Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 02, 2009 6:22 pm 

Adrian Lutyński napisał(a):
Etam, mam nadzieję że większość nie podda się złym wiatrom tylko logicznie, bez zawiści podejdzie do tematu rozwoju. Przecież nikt nikomu nic nie zakazuje, tylko rozszerza możliwości.

Złe wiatry to można puścić z ... Wydaje mi się Adrianie, że nie rozumiesz, jakie znaczenie ma budowanie uczciwych zasad i jak jest powiązanie z rozwojem.

Przeczytaj na forum co myśleli zawodnicy nt zmian przepisów w trakcie sezonu. BTW- na stornie kars kropka cośtam eu są aktualnie obowiązujące przepisy- i do następnego sezonu nie wolno ich zmieniać.

W żadnym normalnym kraju nie robi się takich rzeczy- ale u nas, luzik-

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 6:30 pm 

Michał sprawę wziął w Swoje ręce człowiek,który chce w końcu jakoś zaistnieć,zapisać się jakąś spektakularną akcją.Nie potrafił wszystkim rozesłać propozycji regulaminu tak,żeby środowisko wywarło nacisk na LOK,albo chociaż wiedziało jak mogło by być.Niestety czego się dotknie to s.......Pamiętamy list otwarty,rozmowy w sprawie wspólnych zawodów,regulamin....Teraz na CKM doszedł do wniosku,że metody telefonów nocnych to najlepszy sposób.Ale też Pan Piotr zapomniał o aneksie podpisanym z LOK.Na podstawie jego treści sędzia główny zawodów może nagiąć przepisy.Po co farsa z białoruskim głosowaniem ,skoro przysłowiowego pilota trzyma OSM.

P.s.Panie Piotrze niech Pan dokończy jedną sprawę ,bo jak mówił pewien klasyk,mężczyznę poznaje się po tym jak kończy,a nie ile srok trzyma za ogon.

Ostatnio edytowano Śr gru 02, 2009 10:16 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 7:15 pm 

Panie i Panowie
Ten temat założył Marcin razem ze mną w celu przeprowadzeni referendum wśród zawodników w sprawie jak w Temacie wątku.
Zależało nam bardzo na waszych opiniach i wprowadzeniu zmian. Jak wynika z wypowiedzi wprowadzenie dodatkowych możliwości zasilania jest to potrzebne Leszku to ja jestem sprawcą tego zamieszania, i za wszystko pośpiech brak profesjonalnego podejścia do problemu,dyletantyzm i wszystko co wynika z tego zamieszania powinno spaść na moją głowę. Jestem sprawcą. Jak jako OSM podpisaliśmy
umowę z LOKiem było dużo żalu i pretensji, jak to tak sami bez konsultacji powiadomienia środowiska dyskusji lub debaty jakiejś na forum,
tylko po cichu. Gdybyśmy zroili inaczej dyskusja trwała by do dziś. Leszku to co zamierzałem osiągnąłem i poprosiłem Piotra o pomoc.
Leszku to nie OSM czy Piotrek tylko Marcin i ja. Przeczytaj początek, Piotr na początku był zaskoczony pomysłem więc zapytałem czy My Zawodnicy jesteśmy dla niego cz odwrotnie, zbobię co będę mógł, i robi . tyle wyjaśnień z mojej strony w temacie. BARDZO PROSZĘ ZOSTAWIĆ PIOTRA do Lubawy w SPOKOJU. MA BARDZO DUŻO RZECZY DO ZROBIENIA. Jak ktoś usi to służę swoją osobą.
Temat z mojej strony uważam za zamknięty. Dalsza rozmowana temat pakietów powinna toczyć się w dziale akumularory.
Wszystkim dyskutantom bardzo dziękuę jak zwykle nie zawiodłem się licząc na modelarską pomocną dłoń.
Trzymam kciuki za referendum.
Pozdrawiam
Rysiek
IDĄ ŚWIĘTA

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 7:30 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Wiecie co, jest taka opcja .........

Dzięki Michał, człowiek jednak uczy się przez całe życie. Fantastyczna opcja :)
Piotr

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 7:39 pm 

Ryszard Pyrka napisał(a):
...Wszystkim dyskutantom bardzo dziękuę jak zwykle nie zawiodłem się licząc na modelarską pomocną dłoń.
Trzymam kciuki za referendum.
Pozdrawiam
Rysiek
IDĄ ŚWIĘTA

Miałem nie pisać ale wytrzymać nie mogłem - co do modelarzy, tj. gości, którzy ładują w swoje hobby mniejszą lub większą kasę, ja też nie miałem wątpliwości ale trzymam kciuki aby Pułkownik tym razem był dla Was łaskawy :) - może były modelarz ??? :)

ps. Piotr, mnie też możesz dodać i udawać dalej, że wszystko cacy :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 8:07 pm 

Adam Różycki napisał(a):

ps. Piotr, mnie też możesz dodać i udawać dalej, że wszystko cacy :)

Adam,

prywatne wycieczki Z. L. na PW jak i na forum przeważyły ;) teraz nie muszę czytać Jego wypocin, nawet jak coś napisze z sensem,
trudno, co zrobić.

