Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 24, 2026 1:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 26, 2011 10:35 pm 

Witam!
Jako iż osiągi LST już mi nie wystarczają planuje kupić coś szybszego.Myślę o jakimś buggy.Budżet 3500zł na sam model z silnikiem,tłumikiem,sprzęgłem,budą,kołami itp.Bez elektroniki.Od modelu oczekuję :D :prostoty w obsłudze/regulacjach,bezawaryjności(chodzi o to by się za często nie psuł :) ),no i oczywiście znakomitych osiągów :P .Czekam na propozycje.

Pozdrawiam Robert

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 2:54 pm 

http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3980,baja-5b-ss-kit-hpi
Proszę bardzo Baja 5bss. Duży zasób części zamiennych :)

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 3:49 pm 

Petrol nie wchodzi w gre :lol:
A co myślicie o takim zestawie Mugen Seiki MBX-6 do tego RB WS7 i oponki Crime Fighter M2?

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 4:16 pm 

Cześć.
Co do modelu MBX6 jak najbardziej, ale silnik w tym zestawie silnik bym zmienił. WS7III jak i II to bardzo dobre silniki, ale niestety stare. Zamiast tego możesz kupić RB B10, X10, B11, X11, Novarossi Toro Nero, Bonito (nowsza wersja TN) Plus4, OS tez ma ciekawe silniki, VZ-B V-Spec, wersja zwykła jak i TP oraz Speed, lub nowsze wersje czyli XZ-B. Reedy robi silnik 121 VR, ostatnio stał sie bardzo popularny.
Powiedz ile masz kasy na silnik. Jeśli liczą się dla Ciebie jedynie osiągi, to może coś z silników .28 :twisted:

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 5:35 pm 

A myślałeś może nad xrayem xb808 lub losi 8ight? Też dobre modele i nie mają jakiś kosmicznych cen :)
pzdr

KYOSHO DBX VE / xerun 120A / team orion 2800kv / KYOSHO / 3s life

RC MAFIA TEAM

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 7:54 pm 

Losi 8ight odpada.Mam model tej firmy i nie jestem zadowolony z śrub calowych to jakaś masakra.A poza tym nie wiem jak modele ale częsci to made in china.Troche mam dylemat nie wiem co wybrać.Moi faworyci to Mugen,Serpent i xray. P.S To w mugenie jest silnik?

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 8:18 pm 

Nie, Mugen jest KIT czyli same podwozie bez silnika i elektroniki.
Mugen wygrywa z tymi 2 modelami, ponieważ masz do niego wszystkie części (rcmodelsport) w przeciwieństwie do Serpenta, i są one w dobrej cenie, w przeciwieństwie do części Xraya;)
Tak czy owak te modele są z najwyzszej półki, z każdego z nich bedziesz zadowolony.

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 8:30 pm 

A przepraszam żle zrozumiałem.A silniki RB B10,X10itd to gdzie dostane?

PostNapisane: Śr kwi 27, 2011 8:31 pm 

Defena chociaż pewnie tylko na zamówienie i ceny z kosmosu, a tak to USA.

PostNapisane: Cz kwi 28, 2011 6:11 pm 

Cytuj:
Losi 8ight odpada.Mam model tej firmy i nie jestem zadowolony z śrub calowych to jakaś masakra.A poza tym nie wiem jak modele ale częsci to made in china.

Losi LST i Losi 8ight 2.0 to wielka różnica. Co do śrub calowych to wystarczy kupić raz porządnie klucze calowe. Co masz na myśli pisząc "made in china" chodzi Ci o jakość? Mogę Ci powiedzieć że mój model pomimo wypalonych dopiero 3,8l zaliczył już kilka niezłych dzwonów i przy dwóch myślałem że coś złamałem, jednak ku mojemu zdziwieniu nic się nie stało i model jechał dalej. Pisze tu o Losi 8T

Team Modelarnia

PostNapisane: Cz kwi 28, 2011 8:26 pm 

Wytrzymałość modeli losi jest mi znana.Mój LST ma wyjeżdżone jakieś 80L i oprócz wymiany dyfrów po 50L i wachaczy na RPM nic się nie zepsuło;). Jakieś 2 lata temu wymieniałem troche części i były jeszcze z USA.Miesiąc temu kupiłem prawie taki sam zestaw jak 2 lata temu i niestety Made in china.Jakość dużo słabsza.Co do śrub calowych chodzi mi oto że czasami zdarza się przekręcić i nie moge kupić śrubki w pobliskim sklepie tylko musze zamawiać i niewiadomo ile czekać :( .

PostNapisane: So kwi 30, 2011 2:03 pm 

Stary, jak chcesz mieć dobre autko, to nie ma marudzenia, że śruby złe. Nie wiem, nie umiesz klucza do końca gniazda wsadzić? Przez cały sezon w TLR 8ight 2.0 nie zepsułem ani jednej śruby, a model był rozbierany na części pierwsze po KAŻDYCH zawodach. A jak tak bardzo lubisz psuć śruby, to tutaj podsyłam link do całego zestawu 175 elementów z zakresu śrub i nakrętek ORYGINALNYCH Z CHIN Team Losi do modelu 8ight:

http://scorpio-polska.pl/podrobnosti_pr ... =&kat_typ=

Nie wiem, po prostu masz gwinty calowe i długości, a to nie znaczy chyba że są z jakiegoś gorszego materiału w porównaniu do metrycznych :roll:

Powiedz mi jeszcze, do którego modelu części zamienne robią gdzie indziej niż w Chinach? Są też takie marki, do któych części są robione w Tajwanie bądź Japonii (chyba tylko do Mugena). 98% marek światowych niekoniecznie modelarskie, a nawet odzieżowe produkują w Chinach. Jak pójdziesz sobie do sklepu Hugo Bossa, to tam też masz na metce produkcję w kraju zwanym Chiny.

Czekam na spotkanie na zawodach i skonfrontujemy na torze twój nowy zakup z TLR 8ight 2.0 EU. Możemy też śrubki sobie porównać :)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: So kwi 30, 2011 2:15 pm 

No dokładnie, to już pisałem w innym temacie - produkty produkowane w Chinach jako chińskie to nie to samo co produkty produkowane w Chinach na europejskich czy amerykańskich licencjach.

Można kupić produkowane w Chinach Bossy za 700zł i chodzić w nich do znudzenia, albo kupić chińskie Boosy, Timbalandy czy Thommy Hilifigery za 79.90 i mieć je na miesiąc.

A prawda jest taka, że jak masz model, to i komplet śrub do niego wypada mieć. Szczególnie, że te do kupienia w sklepach ze śrubkami przeważnie są wykonane z miękkiego metalu, który źle znosi częste wkręcanie/wykręcanie. A o klucze się nie martw, bo razem z KITem Losi dostajesz komplet porządnych imbusów. Do tego prostopadłe ułożenie klucza podczas wykręcania + czysty łeb i śrubki wytrzymują długo.

Pozdrawiam.

PostNapisane: So kwi 30, 2011 5:23 pm 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):
Przez cały sezon w TLR 8ight 2.0 nie zepsułem ani jednej śruby, a model był rozbierany na części pierwsze po KAŻDYCH zawodach.

+1

Wystarczy komplet dobrych kluczy (o dziwo calowe kosztują tyle samo co metryczne :D) i zadbanie o to by śruba była czysta a klucz włożony do końca.
Poza tym, spróbuj znaleźć zawodnika (może być taki z 'metrycznym' modelem), który na zawodach nie ma kompletu śrub do swojego modelu. To jest podstawowy element w skrzynce z częściami zapasowymi, nie ważne czy model jest metryczny czy calowy.
W temacie napisałeś, że masz 3500zł na model więc zakup kompletu śrub za kilkadziesiąt złotych nie powinien stanowić problemu.

Nie miałem nigdy styczności z LST ale wiem, że mój 8ight przy dzwonie na pełnej prędkości w podest po prostu pojechał dalej... i to nie była jednorazowa sytuacja.
Modele Losi są na prawdę pancerne a plastiki w tych podwoziach są chyba najwytrzymalsze na rynku. Pewnie dlatego w USA, gdzie mają 3x takie hopy jak u nas i lądowanie na twardej glinie, Losi zdecydowanie zdominowało rynek.

PostNapisane: So kwi 30, 2011 6:20 pm 

brałbym xraya xb8/xt8, widziałem ten model w akcji-najtwardszy zawodnik, może nie najnowocześniejszy ale prosty i niezawodny. Poza tym części ful, i tych nowych i tych używanych (są modele lepsze ale z drogimi i trudno dostępnymi częściami). Za te pieniądze kupisz podwozie, dobry silnik itp ;)

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona