Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 9:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 7:00 pm 

Chcialbym sie poradzic.

Czy mozecie mi poradzic jaki model lepiej kupic elekryczny czy spalinowy w granicach 800-900zl i jaki model konkretnie(najlepiej linki ze sklepami polskimi). Bo nie wiem czy kupie dobry model spalinowy w granicach max 900zl, a znowu elekryczne nie robia na mnie duzego wrazenie chodz niektore sa tez niezle.

Dziekuje i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 7:18 pm 

hey ja mam spalinowe buggy razem z aparatura 8aku ladowarka do aku butelka + paliwo w butelce i baku za 850 moge ci puscic od reki

Chodz na gg 8851225

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 7:43 pm 

Jak nie miales do czynienia z modelami spalinowymi to nie polecam na poczatek czegos takiego, mozesz sie zrazic. Polecam poszukac na allegro jakiegos modelu najlepiej ze stajni HPI. Za 900 zl tak stunningujesz model ze napewno Cie usatysfakcjonuje. Takie jest moje zdanie pewnie inni Ci napisza bierz spalinke wiec decyzja koniec koncow nalezy do Ciebie!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 8:34 pm 

moge wiedziec czym by sie mial zrazic do spaliny ? ? :roll: Ja jakos zaczynalem od spaliny i nie mam zadnych urazow do czegos

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 8:35 pm 

Na początek raczej bym wybrał elektryka jakąś podstawową wersję powiedzmy firmy TAMIYA podwozie TT_01 lub TL_01 a następnie robił stopniowy upgrate podzespołów i uczył się jeździć. Zaczął bym od wymiany łożysk, później silnika, i zębatek. Szkoły są różne i w sumie tylko zależy od nas samych co zrobimy. W RC zacząłem się bawić 7 m-cy temu i zgromadziłem 5 modeli i cały czas szukam czegoś nowego.

RS4 PRO2, TT_01, TL_01, KYOSHO, NIKKO,

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 8:42 pm 

A ja Ci powiem tak: nie sluchaj ich:P. Sa rozne szkoly od czego zaczac. Zacznij od tego co Cie bardziej interesuje i wciaga. Ja zaczynalem od elektryka bo niby latwiej, potem kupilem spaliniaka i zalowalem, ze stracilem czas i kase na zabawe elektrykiem. Po prostu spaliniaki to jest to co lubie najbardziej. Jesli lubisz lutowac, "dopierac volty i ampery" bierz elektryka, jak kochasz zapach spalin, ryk silnikow i rece w smarze i oleju bierz spaliniaka.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:00 pm 

ja mam 2 elektryki (ACADEMY SP3 i ACADEMY STR-4) i nie zaluje :)
A na przyszlosc pragne sobie sprawic JATO :D - o ile bedzie duzo czesci do tuningu w polsce :) a jak nie to moze REVO albo inny st

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:35 pm 

tez tak mysle ze raz a pozadnie kupie spaliniaka co prawda glownie chodzi mi o modele spalinowe torowe a nie terenowe. Za 800zl to bede chyba musial czekac na okazje na allegro chociaz widzalem ze spalinowe torowe(juz widzialem 2 auckje) to poszly w granicach 600zl. :) lecz jeszcze nie posiadalem takiej sumy.

Pozdrawiam i dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 10:11 pm 

wiem wiem źle mówie mówiąc ja wziąbym elektryka elekrtyka - ale co to za zabawa kupując 1 model i odrazu wypas niewiadomo ilekosztujący i niewiedzieć co i jak sie wymienia.(chodzi mi o to że kupujesz odrazu najlepszy model jaki jest moim zdaniem powinno sie zaczynać stopniowo) ja zaczełem (zaczynam) od elektryka i jest dobrze.
PS.wyraziłem moje zdanie!! jestem noiwicjuszem !! więc prosilbym o nie jechanie textami w stylu "weź sie nie odzywaj"itp. bo ja wyrażam swoje zdanie na ten temat a nie doradzam bo to brzmialo by "bierz elektryka i koniec"
PS.2też lubie zapach spaliny smar na rękach ale lubie tez volty więc zadecydowala kasa :P :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 10:39 pm 

Keczus_16 napisał(a):
wiem wiem źle mówie mówiąc ja wziąbym elektryka elekrtyka - ale co to za zabawa kupując 1 model i odrazu wypas niewiadomo ilekosztujący i niewiedzieć co i jak sie wymienia.(chodzi mi o to że kupujesz odrazu najlepszy model jaki jest moim zdaniem powinno sie zaczynać stopniowo) ja zaczełem (zaczynam) od elektryka i jest dobrze.
PS.wyraziłem moje zdanie!! jestem noiwicjuszem !! więc prosilbym o nie jechanie textami w stylu "weź sie nie odzywaj"itp. bo ja wyrażam swoje zdanie na ten temat a nie doradzam bo to brzmialo by "bierz elektryka i koniec"
PS.2też lubie zapach spaliny smar na rękach ale lubie tez volty więc zadecydowala kasa :P :P

W pewnym stopniu masz racje ale ja wole ogolnie stracic mniej kasy. Kupowanie stopiowo modeli napewno by mnie o wiele wiecej nauczylo niz odrazu kupowanie modelu dobrego. Powiedz mi jaki ty masz model elekryczny i podaj jesli Ci to nie sprawi problemu link z kupnem tego modelu(jesli posiadasz pare modeli(torowych) to podaj mi jesli masz link z tym najlepszym)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 11:29 pm 

Moim zdaniem powinienes (jesli cie elektryki interesuja) zastanowic sie nad tt-01 ktore jest w dziale sprzedam http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=6791 rtr za 750 i moim zdaniem jest to ladny model
jesli chcesz kompletnie nowke to polecam hpi sprint 2 http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/sprint2.htm
Obydwa modele sa dobre, sa do nich czesci w polsce i godne polecenia na poczatek jak i na dluzszy czas

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 9:18 am 

ja kupiłem na allegro tl-01b(buggy ale po utwardzeniu jest fajny ale można zmienić wahacze i masz zwykła tl-01) (baja king) poszukaj gość napewno jeszcze sprzedaje (sprzedawca MatekRc on ma też sklep www.madickie.pl ) ja kupiłem w pudełku do złożenia i sam go złożyłem (jak składałeś modele np. sklejkowe plastkiowe itp.to sobie poradzisz) (jak sam go złożysz to tak cie to wciągnie że nie pożałujesz) kupisz se jeszcze aparaturke i masz spoko modelik
PS.po tym modelu (tl-01b) albo biore mocnego (bardzo mocnego) elektryka (może sprint2) albo słabą spalinę (chba raczej nie)

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 10:05 am 

dunkmaster napisał(a):
Moim zdaniem powinienes (jesli cie elektryki interesuja) zastanowic sie nad tt-01 ktore jest w dziale sprzedam http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=6791 rtr za 750 i moim zdaniem jest to ladny model
jesli chcesz kompletnie nowke to polecam hpi sprint 2 http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/sprint2.htm
Obydwa modele sa dobre, sa do nich czesci w polsce i godne polecenia na poczatek jak i na dluzszy czas

Tam na dole w opisie masz podany model Sprint 2 jaka jest jego cena i czy to jest elekryk czy spalinowy ?(jesli posiadasz jakies fotki nawed orginalne prosilbym o podanie linka)

Dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 10:10 am 

Jest to elektryk samo podwozie za 595 bez budy http://www.model-fan.com.pl/index.php?d=katalog&k_id=52 . Jeśli mało ci jest zdjęć na tamtej stronie to postaram ci sie na maila wyslac wiecej (jesli przyjdzie do mnie dzisiaj :D )

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 11:40 am 

Ja na twoim miesu bym kupił spaline chociaż nie wim czy za ta kasę kupisz cos dobrego. Warto jescze dozbierac i kupić traxas revo dlamnie to idealny model dla poczatkującego :D Do zestawu potzrebujesz tylko transformator i 8 bateri lub aku aa

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona