|
mysle ze moge Tobie pomoc. posiadam ten model od kilku lat. kupilem go od polskiego dystybutora traxxasa "art hobby" bez radia i w czesciach (to akurat mi sie podoba) za duze pieniadze (model 650zl, radio 200, ladowarka 350, kilka pakietow 300,zapasowy silnik 40, regulator 200) .To byl moj pierwszy model wiec uczylem sie nim jezdzic , a to nie bylo miłe modelowi bo ciagle w cos walilem i urwyalem . a to kolo, wachacz, psulem serwa i inne elementy odpowiadajace za skrecanie. mimo wszystko model uwazam za mocny (wszystkie powazne uszkodzenia powstawaly w skutek mocnego udezenia o brame lub murowany murek ) nidgy nic nie zepsulem przy skakaniu czy ostrym braniu zakretow. model ma bardzo fajny silink w zestawie, ten silnik ktory dokupilem dawno sie zepsol , a orginalny nadal dziala. wprowadzilem mu mala modyfikacje dolutowywujac male kondensatorki. wadami modelu sa: brak lozysk maszynowych (w listopadzie maja byc u ROJNYza 50zl komplet), slizgowe szybko siadaja i zle wplywaja na jazde, oraz slabe niektore trybiki (gdybys sie zdecydowal na ten model to popros mnie o podanie symboli tych trobow, zebys kopil zapas odrazu z modelem. po pewnym czasie uzytkowania kupilem mocniejsze pakiety 8,4V i nie dlugo sie nim cieszylem bo wlasnie wtedy tryby sie skonczyly, troche wsutek wiekszych naprezen, ale przede wszystkim w skutek szybkiego zuzycia. Uwazam ze jest to autko godne polecenia dla poczatkujacego modelarza,dobze sie prowadzi , ma calkiem fajne zawieszenie i przy sprwadzeniu ze statnow napewno bedzie warte swojej ceny. NIKOMU NIE POLECAM ART HOBBY , czesci zamienne gosciu mi sprowadzal 4 miesiace , az wkonu dalem sobie spokuj , do tego jest bardzo nie mily .
|