Witam mam duży dylemat z wyborem modelu a mianowicie padło na dwa
Pierwszy skala 1/8
CASTER F8TCzytałem tu troszkę na forum o nim, ogólnie zbiera pochlebne opinie, ale wyczytałem też że części są drogie, sprawdziłem i ceny tych że są porównywalne z cenami innych modeli w tej klasie a co wychodzi mu na plus to, to że są na miejscu. Jedyne co jest strasznie drogie do tego modelu to główna zębatka odbiorcza. 179 zł
Prosiłbym użytkowników tego modelu, byłych i obecnych o opinie o nim oraz listę części Które najczęściej wymieniali.
Dowiedziałem się również że to kopi mugena mbx6 więc może ktoś napisze w jakim stopniu części są zamienne.
Drugi to skala 1/10
HYPER TTO tym modelu na forum nie znalazłem nic.
Na zagranicznych forach wyrażają się o nim w samych superlatywach jedyny minus to brak pojemnika na odbiornik.
Części w Polsce brak chyba że przeoczyłem, cena części w raz z przesyłką wychodzi podobnie jak cena części do castera ( do hyper tt są minimalnie tańsze) no i oczywiście albo trzeba będzie czekać na nie jak braknie jakiejś pier.... albo zrobić zapas.
Kolejne pytanie czy tym modelem mógłbym wystartować w Polsce w zawodach? ( oczywiście nie ten setup ) czy nie ma takiej klasy ?
Może jest na forum ktoś kto jeździł tym modelem i się wypowie jakie miał z nim problemy i jakie są jego zalety.
Szczerze wątpię aby ktoś na forum posiadał oba modele ale może
Wiem że to modele w różnej skali ale prosiłbym aby się postawić na moim miejscu i dokonać wyboru nie zależy, mi na rozmiarze.
Wiem że utrzymanie modelu w większej skali jest droższe, ale nie koniecznie przy takim egzotyku jakim wydaje się byś hyper TT w naszym kraju.
Prosiłbym o ocenianie samych modeli tak jakby były bez wyposażenia

bo to zawsze z czasem można wymienić
Ewentualnie inne propozycje truggy rtr do 1600 zł ,ładowarkę i pakiety posiadam reszty nie.
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi