Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 2:31 pm

Autor
 Tytuł: Monster
PostNapisane: So cze 18, 2005 8:57 pm 

Chce kupić spalinowego monstera co wybrac zeby bylo tanio i dobrze????????

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 12:16 am 

Z tego co się orientowałem i co chce sam nabyć najlepszym rozwiązaniem jest T-maxx jest tani (ok. 800 zł ) a teoretycznie jest lepszy od wszystkiego no może oprócz Revo przynajmniej na torach . Widziałem wiele monsterów ale przy T-maxx'ie mojego kumpla wszystkie wysiadają myśle że zgodzi się ze mną Piotr Michalski. Oczywiście każdy ma swoje zdanie i swój ukochany model ale ja uważam że T-maxx staje się coraz bardziej atrakcyjny tym bardziej że Traxxas będzie miał przedstawicielstwo w Polsce (pewnie zaraz ruszy http://www.traxxas.pl

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 10:25 am 

a mi się zdaje że HPI savage to też dobry wybór :)
t-maxx to chyba dość stara konstrukcja ???
a savage właśnie wyszły nowe wersje (35 i 4.6 oraz ulepszone 25 ;) )i jest
też przedstawiciel HPI w polsce :) a podobno na www.traxxas.pl nie będzie sklepu więc nadal na wachacz będziesz musiał czakać 2tyg-2mich...............

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 10:28 am 

Jak nie masz za dużo kasy to możesz pomyśleć o sportmaxxie. JEst on tańszy od t-maxxa, ma napęd na tylnią oś i nie ma wstecznego. Został on stworzony przez traxxasa specjalnie dla tych, którzy mają mniej $$$ :) Proszę a tu link do niego:
http://www.southeastrc.com/item/TRA5110
Na TH kosztuje 320 $ a tu tlyko 295 $.

PS Jeśli chodzi o traxxas.pl to sprawdzam tą stronkę kilka razy w tygodniu a jak stronki nie było tak i nie ma
:?

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 12:56 pm 

Temat byl poruszany wiele setek razy. Wystarczy, ze uzyjesz opcji szukaj, wpiszesz nazwe modelu i juz masz miliony postow. Normalnie zamykam takie tematy, ale podziekuj Mamutowi, bo bardzo poprawil mi humor podajac info o traxxas.pl. Do tej pory nie wiedzialem, ze bedzie przedstawiciel.

Teraz pytanie do PIT'a. Do czego chcesz uzywac tego modelu? Jesli zawody to radze REVO, albo jesli masz mniej kasy to T-maxxa/S-maxxa. Roznica w cenie jest kilka 100 zl, a roznica w budowie jest przede wszystkim taka, ze T-maxx to full wersja(2 biegi, wsteczny, 4wd), S-maxx to troszke zubozona wersja(2biegi, bez wstecznego, 2wd) ale za to ma fajne kola. Proponuje te modele na zawody bo maja bogata mozliwosc ustawien geometrii zawieszenia oraz stosunkowo niski srodek ciezkosci co jest b. wazne podczas zawodow. Modele Savage moga im tylko tego pozazdroscic, nie mowie, ze sa zle bo jak widac mozna na nich wygrywac.

Jesli chcesz model do pojezdzenia pod domem, skoki itd. to radzilbym wybrac Savage. Jest wytrzymaly i fajnie sprawdza sie do tego celu.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 9:17 pm 

A jak masz na prawde mało, kasy (ja to rozumiem) to weź mt2. w Polsce sam model to koszt ok. 1350zł

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 10:13 pm 

klima napisał(a):
A jak masz na prawde mało, kasy (ja to rozumiem) to weź mt2.

Tylko ze PIT chce kupic monstera.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2005 11:42 pm 

Jeżeli chodzi o monstera to nigdy nie będzie tanio i dobrze, są to modele do "zadań specjalnych" :) wjedzie to to prawie wszędzie, poskacze z każdej skoczni, wdrapie się na prawie każdą górke przy okazji rozwija duże szybkości co razem daje pożeracza części i pieniędzy.
Chyba, że chcesz po płaskim terenie bez przeszkód pochasać to wtedy każdy jest wytrzymały, myśle jednak że będzie cię bardziej korciło poszturmowanie nierówności niż płaskiego terenu.
Najgorsze to jest to, że zawsze się psuje najmniej podejrzana część w najmniej oczekiwanym czasie i miejscu :D
Dlatego wybierz sobie model, który Ci się poprostu podoba, zobacz sobie konstrukcje, plusy i minusy zsumuj i masz swojego Monster Trucka :)

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 4:03 pm 

Zgadzam sie calkowicie z Maciejem, mimo ze dopiero zaczynem przygode z MT to juz nauczylem sie kilku zeczy i tez mialem dylemat z wyborem Autka, ale przemowila do mnie dostepnosc czesci, fajny wyglad. Co do ceny to savage nie jest tanim modelem ale zato masz pewnosc ze kupujesz sprzet dobry ktory da ci mase uciechy. Oczywiscie nie jest on bez wad przy duzych predkosciach nie trudno zaliczyc nim dacha(sam juz na regulacji polecialem :) ). Ale to sa zeczy ktore mazna wyeliminowac odpowiednia technika jazdy i twardoscia zawieszenia. Oczywiscie sam musisz przemyslec wszystkie kwestie i podjac decyzje.