Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 7:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 12:59 pm 

Wszystko się zgadza.
Założeniem HPI Polska nie jest sprzedaż produktów bezpośrednio klientowi ostatecznemu.
Chcemy realizować sprzedaż za pośrednictwem przedstawicieli regionalnych.
Sklep powstał ze względu na realia, które zmusiły nas do takiego działania. Natomiast w przyszłości będzie to portal dla dystrybutorów.
Jednym z przedstawicieli jest Wasz kolega Arek Gajzler, z którym umówiliśmy się, że będzie z serwisem na większości imprez i na dzień dzisiejszy najlepiej zwracać się do Arka.
Zdaję sobie sprawę ze brak sprzedaży części spowodował pewien problem na Festiwalu i postaramy się uniknąć w przyszłości takich sytuacji. Arek w tym czasie miał komunie brata i siła wyższa spowodowała, że sam nie startował w MP.
Mam nadzieję ze w niedługim czasie pojawią się inni zainteresowani współpracą handlową i zabezpieczą dostępność części w swoich regionach kraju. Serdecznie namawiam do współpracy – zainteresowanych proszę o kontakt na priv (nie jest to temat na forum).

Co do silników oczywiście tak będzie, ale muszą powstać jak pisałem wcześniej pewne uregulowania formalne. Obecnie silnik Saturn ze względu na ilość 20 zwoi nie jest używany przez Was w żadnej klasie, więc nie było potrzeby sprowadzania ich w nadmiernych ilościach. Jest on oferowany jako standardowy silnik do Sprinta 2.

A co do czołowych zawodników – to właśnie przygotowujemy ofertę Sponsorską. Mam nadzieję ze będą mile zaskoczeni.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 5:52 pm 

Zbliżają się wakacje może ktoś wpadnie na pomysł zorganizowania np.warsztatów modelarskich w jakimś mieście z torem,tam można by wymienić się uwagami,skożystać z czyjegoś doświadczenia,pojeżdzić różnymi modelami no i wieczorami dyskutować.W lecie koszty takiego spotkania można obniżyć bo są namioty.
W sprawie Sprinta moje zdanie jest nadal takie,że Sprint tak ale i inne modele które są za dobre do TS i za słabe do innych klas.To samo tyczy umiejętności początkujący nie musi zaczynać od Tamyji ale żeby mógł startować.Więc wniosek prosty potrzebna chyba nowa klasa,nawet kosztem pozostawienia 18 w takim stanie jak jest (open z możliwością bezszczotkowców bo i tak nie każdy je będzie potrafił wykożystać

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 10:47 pm 

Cytuj:
Nie chcę nikogo obrazić, ale na forum większość Panów to wizjonerzy, ale coś nie widać tych, co wasze wizje wcielają w życie.

Nie iwedziałem że w tak młodym wieku można już mieć problemy z pamięcią. Dlatego pozwolę sobie przypomnieć o naszej rozmowie w piątek na torze w Tarnowie. Wtedy przedstawiłem swoją propozycję organizacji zawodów halowych. Do chwili obecnej nie usłyszałem od Pana Darka F. opini na ten temat. Propozycję taką przedstawiłem też innej osobie. I też cisza.
Cytuj:
. Komplikowanie sędziom życia i dokładanie obowiązków raczej jest nierealne i niepotrzebne. Jest ich tak naprawdę kilku a powinno być kilkunastu.

Czegoś tu nie rozumiem. Czy przeprowadzanie rzetelnej kontroli technicznej to komplikowanie życia. Bo jeżeli tak, to bardzo przepraszam za wszystkie komplikacje.
Właściwie do każdego zdania mam swój komentarz. Ale może rzeczywiście pora przejść do konkretów.
Dlatego p. Janie pozwalam sobie przedstawić Panu jak i szerszemu ogółowi swoją koncepcję zmian.
1. Należy dokonać wyboru nowych członków sekcji modelrastwa kołowego. Powinni to być ludzie chcący coś zrobić i mogący na to poświęcić swój czas. "Odmłodzona" sekcja powinna dokładnie przyjrzeć się obecnym źródłom finansowania oraz podjąć działania w celu pozyskania sponsorów. Powinna wspomagać kluby w ich kontaktach z samorządami i pozyskiwaniem od nich środków na działalność tych klubów. Bo nazwiski Zelazo czy też inne nic nie znaczy. Ale nazwa LOK jest znana wszystkim. Firmy ubezpieczeniowe z mocy prawa muszą część środków przeznaczać m in na prewencję. Można próbować coś ugryźć z tego tortu. Następnie należy przedstawić koncepcję podziału na klasy. I poddać ją pod dyskusję. Moja koncepcja to pozostawienie tylko 3 klas DTM i 18. Jeżeli ma być klasa TS czy Formuła to niech ją organizują i sposorują zainteresowane firmy. Zmienił bym formułę rozgrywania zawodów w tym i MP. Zorganizowałbym tylko dwie eliminacje do MP. Każdy kto uzyskał by miejsce w pierwszej 30 na chociaż jednych z tych eliminacji, miałby prawo wystartować w MP. O tytule decydował by wyniki tylko z zawodów w ramach MP. Pozostałe terminy mogłyby zagospodarować np. firmy sponsorskie ( HPI. Xray ) czy też np. organizatorzy GP NS cz GP Kłodzka. Określił bym zasady uzyskiwania nominacji do reprezentacji Polski. Zadbałbym o starty naszych zawodników w ME czy MŚ a także imprezach z serii GP. Pewnie piszę bardzo chaotycznie, ale jestem po 12 godzinach wyczerpującej pracy zawodowej. Ale wiem jedno. Potrzebne jest spotkanie wszystkich zainteresowanych i rzeczowa dyskusja. Ostatni raz cos takiego próbowano zrobić w Murowanej Goślinie dwa lata temu. I od tamtej pory cisza. Każdy szepsze po kontach.
A swoją drogą chętnie poznam Panie Janie Pana koncepcję.[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 11:31 pm 

