Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So sty 31, 2026 4:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr wrz 11, 2013 6:02 pm 

Czy wśród użytkowników forum RC-AUTO są osoby z Trójmiasta? Czy na terenie Gdańska, Sopotu lub Gdyni istnieje jakieś miejsce do jeżdżenia modelami offroad? Pytania kieruję wprost na forum, ponieważ nie udało mi się znaleźć aktualnych informacji na temat toru w Trójmieście. Wszelkie wzmianki wyglądają na już nieaktualne. Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr wrz 11, 2013 6:19 pm 

Typowego toru w Gdyni nie ma, ale jesli model nie za duzy to polecam ziemny tor rowerowy w lesie miedzy parkingiem real na wzgorzu a witominem. Dla baji jest za maly i hopki nie pasuja, ale firek tam smiga az milo.
W Gdansku jest tor rc za sw. wojciechem na ulicy stromej kolo toru crossowego. Widzialem go tylko z daleka bo bylem przejazdem wiosna i straszne bloto bylo i nie chcialem samochodu zakopac wiec pod sam tor nie dojechalem. Oba te miejsca widac dobrze na mapach google, a ten tor rowerowy jest nawet na nich opisany.

Tapniete z Galaxy S3

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny

chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

PostNapisane: Cz wrz 12, 2013 2:40 pm 

To może jakieś spotkanie zorganizujemy i pojeździmy w szerszym gronie?

PostNapisane: Cz wrz 12, 2013 3:24 pm 

Z mojej strony bardzo chętnie. Pewnie typy aut zupełnie nie będą się nam zgadzać, ale nie musimy od razu organizować zawodów :)

Proszę osoby chętne na luźne spotkania z modelami RC o wpisywanie się w tym wątku.

Jeśli odzew będzie większy to wyznaczymy sobie datę spotkania. Myślę, że pierwsze "upalanie" najlepiej zorganizować jeszcze we wrześniu. Sam mogę zgłosić dwie pierwsze osoby (lista będzie zmieniana w miarę zgłaszania się kolejnych chętnych):

1) Artur,
2) Bartek,
3) siwytd,
4) Arche,
5) ...

Ostatnio edytowano Pt wrz 13, 2013 10:03 pm przez arturj, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz wrz 12, 2013 5:16 pm 

Chetnie ale wracam ze statku dopiero 30 wrzesnia. Za to od 1 pazdziernika bede uchwytny i zdecydowanie zainteresowany wspolnym jezdzeniem. Najlepiej w gdyni na tym torze rowerowym:-) Tylko najpierw jak wroce to bym tam skoczyl i zobaczyl jsk wyglada, zeby sie nie okazalo ze bloto jakies i jezdzic sie nie da.

Tapniete z Galaxy S3

Sakura D3 BL

PostNapisane: Pt wrz 13, 2013 3:49 pm 

Jak ustalicie jakiś termin spotkania dajcie znać chętnie przyjade.

PostNapisane: Pt wrz 13, 2013 10:09 pm 

Myślę, że już w najbliższą niedzielę (15 września 2013) poszukamy i jeśli znajdziemy, to przetestujemy z Bartkiem tor w Gdańsku, o którym pisał siwytd. Ewentualne spotkanie i godzinę potwierdzę jutro.

EDYTA: Jutro z kumplem robimy rozpoznanie torów. Bartas sprawdza tor przy Św. Wojciecha, ja poszukam toru w Matemblewie, bo ostatnio trafiłem na wzmianki o takowym. Po obejrzeniu torów napiszę w kilku zdaniach, jak wyglądają warunki o tej porze roku. Jazdy grupowe wypadną więc najwcześniej w przyszłym tygodniu.

EDYTA2: Nie jest dobrze. Tory przy Świętym Wojciechu i w Matemblewie zostały znalezione, tyle, że teraz torami tego nazwać nie można :( Chaszcze o metrowej wysokości. Wszystko zarośnięte tak gęsto, że nawet nie widać zarysu toru w żadnym z tych miejsc. Trzeba znaleźć inną metę na spotkania. Ja spróbuję poszukać czegoś na Kiełpinku lub Jasieniu. Jeśli coś znajdę dam znać.

PostNapisane: Pn wrz 16, 2013 11:03 pm 

Witam,

Też chętnie zobaczę jak jeżdżą starzy wyjadacze :) może się czegoś nauczę.

