i piszesz że to my jesteśmy nie sympatyczni?
Cytuj:
od zapewne najwiekszych cwaniakow we wsi.
na spalinach się nie znam, ale wiem coś niecoś o mechanice samochodów i modeli,
wyobraź sobie że w samochodzie 1:1 masz plastikową zębatkę w dyfrze, szybko poleci nie? napiszesz że silnik w samochodzie ma więszką moc pojemność itd. dajmy na to taka panda ile ma koni? 50? 53? podziel przez 10, nie zaspecjalna rozbieżność względem modelu, dalej pojemnośc w w/w pandzie ile 800cm3? w modelu masz ze 3 tu już duża rozbieżność no ale spójrz nato z 2 strony ile waży taka panda? 800kg-tone? podziel prze 10, 80-100 kg wszystko jest zbliżone. kiedyś został zrobiony test pandy, własnie, i Hummera, panda 4x4 ponoć terenowa, i standart hummer na podjeździe który lepiej sobie poradził?
Panda, mimo że ma malutki silnik, ale waży ponad połowę mniej niż hummer, tu przeciw hummerowi działa grawitacja.
a dla jasności odbiór jest to zębatka odbierająca odborty silnik które są jeje przekazywane pzez atak - zębatkę atakującą,
a teksty typu
Cytuj:
bo pamietaj, ze nie wszyscy sa tacy super hiper pro wiedzacy i maja Baja za 5 koła jak ty.
każdy kiedyś zaczyna, a podstawową wiedzę powinni mieć ludzie którzy zaczynają przygodę z RC, a i wątpię że kolega Marcin zaczynał od baij. jasne że mogę się co do tego mylić, ale myślę że mam rację