Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 03, 2026 6:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So cze 25, 2011 12:44 pm 

Witam planuje zakpić w połowie wakacji taki oto model : Trophy Truggy 4.6 - http://www.hpieurope.com/kit-info.php?p ... 53&lang=en
Co sądzicie o tym modelu , chcę go używać w trudnym terenie przeważnie : żwir , poskakać gdzieś , jakieś koleiny :D - Głównie trudny teren
Czy w tej cenie mógłbym kupić coś innego lepszego? Nie lubię do końca takich wysokich samochodów dla tego tez taki truggy mi najbardziej odpowiada.
Na model mam około 1300zł
Jest to mój 2 model więc wiem jak dbać o takie zabawki , więc z tym problemu nie będzie.
Proszę napiszcie coś od siebie na temat tego modelu a jeszcze lepiej by było by tu coś napisał posiadacz takiego modelu :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So cze 25, 2011 11:29 pm 

No ludzie poradźcie coś PROSZĘ WAS . Zeby też konstrukcja pojazdu dobra była

PostNapisane: N cze 26, 2011 9:35 am 

Maciej Filip napisał(a):
hcę go używać w trudnym terenie przeważnie : żwir , poskakać gdzieś , jakieś koleiny :D - Głównie trudny teren
(...)
Na model mam około 1300zł
Jest to mój 2 model więc wiem jak dbać o takie zabawki , więc z tym problemu nie będzie.

Widziałem to coś w akcji. Jeździ b. szybko, ale teren jak dla bagusów. Żwir jak najbardziej, błoto też. Koleiny i skakanie już nie. W Twoim budżecie - używany Savage. Zakup za 800 - 1000 zł i 300 zł na doprowadzenie do super stanu (no może na nową budę nie starczy, ale to widać przy zakupie)

Bart

PostNapisane: N cze 26, 2011 7:41 pm 

Ja posiadam ten model.
Jeśli chodzi o jazdę po żwirze - wszystko ok.
Poskakałem też troszkę na nim.
Silnik ma bardzo mocny. Jednak drobna regulacja praktycznie codziennie... (nie śmigam na paliwie JET [pewnie nie byłoby problemu])
Wszelkie nierówności typu koleiny - spisywał się wyśmienicie =)
Jeśli nie kupisz modelu Savage - bo nie lubisz wysokich "samochodzików", to Trophy Truggy 4.6 jest dla Ciebie :)
Ja jestem zadowolony. Podniosłem go bardzo wysoko na amortyzatorach i każdą nierówność, czy koleinę łatwo pokonuje.

Dodam tylko, że jest to mój pierwszy model, więc moje odczucia z jazdy mogą odbiegać nieco od odczuć tych, którzy mają większe doświadczenie.
Pozdrawiam.

HPI Trophy 4.6 Truggy

Ostatnio edytowano Pt mar 23, 2012 9:07 pm przez marioplf1, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn cze 27, 2011 5:32 pm 

Doradźcie jakie mogę jeszcze kupić auto zeby wytrzymałe bylo oprócz savage cos

PostNapisane: Pn cze 27, 2011 6:29 pm 

Jeżeli chodzi o ten zakres możliwości to najlepsza była by Baja ale za wytrzymalość i reszte trzeba płacić. Jeśli nie musi być to spalinka to polecam (nie jeździłem ale czytalem opinie i przymierzałem sie do kupna)
http://hpi.pl/modele-rc/samochody-rc/te ... et-st-flux
model ten występuje też w spalince ale nie jest to F1 (na spalince oczywiście silnik G3.0) jest on w skali 1:10 nie podałeś skali więc podam ci pare modeli godnych uwagi
W skali 1/16 ok 35cm długości traxxas e-revo vxl na bezszczotce - bardzo fajny i szybki modelik jak wymienisz wahacze, zwrotnie, popychacze, amorki (tradycyjne za slabe do dużych skoków) to możesz spokojnie jeździć bez luzów itd. kolega z forum ma ten model na sprzedaż za 630zł.
Polecam również ten model ma on wymienione te rzeczy co sa do wymiany w vxl (nawet wiecej) wychodzi troche po za zakres twoich możliwości ale myslę że warto:)
http://allegro.pl/traxxas-revo-3-3-duzo ... 27296.html
Z mojej strony to tyle napisz potem co kupujesz:)

