Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 9:12 pm

Autor
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 3:44 pm 

witam , mam takie pytanie ,czy MAMBA MONSTER Będzie współgrała z Silnikiem FEIGAO 7xl? czy ten silnik dobrze współpracuje tylko z mamba max? posiadam e maxxa i chciałem sie za opatrzyc w takie combo ; d

#down no tylko sie pytałem zeby miec pewność xd , a narazie bende go puszczać na 8.4v i 7.4 ;p później zamierzam sobie kupić pakiety lipo 4000mah o napieciu 11v~ nie wiem jakie max napięcie jest wstanie wytrzymac ten silnik ; s

Ostatnio edytowano Pn sie 04, 2008 8:00 pm przez Sharkxxx, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 4:56 pm 

A czemuz MMM mialaby nie wspolpracowac? MM tez pociagnie.

Na jakim napieciu chcesz go puscic i po co Ci tak goracy motorek?

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 10:37 pm 

Kupuje MMM i feigao 7 xl dlatego ze narazie mnie nie stac na lepszy silnik ; d a myśle ze MMM już mi wystarczy ...bo według mnie to bardzo dobry regiel ..

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 05, 2008 5:17 am 

Po co Ci tak duzy silnik z tak duzym kv w E-maxx'ie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 05, 2008 11:14 am 

Sądziłem że taki będzie najlepszy : P jaki ty byś polecił ? wcześniej myślalem nad MM 4600kv ...ale to jest za słabe ; d
btw. z czystym sumieniem moge powiedzieć ze jestem bardzo nie zadowolony z emaxxa...(jak narazie)...sama jazda itd jest bajeczna ale ,regiel umarł...na początku jak go kupilem jedzilem na bateriach lipo baterie miały po 8000mah 7.4 i jezdzil tylko 20 min!!! i napecie na 2 bateriach było rózne na jedneij bylo 7~v a na drugiej 8 ~v , nagle pewnego razu wyszedlem sobie i emaxx jezdzil az godzine...o,O ja juz myslalem ze nastapił cud a tu zonk ,zastalem lipo w formie balonu...uff naszczescie nie wybuchła... i w taki oto sposób 400zł poszlo sie kochać. oddałem go do serisu , Pan mowiłe ze jest wszystk ok..itd dal mi baterie na testy ...znowu to samo napiecie rózne..ja se mysle co jest do cholery ...jezdze 10 min i nagle plum stanoł i zero reakcji...skręt działa a regulator swiecił sie na czerwono i nic..i znowu musialem go oddac...okazało sie ze juz w jedym emaxxie wymieniali regla na gwarancji...i nie wiem co zrobic z tym ze regiel skasowł mi lipo, moge sie domagac w jakis spoób zwrotu hajsu? teraz pewnie poczekam na nowego regla z 1 miech ~~ ogulnie nie ciekawie :<

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 05, 2008 2:34 pm 

I to jest piekny przyklad zabawy z LiPo bez wiedzy na ich temat.

1. zakladam, ze nawet 10C 8Ah daje odpowiedni prad, wiec sie nie czepiam
2. regiel bez odciecia
3. ladowanie bez balancera (roznicz napiecia miedzy celami 2x2S)

Moge sie mylic, ale uszkodzony lipol mogl dac jakis ciekawy prad uszkadzajacy regiel.

Jaki bym silnik polecil? Jesli Feigao to co najwyzej 9XL. Jesli inny (w rozsadnej cenie) to niedlugo ma wyjsc CastleNeu, dla ktorego najwieksza konkurencja jest Medusa. W miedzyczasie polecam uwazna lekture roznych dziwnych forow modelarskich na temat lipoli i zestawow bezszczotkowych.

Mam nadzieje jednak, ze ta niemila przygoda nie zrazi Cie do modelarstwa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 05, 2008 6:27 pm 

Lipo ładowałem z balancerem oczywiscie , raczej lipo nie był wadliwy...niby dobra firma MaxAmps ; d oczywiscie zapomniałem dodać ze przed kupnem emaxxa pytałem sie włascicela sklepu czy na standartowym regulatorze moge puszczać go na lipo itd... Pan odpowiedział oczywscie, ten regulator odcina baterie jak zejdzie do odpowiednio niskiego napiecia ...;d ja byłem juz happy ;P no i teraz Pan sie wypiera i ze on nie pamienta , zeby cos takiego mówił itd... a co do tego ze miał bym sie zrazic to raczej nie mozliwe juz sie tak wciagnołem ze nie ma odwrotu : ) bende go drenczyl o te 400 zł ..ale co z tego wyjdzie ; d

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 6:54 am 

MaxAmps puchną nawet pod mniejszym C niż podają na opakowaniu, chlopacy z usa potwierdzili to na testach

Tytuł:
PostNapisane: So sie 30, 2008 10:08 pm 

Witam

Odradzam MMax 4600 do E-Maxxa.

Stopilem uzwojenia w silniku... testy na trawniku :/, do lekkiej jazdy moze byc ale trzeba stale kontrolowac temperature silnika, w moim przypadku pakiety mialy tak duzy zapas ze po stopieniu izolacji srodek sie zagotowal...

aktuanie testuje zestawinei Feigao + regiel Mamba Max z wymienionym radiatorem.. po pierwszej jezdzie wyglada bardzo obiecujaco.

kilka fotek http://www.rc-wheels.info/dane-e/index-feigao.html

pozdrawiam
Piotr

http://www.rc-wheels.info/
(stronka o Bonzer tl-01b i E-maxx)