moim skromnym zdaniem na pierwszy model spaliniak to nie najlepszy pomysł, rozejzalbym sie w temacie jakiś elektryków predzej

np cos ze stajni traxxas, hpi lub team losi, bo według mnie to czołowi producenci do tego dostep cześci zarówno zamiennych jak i tuningowych jest dość dobry,
co do pytań twoich ..
Ad.1 nie wiem, ale pewnie tak wszystko zalezy od łoża(mocowania silnika) jakie się tam znajduje
ad.2 To ansmann czyli penwie jakiś dostep jest, w dodatku podwozie jesty klonem i pochdonym jakis himoto VRXów itp, nie wiem nie sprawdzalem:)
ad.3 banka 5 litrów na ile Ci wystarczy ??? a na ile wystarczy Ci 10 litrów paliwa w zbiorniku prawdziwego auta ?? jak jedziesz z gdanska do torunia to pewnie na jakies 2 godziny a jak bedziesz jezdzil raz w miesiacu do sklepu 2 km to pewnie na pol roku

.. to zalezy ile bedziesz jezdzil, policz sobie skoro srednio 250mm starcza na 15 minut jazdy
ad.4. Jak pisałem wyzej .. skloniłbym sie ku jakiemus elektrykowi ostatnio modele typu SC sa bardzo modne
ad.5. Licze duzo na studiach więc mi sie nie chce .. ale to nie trudne ..mysle ze spokojnie dwa razy tyle co kosztuje model bys musiał wydac .. sama apratura to wydatek najmniej 200 zł + serwo jakies 100 zł + silnik z 400-500 zł pakiet + ladowarka 200 zł wiec troche sie uzbiera