Ralf2107 napisał(a):
Sądzę, że 4282 w zupełności wystarczy, nawet nie ma co porównywać do tego turnigy co miałeś.
4292 prędzej by ukręcił wały, niż przekręcił rotor

A co do naprawy, to raczej nie ma sensu.
mylisz sie

wszystko da sie naprawic przyklejony juz magnes do walu dziala i jezdzi

czy swietnie to sie okaze ale musialo to postepowac juz dluzej bo terraz model ma wiecej mocy duzo , a co do nawet spalonych silnikow to ja z checia kupie jakies jak masz:) mam kolegoe ktory przewija bezszczotkowce:P
mam goscia co regle naprawia

i to naprawde profesjonalnie wlacznie z programowaniem atmegi przekladaniem sterowania z innych regli badz koncowek mocy o tranzystorach juz nie wspomne , tak samo jest z kondensatorami chcesz miec wiekszy '' pound'' wloz wieksze kondensatory
Co do ssilnika tak sie wacham miedzy 4282 a 4292 - wiekszy silnik bedzie sie mniej grzal no i wiekszy moment a waga ta sama ograniczen co do wielkosci niema a co do mocecy to skram na reglu np do 60 % i mam to samo co na 4282 z jednym malym plusem nie lapie temperatury i zuzywa sie napewno w mniejszym stopniu a co do walow to napewno zmieli je na pelnej mocy ,ale nie musze wykorzystac jej w pelni:)
Ten turnigy jak dla mnie jest naprawde niezly silnik dlatego mam 2 sztuki

stary ma juz za soba ponad 100 pakietow napewno

i nic z nim sie niedzialo do momentu odklejenia magnesu no ale model 6,5 kg + moc najwieksza ustawiona na reglu i timming na very high

robia swoje

ja sie dziwie ze ten silnik wogole pociagnal mta4 wrzuce filmiki to zobaczycie

jak dla mnie silnik 10/10 bez porowniana do trakckstara 2560 no i modelrafta hurricane xl - te mialem i oba sie upalily - co prawda modelcraft byl do 4s a na 5 s bez problemu jezdzil ale jak wlozylem 6 s to sie spalil ale chwile pojezdzil