Mateusz Betko napisał(a):
Tutaj przykładowo jego model z Dirt Nitro Challenge:
http://gallery.neobuggy.net/2013Races/D ... &k=tm7pqDJ Są du między innymi: opcjonalne zwrotnice przód/ tył, carbonowe mocowanie elektroniki, aluminiowy steering brace, carbonowe wieżyczki, zmodyfikowane amortyzatory i kilka innych drobiazgów. Patrząc na modele zawodników Mugena, czy Kyosho rzadko widać duże różnice w stosunku do oryginalnych podwozi.
Tak ok masz w pewnym sensie racje ale to jest standartowa procedura każdych teamów nic mnie tu nie zaskoczyło takie rzeczy mamy standartowo dostepne
Jako zawodnicy temów w HB/HPI nawet na oficjalnej stronie Ty masz propozycje w jaki spsób możesz zmnieć co nieco na lepsze. Tak również robią inni czy Adam Drake, czy Harra i wielu innych i my. Aktualnie sami przygotowujemy jako Team HB/HPI na NEO parę nowych ciekawych rozwiązań ,zawsze coś nowego się testuje. Ale bardzo mnie cieszy że są ludzie w Polsce którzy tak fajnie śledza poczyniania takich zawodników. Nie chciał bym aby ktos odebrał to że pozjadałem wszystkie rozumy i się mądrze, nie daleki od tego jestem ale razem z synem jesteśmy HB/HPI niestety w UKTEAM. A że niechcę być gołosłowny zapraszam na moją strone faceboka tam jest nasz profil wyniki zdjęcia i filmy z tego co robimy można zjarzeć szukając Wojtek Jabłoński Birmingham.
Chętnie odpowiem na pytania jesli kogokolwiek coś z tego tematu interesuje.
Pozdrawiam.