Ty Adamie, jeszcze trzymasz wysoki poziom :-)

Pozdrawiam,

m.

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 8:24 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
...Ty Adamie, jeszcze trzymasz wysoki poziom :-)

Pozdrawiam,

m.

Michał, zwróć uwagę na słowo "jeszcze" w swoim poście - proszę Cię dodaj, a zyskasz pewność, że "jeszcze" nie przerodzi się w "już" :) i po kłopocie :)

O to samo proszę zresztą pozostałych adwersarzy, którzy udają się na audiencję do pułkowników, tj. hołdują białoruskiej demokracji, oczywiście w swoim mniemaniu w imię wyższych idei - czas pokaże, jak wysokich :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 8:27 pm 

Michał wiem ,że zabodło Cie to co napisałem o wynikach z Pabianic.Pierwsi ponad 40 kółek ,a teoretyczny Mistrz Centrum 26.Czyżby eksperyment z płaską baterią.Przy takim poziomie to napewno nie odczuwasz różnicy i w regulatorze i w bateriach i w ustawieniach.Dyskutujesz jakbyś szukał setnych sekundy.A prawda boli.
Rysiu jeśli Piotr ma tyle zajęć z zawodami w Lubawie,nie ma czasu na dokończenie poprzedniej misjito po co się podejmuje nowej.Chce rozgrzebać i rzucić?Czy to kolejne wyzwanie nie przerośnie go.?

Ostatnio edytowano Śr gru 02, 2009 10:17 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 9:48 pm 

Michał W. a ja kupiłem przed obornikami 4 selekcje NiMhów i mimo wszystko jestem za zmianami, jest teraz szansa, sznasa którą przespalismy przed sezonem i dlatego jestem za.
Ad 1. TAK
Ad 2. TAK
I niekomu na złość nie robie.
Nie rozumiem, dlaczego z zasady obóz dolnośląki jest na nie, nawet jak coś ma sens?

No team!

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 11:45 pm 

adam smuk napisał(a):
Michał W. a ja kupiłem przed obornikami 4 selekcje NiMhów i mimo wszystko jestem za zmianami, jest teraz szansa, sznasa którą przespalismy przed sezonem i dlatego jestem za.
Ad 1. TAK
Ad 2. TAK
I niekomu na złość nie robie.
Nie rozumiem, dlaczego z zasady obóz dolnośląki jest na nie, nawet jak coś ma sens?

Adamie S. ;)

Po mału kończą mi się pomysły jak klarownie przedstawić swoje stanowisko. Nie podważam wyższości Lixx nad innymi, zawsze propagowałem rozwój i jasną sytuację- choćby dlatego pojechałem na spotkanie modelarzy do Nowego Sącza (kto jeszcze był???? dyskutując o przyszłości?).

Dlatego jeżdżę na zawody zagraniczne, żeby sprawdzone i UCZCIWE wzorce starać się propagować na naszym bagnie.

Chodzi o pewną zasadę.

Nie może być tak, że "sprzedawczyk", który chce osiągnąc korzyści dla siebie proklamuje ideologię zgodną tylko z jego myśleniem i znajduje poklask (czyli już nie tylko z jego myśleniem ;) )

Nie może być tak, że po rozpoczętym sezonie nagle budzi się grupa, której pasują zmiany ad hoc i robi się pospolite ruszenie bez żadnej strategii.

Już Mickiewicz obnażył głupotę polskiego zaścianka i pospolitego ruszenia w "Panu Tadeuszu". (OT- swoją drogą zachęcam wszystkich do lektury "Pana Tadeusza". Jak musiałem ją przeczytać jako lekturę to nic nie zrozumiałem, jak sięgnąłem po nią niedawno i bez żadnego przymusu to okazało się,ze historia z 1811/12 roku nijak nie odbiega od buractwa wieku XXI i jest śmieszna, bo do postaci Hrabiego, Robaka i Telimeny mogę przypisać wile osób- Szacun Micku!)

Wydaje mi się, że jeśli wszyscy bijąc się w pierś deklarują, że chcą zmian, że dość "nocnych telefonów" do leśnych dziadków, że chcemy jasnej i przejrzystej polityki rozwoju a potem o tym zapominają to nigdy, podkreślam NIGDY, nie zacznie być w tym kraju normalnie.

