Witam Państwa,
Mam zamiar wrócić do modelarstwa kołowego po jakichś pięciu latach. Od kiedy ostatni raz jeździłem sporo sie zmieniło a ja pozbyłem sie większości mojego modelarskiego szpeju, został mi tylko "Mad Fighter" z którym to przygodę z RC zaczynałem.
Przejrzałem sobie przepisy i klasy które obecnie startują i klasa która wydaje się być odpowiednia dla mnie to "540". Chciałbym sobie złożyć jakichś konkretny zestaw do jazdy w tej klasie. I chciałbym zasięgnąć tutaj porady zawodników startujących budżet mam dosyć spory. Podwozie na pewno chcę kupic nowe, co do innych rzeczy rozważam zakup rzeczy z drugiej ręki.
A teraz do rzeczy:
Podwozie: Xray T3 vs T4, czy osoba po takiej przerwie odczuje różnice czy inwestowanie w T4 jest kompletnie zbędne? Ewentualnie rozważałem zakup Schumachera Mi5 co z tej trójki wybrać?
Silnik: szczotki vs brak szczotek i co konkretnie? Na temat silników obecnie nie mam zielonego pojęcia...
Regulator: to juz zależnie od silnika oczywiście, ale na temat regali obecnie także nie mam zbyt dużej wiedzy, zatem co wybrać?
Pakiety: najchętniej wybrał bym pakiety LiFe jakie firmy brać pod uwagę?
Serwo: kiedy ja jeździłem bluebird robił furorę jak to teraz wyglada, co sie wybiera?
To by było na tyle na ten moment, z góry dziękuje za pomoc