Czy pod nickiem FILIP ZAREMBA pisze jedna osoba czy raz syn a raz ojciec ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 12:07 am 

Panoe Tadeuszu proszę napisać o którego Jana Panu chodzi, bo jest dwóch piszących w tym temacie.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 6:32 am 

Generalnie pisze syn,czasami pod dyktando(dla wprawki),a czasami "stary"siądzie i coś skrobnie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 7:43 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
pozwolę sobie przypomnieć o naszej rozmowie w piątek na torze w Tarnowie. Wtedy przedstawiłem swoją propozycję organizacji zawodów halowych. Do chwili obecnej nie usłyszałem od Pana Darka F. opini na ten temat.

Już pisze
Po to między innymi pojechałem do Tarnowa i zaproponowałem następujące terminy:
23/24-07-2005 – Impreza Tor terenowy w Zgierzu.
22/23-10-2005 – Impreza halowa w Zgierzu
10/11-12-2005 - Impreza halowa w Zgierzu
Celowo pisze, że impreza halowa bo ostatnio LOK nie jest pewny czy jesteśmy godni rangi Eliminacji do Mistrzostw Polski. No i nie wiem czy będę miał prawo zorganizować jakieś imprezy bo bo siła wyższa może spowodować ze w tym samym terminie będą eliminacje do MP gdzie indziej co już miało miejsce parę razy.
Jeśli macie Panowie jakieś inne propozycje proszę o konkrety.

Paweł Żelazo napisał(a):
Czy przeprowadzanie rzetelnej kontroli technicznej to komplikowanie życia.

Panowie nie jestem zawodnikiem i nie ukrywam tego ale pomimo młodego wieku ( tu zrobiło mi się bardzo miło ) zrobiłem już parę imprez masowych w życiu nie koniecznie tak małego formatu jak Mistrzostwa Polski. I wiem jedno – najgorszy jest problem kabelka który na długości 1km jest przerwany tylko nie wiadomo gdzie.
Na tej podstawie uważam że jeśli mamy zbyt mało sędziów to dokładanie im obowiązków i tak nic nie zmieni. Potrzeba więcej sędziów ( = więcej pieniędzy a nie gadania) lub stworzenia warunków do szybkiej kontroli nie budzącej wątpliwości. Przykład tego rozwiązani podałem w propozycji z silnikiem i oponami.

Paweł Żelazo napisał(a):
pozwalam sobie przedstawić Panu jak i szerszemu ogółowi swoją koncepcję zmian.

Jak najbardziej zgadzam się z większością Pana propozycj ale niech Pan mi powie kto ma to zrobić i za czyje pieniądze. Jeśli ja w Zgierzu własnymi siłami zbudowałem tor terenowy a wiodąca organizacja nie chce powiesić tam swojej flagi to czy liczy Pan na to ze znajdą się pieniądze na Pana plany. Nie wnikając w szczegóły uważam, że nie ma innego wyjścia jak wziąć się do roboty i działać na miarę własnych możliwości. Piszę Pan, że Pana nazwisko nie jest ważne. Jak Pan zauważył z uporem podpisuję się jako Festiwal Modelarstwa i mam dużo frajdy jak ludzie piszą do mnie Panie Festiwalu ale uważam ze nie ważne jest moje nazwisko a jedynie to czego dokonałem i jestem z tego bardzo dumny.

Paweł Żelazo napisał(a):
Potrzebne jest spotkanie wszystkich zainteresowanych i rzeczowa dyskusja.

Jeśli chcecie zrobić jakieś spotkanie mam propozycję. Jest lato, mamy w Zgierzu dość ładny obiekt rekreacyjny w terminie 23/24-07-2005 planujemy na nim imprezę dla samochodów terenowych. Można spać w namiotach na specjalnie dla was wydzielonym polu namiotowym. Zapraszam na dzień, dwa lub cały tydzień. Na dokładkę powiem że mamy tu już kawałek asfaltu – niestety trochę mały 20x40 i będzie na nim boisko do siatki i tenisa ale też można pojeździć modelami dla treningu.
Jeśli ten termin wam nie odpowiada zaproponujcie inny – ja się dostosuję. Jesłi spotkanie będzie gdzie indziej chęnie przyjadę.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 9:05 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Na tej podstawie uważam że jeśli mamy zbyt mało sędziów to dokładanie im obowiązków i tak nic nie zmieni. Potrzeba więcej sędziów ( = więcej pieniędzy a nie gadania) lub stworzenia warunków do szybkiej kontroli nie budzącej wątpliwości. Przykład tego rozwiązani podałem w propozycji z silnikiem i oponami.