Oczywiście wszyscy "ZA" macie rację, ale my to postulowaliśmy wiele miesięcy temu, że trzeba zmienić przepisy. Jeśli sezon zaczął się to NIE WOLNO ICH ZMIENIAĆ. Dla zasady, dla własnej wewnętrznej uczciwości.

Weź np. F1- Kers i dyfuzor, gdzie dziura nie stała się otworem. Dla wszystkich, którzy nie wiedzą o co chodzi odpowiadam- Honda sprzedając team F1 miała już gotowy bolid na sezon 2009- W przepisach wyraźnie było napisane jaki charakter i kształt ma mieć dyfuzor. Od 2009 r. zmniejszono docisk aerodynamiczny tyłu, więc kwestia przyczepności leży po stronie dyfuzora. Honda sprzedała Rossowi Brownowi team, kierowców i bolid, w którym dyfuzor miał wyprofilowany kształt, znajdowała się w nim dziura, po środku, ale nie zamknięta od spodu. Po pierwszych 7 GP nowy właściciel Ross Brown i jego zespół wygrali 6 GP. Ferrari, BMW i McLaren złożyli oficjalny protest do FIA i zebrało się gremium, które miało rozstrzygnąć czy taki dyfuzor spełnia przepisy. W komisji FIA zasiadają takie mózgi, że nasz rodzimy Jaś M. jest przy nich jak nastolatek myjący szyby na skrzyżowaniu obok nowoczesnej myjni z modelkami topless :? :? :? :lol:

FIA po ośmiogodzinnej naradzie stwierdziła, że zespół Brawn GP nie złamał przepisów, ponieważ zastosowany w ich dyfuzorze otwór nie spełnia definicji dziury wg regulaminu FIA a tym samym spełnia przepisy FIA. Przypominam, że mówimy o najbardziej elitarnym sporcie motorowym świata i budżetach rzędu 100 mln dolców rocznie.

I co? Czy ktoś oponował. Interpretacja przepisów była wiążąca dla reszty i FIA na następny sezon na pewno doprecyzuje przepisy, żeby nie było takich protestów. Ale czy ktoś zmienił przepisy w trakcie sezonu bo największe teamy z milionowym budżetem nie wpadły na taki pomysł po pierwszym GP?

Mi nie chodzi o to, że Lixx są beee. Są zajebiste. Ale skoro w przepisach na sezon halowy nie ma ich w wykazie- dla mnie sprawa jest zamknięta do finału HMP.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wińcie za to (Liczba mnoga zastosowana celowo) debili, którzy zaangażowani (głównie finansowo pod kątem przyszłej emerytury) nie usłyszeli głosów i nie ustosunkowali się do wcześniejszych postulatów.

Był czas na nowe przepisy, ale czasu cofnąć się nie da. Były spotkania jak choćby w NS, było forum (od 6 lat) było wiele sposobow na załatwienie sprawy. NAGLE POJAWIAJĄ SIĘ NOWI ZAWODNICY, ORAZ LUDZIE, KTÓRZY DO TEJ PORY NIE MIELI NIC DO POWIEDZENIA i sytuacja się zmienia z minuty na minutę.

Najbardziej oddającym klimat atmosfery będzie ten oto link:

http://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g

Kto nie zna języka obcego- przetłumaczę na pm (MonthyPython to najlepsze co mogło spotkać światłego człowieka w czasach pie rdol onej globalizacji i handlu w niedzielę IMHO), generalnie brzmi to tak, że "mamy wiedźmę, spalmy ją bo ma nos jak wiedźma, bo wieśniacy ją przebrali i dorobili jej nos, i wiedźmy nie pływają w przeciwieństwie do wielu innych przedmiotów . Jest to również alegoria słabości i beznadziejności religii chrześcijańskiej opartej na słabości jednostki, ale siły tłumu.

Jak długo sprawy pakietów i zmian przepisów w trakcie sezonu będą u nas na porządku dziennym, ogólnie akceptowane i realizowane na zasadzie pospolitego ruszenia, tak długo nie widzę jakiejkolwiek szansy rozwoju modelarstwa w tym kraju.

Ja mam to szczęście, że w 2004 roku wyprowadziłem się z ksenofobicznej i zakompleksionej Łodzi, gdzie "pseudoprezydent" Kropiwnicki swoimi działaniami zabija to miasto dzień po dniu. Mieszkam teraz w mieście, gdzie ludzie swobodnie wypowiadają swoje opinie i dyskutują o słuszności rozwiązania X nad Y w różny sposób, ale zawsze nastawiony na myślenie przyszłościowe.

Nawet G. Lucas w Star Łorsach dawał przekaz, żeby patrzeć w przyszłość. Wrocław do niedawna należał do kogoś innego ale przez to stał się stolica pozytywnego myślenia i zawiązywania przyjaźni na zdrowych zasadach.