PostNapisane: Pn cze 27, 2011 6:42 pm 

Tego bulleta fluxa odradzam - rozmawiałem z dwoma właścicielami i pierwszy oddał go do sklepu po 30 minutach a drugi żałuje że go kupił i przy mnie się napęd rozsypał :(

PostNapisane: Wt cze 28, 2011 2:46 pm 

A co powiecie na T-Maxx 3.3?

PostNapisane: Wt cze 28, 2011 4:38 pm 

Nie widzialem tego t-maxxa ale mam e-revo vxl na zawieszeniu takim samym jak revo 3.3 więc jego mogę polecić.

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 5:39 pm 

A myślicie że opłaca się dozbierać do Traxxas Revo 3.3 to jest koszt około 1900zł

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 6:39 pm 

Jak zaczynałem z rc to marzyłem o revo 3.3 , kolega mnie wyprzedził i .. nie żałuję, że go nigdy nie miałem. O skakaniu nie było mowy (może wymiana zawieszenia na RPM byłoby rozwiązaniem) co chwila coś wyskakiwało, a model był doinwestowany (karbonowa podłago, 3x cyfrowe serwa multiplex itp.) . Osiągi miał dośc dobre jak na silnik 3.3 nawet robił wheelie. Posiadacze tych modeli zaraz mnie zgaszą, ale to jest moje odczucie (widziałem i dotykałem :D ). Brałbym trofika 4.6, w terenie da sobie doskonale rade dla przykładu miałem sava, kumpel lightninga truggy (poprzednik trophy). Jazda po śniegu, największe zaspy żeby mu uciec i muszę przyznac, że nie było łatwo, w końcu się zawiesił na górce.

Ostatnio edytowano Śr cze 29, 2011 6:59 pm przez MrMaku, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 6:43 pm 

Ten co ci wyslalem jest dobry bo tuningowany i według mnie on lepszy od tradycyjnego masz wszystkie częsci zapasowe (wahacze zwrotnice itd) i jak obniżysz podwozie to wyglonda jak truggy nawet jeśli nie obniżysz to dobrze wyglonda :) jak kolega wyżej napisał zawieszenie rpm a metalowa płyta kosztuje na allegro pare groszy więc ja mogę polecic revo 3.3

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 8:11 pm 

hmmmm.... A może coś ktoś jeszcze polecił bym t-maxxa np. jakis posiadacz jak on sie prowadzi czy do skakania i terenu dobry jest jak z czesci dostępem i awaryjnościa modelu?

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 10:34 pm 

Do terenu i skakania będzie bardzo podobnie jak w przypadku savage, jeden i drugi to monstery. Duże koła, prześwit, ale gorzej z szybszym wchodzeniem w zakręty przy większych prędkościach (gleba na dach). W którymś z działów jest tzw. poradnik użytkownika, jest tam na temat modelu savage i revo 3.3. Ten drugi to także monster, ale trochę roboty i robi się "prawie" truggy (duża regulacja zawieszenia). Nadal moim faworytem jest hpi trophy 4.6 truggy, mam już zaufanie do tej konstrukcji :D .

PostNapisane: Pt lip 01, 2011 10:10 am 

Trophy truggy to sprawdzona w boju konstrukcja, wierna kopia HB lightning stadium sport-miałem takiego i byłem zadowolony. Wystarczająco wysoki, nie wywrotny, bardzo sie cieszyłem że nie kupiłem sava-w końcu można było poszaleć także na asfalcie :D.
Części jest mnóstwo, model można ulepszyć dzięki zastosowaniu części z lightninga stadium pro(piszę tutaj o wałkach cvd-warto zainwestować)

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona