forum

Jak chcesz szaleć musisz zainwestować w wersję wyczynową T8E T8TE itp. Jeśli zaczynasz przygodę to te za 650zł stykną mają dobre plastiki itp, ale jak już trochę w tym siedzisz i chcesz czegoś wiecej to dołożył bym i kupił jedną z odmian wyczynowych.