Jeśli mówimy o zawodach, gdzie jest rzeczywiście jeden sędzia to masz w 100% racji. Natomiast na większości zawodów jest 4 (słownie: czterech) sędziów. Nie chodzi o dokładanie obowiązków tylko o w miare poprawne ich wykonywanie. Jest taki dokument, który nazywa się Przepisy Sportowe. Tam jest dokładnie opisane jaki jest podział obowiązków przy obsadzie czterch sędziów. Do obowiązków jednego z nich należy kontrola techniczna. Co więcej jest tam napisane, kiedy koniecznie należy dokonać kontroli technicznej i jakie kary grożą za jazdę modelem niezgodnym z przepisami.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 12:20 pm 

W swojej wcześniejszej wypowiedzi nie twierdzę że tak nie powinno być, ale skoro nie jest to możemy dyskutować na ten temat jeszcze długo tylko, co to zmieni ???. W tej sprawie kierujcie uwagi do kogo innego. Ja chętnie pomogę w zakresie moich możliwości.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 4:09 pm 

Ponieważ zostałem wywołany do tablicy przez p.Jana Matukina, pozwoliłem sobie pominąć nazwisko. Ale jak czytam swój wczorajszy post to widzę że jest bardzo nieprecyzyjny. Cóz intensywana praca zawodowa w moim wieku wyczerpuje wiele sił , w tym i intelektualnych. W krótce napiszę nowy temat w którym postaram się bardziej precyzyjnie przedstawić swoje propozycje.
Już mnie nie irytuje ale zaczyna śmieszyć twierdzenie że jak jest mało sędziów to nie róbmy albo róbmy namiastkę kontroli technicznej. W ten sposób możemy zacząć patrzeć przez palce np. na złodziei. jest mało policjantów, mają dużo papierkowej roboty i nie bardzo im się chce, to złodzieje niech sobie kradną. Nie tędy droga. Może być klasa z ograniczeniami, ale są ludzie którzy zawsze będą kombinowali. I dopuki będą bezkarni, będą wrzodem na naszej "d...". Wrzodem który sami chowamy.
Co sięzaś tyczy terminu spotkania. Jeżeli bedzie to impreza o zasięgu ogólnopolskim z udziałem czołówki zawodników, na pewno z Pawłem przyjedziemy. Jeżeli nie to wolę zawody w Czechach . Spokojniej, życzliwiej, bez szwindli, a poziom sportowy co najmniej równy naszemu.
Wracając do sprawy rozmowy z p.Darkiem w sprawie zawodów. Przypomnę że chodziło mi o cykl imprez w róznych miastach, w tym i w Lublinie. Przedstawiłem propozycję finansowania tego cyklu. I nic.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 08, 2005 4:31 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Przypomnę że chodziło mi o cykl imprez w róznych miastach, w tym i w Lublinie. Przedstawiłem propozycję finansowania tego cyklu. I nic.

Przepraszam, ale w Tarnowie rozmawiałem o tak wielu sprawach, że mogło mi coś umknąć. Proszę o przypomnienie szczegółów propozycji. A najlepiej założyć nowy temat na forum.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 2:28 am 

Kto ma namiary (www) na konkretne parametry silnika 540 nr kat 58148 (wg Tamiya) - najczęściej natykam się na to co wszyscy, ale nigdzie nie znalazłem danych jak napięcie, zwoje, obroty, moc, moment etc.????

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 7:14 am 

W taki razie ja mam również pytanie , co to jest, http://tamiyaeurocup.type3b.co.uk/cars/motors.htm ITEM 53068 (OP68)
RS540 Sport-Tuned Motor . Ztego co wiem to w silnikach Sport-Tuned Motor (czarne) też są rozbieżności, mam katalog TAMIYA 2002 i jest napisane że kręci 17000r.p.m, a są i takie czarne które kręcą 22000r.p.m. Więc jak tu zająć lepsze miejsce????

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 7:29 am 

A ja myslę że parametry silnika nie są ważne, wazne jest to aby wszyscy mieli jednakowe, łatwe do sprawdzenia, tanie i dostępne na każdych zawodach.
Podwozi też nie nalezy ograniczać gdyż są już ograniczone w klasie TS.
Pozdrawiam.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 7:32 am 
Raflee

# This is an economical, high performance electric motor specifically designed for on and off-road radio controlled vechicles.
# Usable voltage range is 6V - 8.4V.
# RPM at best efficiency: 18,300 RPM (7.2V).
# Torque at best efficiency: 350 g/cm.
# The motor is designed for high PRM abd low battery drain.
# Size and diameter is the same as the popular Mabuchi RS-540S motor.
# This highly sophisticated motor will satisfy R/C enthusiasts from novice to expert alke.

Ja tyle znalzlem :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona