Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:55 pm

Autor
PostNapisane: Śr wrz 01, 2010 10:22 am 

Witam, rok temu kupiłem sobie Max4 bo zawsze mnie takie zabawki kręciły i teraz zaczęło mi się to coraz bardziej podobać i chciałbym wystartować w zawodach ale bardziej na asfalcie niż w terenie. Co byście polecili na model. Tak jak się rozglądam to strada TC z silnikiem saturna i już niby można startować w zawodach w klasie hobby junior. Są też jakieś modele z podwoziem TT-01 i E10, są napewno lepsze od strady? A może kupić formułę ten i przełożyć większość gratów do niej a potem stopniowo wymieniać na mocniejsze komponenty?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt wrz 03, 2010 7:49 pm 

TT-01 I e10 nie są lepsze od Strady Sc. Na zawody Asso Tc4 Najlepsze w swoim przedziale cenowym jeśli chodzi o używki.

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So wrz 04, 2010 6:54 pm 

Tak jak myślałem, te asso TC4 niestety przeraża ceną jeśli chodzi o nówki a używanego nigdy na allegro nie widziałem. Jak na razie chyba bym się skłaniał w stronę klasy hobby junior tak dla zabawy bo i nie mam kosmicznego budżetu ani czasu na siedzenie dniami i nocami i kręceniu śrubkami :)

Byłem nawet dzisiaj na zawodach w ścieniawce zobaczyć jak to wygląda i nawet nieźle tylko jakaś strasznie mała publika!!

PostNapisane: N wrz 05, 2010 3:09 pm 

Jak coś to mam do sprzedania model HPI E10 http://allegro.pl/hpi-e10-ford-gt-lipo- ... 39506.html.

No modelarstwo w Polsce nie jest jeszcze tak rozpowszechnione, dlatego nie ma takiej dużej publiczności :D

PostNapisane: N wrz 05, 2010 4:54 pm 

RybaX3 napisał(a):
Jak coś to mam do sprzedania model HPI E10 http://allegro.pl/hpi-e10-ford-gt-lipo- ... 39506.html.

No modelarstwo w Polsce nie jest jeszcze tak rozpowszechnione, dlatego nie ma takiej dużej publiczności :D

hehe ale powiem że gały miałem jak tam nikogo nie było na trybunach. Spodziewałem się większego tłumu że się do barierek nie dopcham!! ;)

Właśnie, a jak wygląda sprawa modeli micro. W szczególności - 1:18. Z tego co czytam i widzę to jeszcze w naszym kraju jest to mało rozpowszechnione i chyba nie ma tak dużo osób startujących w tej klasie? Większość modeli to chyba off road a torówki to rzadkość.

PostNapisane: N wrz 05, 2010 8:28 pm 

m1strzunio napisał(a):
...hehe ale powiem że gały miałem jak tam nikogo nie było na trybunach. Spodziewałem się większego tłumu że się do barierek nie dopcham!! ;)...

Właśnie, a jak wygląda sprawa modeli micro. W szczególności - 1:18. Z tego co czytam i widzę to jeszcze w naszym kraju jest to mało rozpowszechnione i chyba nie ma tak dużo osób startujących w tej klasie? Większość modeli to chyba off road a torówki to rzadkość.

Ścinawka to mała miejscowość i jeśli widziałeś to nawet człowieka trudno spotkać na ulicy...
Jeśli chodzi o mikrusy to niestety ich popularność w Polsce przebrzmiała.Pozostało jeszcze paru zapaleńców,ale to nie to co kiedyś kiedy były po dwie,trzy, grupy w klasie ,a klas było 3.Open,Standart i Off-road.Była cała liga poświęcona tylko mikrusom.Jeździliśmy prawie po całym Kraju...Trochę to przygasło.Zawody w Kłodzku czy we Wrocławiu generowały zdecydowanie większą publikę.Mam nadzieję ,że na zawodach rozmawiałeś z zawodnikami.Szkoda że nie dotarłeś do mnie...

PostNapisane: Pn wrz 06, 2010 5:00 pm 

Oj mała, dlatego dziwię się że znaleźli się w niej zapaleńcy chcący organizować takie zawody. Ja jestem ze Świdnicy i jakoś ciężko mi znaleźć kogoś z kim mógłbym się pościgać czy pogadać, wymienić poglądy. Śmigam zazwyczaj sam, od czasu do czasu kolega posiadający subaru z gazetki dołączy i tyle w tym temacie.

Dlatego teraz patrzę tak przyszłościowo. Mając samochodzik fajnie by było już mieć możliwość ścigania się z kimś w jakiejś klasie. Tak myślę że jak na start hobby junior to mi w świat wystarczy chociaż nie powiem że mikrusy chodzą mi po głowie (Xray M18 lub Robitronic Scalpel) tylko się obawiam że nie będzie w tej klasie z kim się ścigać. Więc staram się znaleźć jakiś kompromis nie wyrzucając z portfela 1000zł bo mam jeszcze zabawkę 1:1, która jest priorytetem dla mnie ;)

PostNapisane: Cz wrz 09, 2010 8:33 am 

Polecałbym jednak model 1:10.Daje więcej możliwości startów w niedalekiej odległości od Świdnicy.Oprócz Scinawki ,są jeszcze Czechy Trutnow.Musisz tylko skonfigurować model tak aby "łapał się" za wspólne przepisy... :D 1000 zł to tak,żeby pokosztować modelarstwa samochodowego RC.No i obyś nie popełnił takiego błędu jak Twój kolega z modelem z gazety...Dostęp do części zamiennych na początku jest dość istotny.