Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 5:46 pm

Autor
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 10:35 am 

Nom... tak... temat wprost idealny do tego forum. Po kłopotach z pakietem (jeszcze nie uzyskałem dokładniejszych odpowiedzi także przy okazji... http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=9693) Zacząłem się zastanawiać poważnij niż wcześniej nad spaliniakiem. Na samym początku myślałem nad ofną Lx Comp. Potem przyszesdl JATO, i on w moim mniemaniu zdecydowanie zwyciężył z ofną. Lecz, teraz, kiedy byłem już prawie całkowicie zdecydowany zaczął on jakgdyby dostawać od HPI nitro mt2. Czemu tak jest? Co polecacie?? Czemu uważacie że mt2 będzie lepsze na hopkach i w terenie?? Jato jest 2wd, jest to różnica, lecz chyba nie aż taka duża biorąc pod uwagę że jato to ST, i jest nim w całym tego słowa znaczeniu. Jest też zdecydowanie szybszy niż HPI, ma dużo cześci z dobrze znanego nam wszystkim REVO. Jedyny minus to części... trzeba byłoby ściągać wszystko z canady bądź USA. Ale wierze w to że Polska się rozwija, świat się zmienia, itd. :D
No i oczywiście JATO jest dla mnie duuuuuuuuużo ładniejszy w porównaniu z mt2 który przypomina mi zabvawkę z (wczesnego) dzieciństwa. Wyglądem. I pamiętajmy że jest to tylko przeróbka modelu torowego...
No, to mam nadzieje że mi pomożecie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 10:39 am 

Jeżeli możesz wybierz JATO. Przemyślana konstrukcja oraz bardzo ciekawy wygląd. HPI tak jak mówisz jest przeróbką torowca i pewnie kiedyś to wyjdzie. Jedynym plusem HPI jest dostęp do części.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 11:22 am 

Jato ma troszke małe amorki ale pozatym jest super.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 11:28 am 

Witam , co do MT 2 to nie jestem zbyt przekonany , kolega to miał i szybko się go pozbył , teoretycznie silinki i w MT-ku i w JATO mają tą samą pojemność ale T - 15 TRX-owi to pięt nie dorasta , MT 2 wogule nie ma "dołu" jak się rozpędzi to jedzie , ale tak do połowy zakresu obrotów to cienizna... , mam T-Maxxa z TRX - em i MT 2 moge objechać ruszając z 2 biegu ( :lol: ) , jestem za JATO

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 7:16 pm 

Może pomyśl o mt2 18ss.Silnik lepszy no i troche maszynka ulepszona i wzmocniona porównując z zwykłym mt2.
Ale jak myslisz pomiędzy mt2 standard i jato to jato jest lepsze tylko to 2wd tak mi sie nie podoba no ale rzecz gustu (dlatego mam savage 25) :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 30, 2005 11:03 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Ja bym brał JATO

"Ja bym bral to, a ja to" a moze male uzasadnienie, a nie nabiajnie postow? Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 9:38 am 

klima napisał(a):
Może pomyśl o mt2 18ss.Silnik lepszy no i troche maszynka ulepszona i wzmocniona porównując z zwykłym mt2.
Ale jak myslisz pomiędzy mt2 standard i jato to jato jest lepsze tylko to 2wd tak mi sie nie podoba no ale rzecz gustu (dlatego mam savage 25) :lol: :lol: :lol:

mt2 SS owszem, jak najbardziej , ale jest to KIT. Nie , nie to że mi suie nie chce składać, tylko dużo więcej kasy na to pójdzie,a nieskończonych fundusz nie mam.

Może jakieś porady eksploatayjne, co trzeba jeszcze dokupić oprócz paliwka(już wyprałem, tornado 5l. 16%, myśle że starczy)??
Prosze o odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 1:21 pm 

Nie wiem odnośnie jakiego modelu potrzebujesz rad eksploatacyjnych ale jako że jestem za JATO ( jak pisałem kilka postów wyżej) napisze co potrzeba właśnie do tego modelu , po pierwsze jak pewnie wiesz JATO ma EZ start , więc nie musisz kupować klipsa do świecy , jednak musisz jeszcze ok 200 - 300 zł zaplanować na "kilka niezbędynch dodatków " tj. pakiet ( a najlepiej 2 , ja uważam że lepiej kupić 2 troche słabsze niż jeden wypasiony , ale to tylko moje zdanie ) ładowarke do tego/tych pakietu/pakietów , 12 sztuk akku AA do odbiornika/nadajnika , oczywiście paliwo ( tak , dobry wybór , tornado jest świetne ) i coś bez czego od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie jazdy , a tym bardziej docierania , chodzi mi o termometr ( jest dość drogi bo ten najbardziej popularny w naszym pięknym kraju czyli Duratrax Flashpoint kosztuje ok 130 zł )

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 3:09 pm 

Dzięki. Czyli właściwie wszystko wziąłem pod uwage, 12 AA mi nie trzeba bo mam, ładowarki tez mi nie trzeba bo póki co mam elektryka, więc jest mi ona niezbędna i się z nią nie rozstanę. Zastanawiam się tylko czy będe mógł wykorzystać pakiet tego typu |||-||| . Da radę?? Jeśli nie to lepszy bedzie NiCD czy NIMh?? 2 rzecz to gdzie ten termometr zakupić?? Nie wystarczy ten od p. Rojny za 99 zł?? Myślę jeszcze że przydałby się jakiś After Run Oil, jak mówicie?? Chyba one są niedrogie więc mówie to z własnij inicjatywy :)

A tak btw. to tak właśnie o JATO mi chodziło.

No dobra, niezbędne dodatki już znam, może teraz porady eksploatacyjne??

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 3:14 pm 

W Jato pakiet Odbiornika już masz wiec akusy tylko do nadajnika, Pakiet do roto musi byc ten standardowy i powiem tak, pakietu 1500mAh starczy na mniej więcej 15 minut kręcenia silnikiem:)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 4:20 pm 

wiec tak jaki termometr kupisz zalezy od ciebie wszystkie dzialaja jedne dokladniej inne mniej :P
od hpi
http://www.rcbziom.pl/sklep/product_inf ... 2b5682924b
duratrax ponoc bardzo dobry ale niewiem pisze co slyszalem ja tego niemam
http://www.rcbziom.pl/sklep/product_inf ... 682924b1bb
analogowy
http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=659
laserowy
http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=713
w sumie calkiem duzy wybur niechce mi sie szukac ale p rojna narazie niema na miejscu a na rcbziom.pl maja wiec wybr nalezy do ciebie
a co do aro to kosztuje kolo 20zl a pozwoli dluzej sie cieszyc silnikiem wiec chyba wybur jest oczywisty :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 01, 2005 8:31 am 

ok dzieki za wszystko jak juz bede brał to to bedzie termometr od p. Rojny za 99zł, pakiet także (stick pack nicd 1800mah) paliwko tornado 16%, no i after run oil. I sam model oczywiście. Z docieraniem to chyba wg. instrukcji nie (już ją ściągnąlłem :D ) tylko tam jest deczko inaczej niż na forum radzicie bo pirsze dwa baczki każą jeździć na 1/4 gazu, a potem juz na fullu tylko nie dawać zmnienić na wyższy bieg. Wy radziliście inaczej. No więc jak??