Nowy elektryczny model HoBao H2 Pro 1:10 2WD Buggy w wersji KIT, czyli do samodzielnego złożenia. W opakowaniu jest wszystko co jest potrzebne do złożenia modelu w dwóch rożnych konfiguracjach, z silnikiem umieszczonym przed lub za skrzynią biegów. Wersja kit jest wyposażona w podwójne sprzęgło ślizgowe. Model wyposażony jest w aluminiową płytę i aluminiowe mocowania wahaczy i amortyzatory typu BigBore 12mm. Zawieszenie jest w pełni regulowane. Jakość wykonania nie budzi żadnych zastrzeżeń, wszystko jest dobrze spasowane. Myślę że w tym roku będzie to dość popularna klasa na zawodach, a model jest warty uwagi choćby z uwagi na cenę. Dostajemy model Pro za naprawdę przystępne pieniądze. Sama eksploatacja też nie będzie mocno obciążała kieszeni zawodnika. Do modelu trzeba dokupić serwo, regulator+silnik, pakiet i aparaturę z odbiornikiem.
• Płyta podwozia w technologii CNC
• Amortyzatory typu BigBore 12mm
• Aluminiowe uchwyty zawieszenia
• Tylne półosie CVD
• Dyferencjał
• Model łożyskowany
• Centralne umieszczenie baterii
• Hex 12mm
• Śruby metryczne
• W pełni regulowane zawieszenie
• Długość: 411mm
• Szerokość: 250mm
• Wysokość: 145mm
• Rozstaw osi: 285mm
• Rozstaw kół przednich: 247mm
• Rozstaw kół tylnych: 250mm
• Waga: 1250g

Zdjęcia
HoBao Hyper H2 PRO 01-05-2013 Są to moje zdjęcia i proszę ich nie rozpowszechniać!
Model z tego co wiem może być dostępny w Polsce. Dystrybutorem będzie firma z Rybnika.