I to mi się udzieliło. Zdrowe- jasno określone zasady. Określone również w ramach czasowych.

IMHO nowe źródła zasilania powinny być teraz dyskutowane, ale wprowadzone najwcześniej w sezonie elektrycznym asfaltowym. Bo są zasady w życiu i t onie jest produkt impulsowy przy kasie w hipermarkecie, ale decyzja, która zasadniczo wpływa na losy i wyniki wielu osób.

Chyba zrobię ankietę, czy wszystko jest jasne, bo mam największy udział w ilości liter na post...

Ostatnio edytowano Cz gru 03, 2009 12:42 am przez Michał Woszczek, łącznie edytowano 9 razy

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 12:11 am 

Michał Woszczek napisał(a):
IMHO nowe źródła zasilania powinny byc teraz dyskutowane, ale wprowadzone najwcześniej w sezonie elektrycznym asfaltowym.

Amen!
Co też potwierdziłem w tej ankiecie mailowej.

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 12:31 am 

Łukasz Pronobis napisał(a):
Michał Woszczek napisał(a):
IMHO nowe źródła zasilania powinny byc teraz dyskutowane, ale wprowadzone najwcześniej w sezonie elektrycznym asfaltowym.

Amen!
Co też potwierdziłem w tej ankiecie mailowej.

There is a hope... Obi Wan... ;););)

Pronobis- nie śpisz??? :shock: :shock: :shock: :shock: That was a joke!

Idę się napić, bo właśnie stuknął mi 900 post, przy tysiącu zapraszam na w......, spotkanie u mnie na jamie- atrakcje gwarantowane :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 12:44 am 

W pewnym sensie zgadzam się ze zmiana po rozpoczeciu sezonu nie jest najlpeszym rozwiazaniem, ale po falstarcie sprzed sezonu halowego straciłem nadzieje, stad proba wykorzystania nadarzajacej sie szansy i stąd moje przekonanie o tym, ze do zmian powinno dojść. Zdaje się że wprowadzenie dodatkowych dwóch wariantów zasilania nie pogorszy sytuacji lecz da szersze możliwości. Po co tracic kolejny sezon?
That`s all!
PS: Michał, masz chlopie pisane :) Pozdrawiam Łódź w której studiowałem i Wrocław do którego mi bliżej mentalnie niż do Warszawy :wink:

No team!

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 12:49 am 

adam smuk napisał(a):
W pewnym sensie zgadzam się ze zmiana po rozpoczeciu sezonu nie jest najlpeszym rozwiazaniem, ale po falstarcie sprzed sezonu halowego straciłem nadzieje, stad proba wykorzystania nadarzajacej sie szansy i stąd moje przekonanie o tym, ze do zmian powinno dojść. Zdaje się że wprowadzenie dodatkowych dwóch wariantów zasilania nie pogorszy sytuacji lecz da szersze możliwości. Po co tracic kolejny sezon?
...

Nadal chodzi o zasadę i sam przyznajesz, że był czas na dyskusje i zmiany. I pogorszy sytuację, nawet jeśli 0,2 sek na okrążeniu (co dla niektórych jest granica nie do przeskoczenia) to pogorszy. NIE AKCEPTUJĘ WYJAŚNIENIA Adamie. Sezon asfaltowy to najbliższy możliwy termin Last Minute. Zgadzasz się?

adam smuk napisał(a):
PS: Michał, masz chlopie pisane :) Pozdrawiam Łódź w której studiowałem i Wrocław do którego mi bliżej mentalnie niż do Warszawy :wink:

Pewnie właśnie dlatego w grudniowym numerze "Modelarza" ukaże się mój ósmy artykuł... Ach ta skromność.

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 7:41 am 

Etam chłopcy zasadami się zasłaniacie, a jak się ponad rok temu dopytywałem, prosiłem i błagałem o zasilanie to nie było chętnych, bo tatusiowie nie widzieli sensu, bo nimh najlepszy. A teraz to nagle się okazuje że te same osoby to prekursorami prawieże są nowych technologii i twierdzą że zawsze chciały, tylko nie teraz, później itd. A przed sezonem asfaltowym znowu coś im nie będzie po drodze i temat znowu przeciągną rok dłużej. Region Kujawsko-Pomorski kontynuuje politykę, że nie będzie startował w imprezach bez Lixx i koniec.
A ty Lesław weź się w końcu ze świtą ogarnij, bo te twoje ataki na wszystkich naprawdę są męczące, a poziom coraz niższy. Trza było się zjawić w Pabnianicach i pokazać jaki z Ciebie miszcz palucha i wodorków, ja tam Ciebie na tablicy wyników nie widzę, a podpieranie się wynikami innych żadna sztuka. Jak na razie to strofujesz wszystkich, jak Stańczyk, zawodowo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna strona