kwasio5 napisał(a):
pozdrawiam
a może jest coś lepszego niż 8ight-T??? proszę mi doradzić
jak ten model się sprawuje itp. Po ilu Litrach i jakie części siadają najczęściej. Czy przy normalnej ekspatriacji i serwisowaniu model jest prawie bez awaryjny do np. 20L??
Ile wychodzi Litrów silnik Sh 4,6 8 portowy przy normalnej jeździe dbaniu nie przekraczając 130C oczywiście dobrym dotarciu itp.
Myślę, że o to po ilu litrach model wymaga eksploatacji możesz zapytać Donata z forum - ma takiego truggy jakiego Ty byś chciał kupić. Ja mogę powiedzieć na razie tylko tyle, że model wygląda solidnie (tj. plastiki są wysokiej jakości). Model 8ight-T jest bardzo dobry (lekki, dobrze wyważony, wysoka jakość części). Widziałem na zdjęciach Donata jak rozbierał dyfer (po 3l) - brak jakiegokolwiek zużycia. Myślę, że tak czy inaczej zębatki w dyfrach nie zużywają się tak szybko, czyli trzymają spokojnie 20 litrów w dobrej kondycji.
Co do silnika to masz rację - cenowo SH .28 jest najlepszym silnikiem. Dobre .21 kosztuje ponad 1000 zł. P8 kosztuje 500 zł - to powinno Ci dać do myślenia.
Btw. Tomku, to nie jest temat do autoreklamy sprzedawanego przez Ciebie w promocji Bożonarodzeniowej silnika RB. Co jest takiego doskonałego w tym kolanku od 2045?
kwasio5 - odbierz PM ode mnie udzieliłem Ci jeszcze parę odpowiedzi odnośnie Twoich wątpliwości
Pozdrawiam,
Mateusz
#edit
dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie?
nie, raczej nie, poza tym, że upierasz się, że masz rację w niektórych kwestiach w których niestety tak nie jest; co lepsza i tak utrzymujesz słuszność Twojego zdania kiedy nawet pokazuje Ci się niezgodność Twojego info z wieloma źródłami - jednak nie jest to tematem tego wątku.