PostNapisane: Wt wrz 17, 2013 7:21 am 

Najpierw musimy zorganizować miejsce do jeżdżenia, a z tym, jak już pisałem, jest kiepsko. O normalnie przygotowanym torze możemy zapomnieć, chyba, że sami taki wybudujemy. Nie wiem jedynie, co z torem w Gdyni, bo tam nie byłem. Jeśli ktoś zna inne miejsca, to dawajcie, proszę, znać w tym wątku.

PostNapisane: Śr paź 02, 2013 6:34 pm 

siemka jestem nowy na tym forum zreszta w modelarstwie tez nie mam jakiegos dozego doswiadczenia ale nie o tym mialo byc. wiec jak z tymi torami w trojmiescie? spotykacie sie gdzies ? gdzie mozna sie wybrac zeby kogos poznac czy chociaz popatrzec zeby dowiedziec sie czegos wiecej i znalezc innych z takim hobby bo tak samemu sie bawic to tak jakos troche nuda pozdro

PostNapisane: Śr paź 02, 2013 8:29 pm 

Siema koledzy.
Jak by cos to ja od 3 dni juz jestem w pl - czytaj w gdyni :wink:
Na ten tor w lesie na wzgorzu jeszcze sie nie wybralem, ale mam zamiar jutro, lub pojutrze tam podskoczyc i obadac sprawe.
Dzisiaj jezdzilem pol godziny firkiem (jeden pakiet) ale praktycznie kolo bloku tak na szybko bo ustawialem zbieznosc.
Faktycznie mozna bylo by sie spotkac i razem posmigac...
Pozdrowionka

Sakura D3 BL

PostNapisane: Cz paź 03, 2013 11:07 am 

Siwytd nie ma wyjścia - dostajesz misję :) Trzeba sprawdzić, jak aktualnie wygląda tor rowerowy w Gdyni. O torach RC w Gdańsku możemy zdecydowanie zapomnieć. W miejscach gdzie były dwa gdańskie tory, teraz są ponad metrowe chaszcze.

Co do jeżdżenia, o które pytał Macio. Ja "upalam" praktycznie codziennie, ale jeżdżę po osiedlu lub w okolicach. W miejscu, w którym mieszkam mam jednak dość dobre warunki do jeżdżenia modelami. Mam też same elektryki, więc nikomu to nie przeszkadza. W weekend pewnie będziemy się umawiać z kumplem na ostre "upalanie" w skate-parku przy Ergo Arenie. Kolega ma kupione nowe wahacze i zwrotnice i szuka pretekstu do wymiany, więc modelu pewnie nie będzie oszczędzał. Znam go też trochę, więc wiem, że na pewno będzie na co popatrzeć :) Jeśli temat dojdzie do skutku to dam znać.

@Macio - masz już jakiś model, czy dopiero przymierzasz się do kupna?

PostNapisane: Cz paź 03, 2013 2:32 pm 

Cytuj:
W weekend pewnie będziemy się umawiać z kumplem na ostre "upalanie" w skate-parku przy Ergo Arenie.

W niedziele kolo 16 jade na chwile do rcwojtekzone na przymorze i wracajac moglbym zajechac na ta ergo arene!!
Firka i pakiety bede mial w bagazniku wiec nie problem.
Pytanie tylko czy bedziecie tam o tej godzinie??
Oczywiscie jak nie bedzie padac.
Czekam na info

Sakura D3 BL

PostNapisane: Cz paź 03, 2013 4:09 pm 

Witam mam takie malenstwo do smigania po domu Micro-t a teraz przymierzam sie do zakupu czegos wiekszego mysle o baji ale to jeszcze nie jest ostateczna decyzja i jestem otwarty na wszelkiego rodzaju sugestnie i rady od bardziej doswiadczonych modelarzy. i chetnie wpadlbym popatrzec jak smigacie torche zaglebil sie w temacie bo narazie moja wiedza jest glownie oparta na wujku google i kilku rozmowach z ludzmi ktorzy siedza w tym temacie wiec fajnie bylo by sie czegos nauczyc no i poznac bo samemu bawic sie w ten sport to tak jakos niezbyt klawo.

PostNapisane: Cz paź 03, 2013 4:57 pm 

Z Mackiem mailowo sobie piszemy od jakiegos czasu :wink:
No chyba ze to zbieznosc imion? Jesli nie to tak dla twojej informacji, katowalem dzisiaj baje po plazy ze 40 minut kolo 13:30 (ale to byl spontan, wiec nie dzwonilem).
To jak panowie - okolo 17 w niedziele bedziecie przy tej ergo arenie??
I gdzie jest ten skate park, bo na mapach google nie widac nic przy EA?
Moge wziasc tez baje jak ktos chce "pomacac" :wink:

Sakura D3 BL

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona