|
Jeśli chodzi o silnik to wydaje mi się że jeśli chodzi o osiągi to niema różnicy zwiekszona pojemność jest bardziej dla żywotności tego silnika niż dla mocy ale oczywiście ma więcej(myślę że wszystko zależy od zębatek i odpowiedniej regulacji gaznika) , hexy faktycznie są szersze ale głównie różnica miedzy modelami jest taka że ss jest wersją stuningowaną wersji rtr i poza kilkoma detalami wogle sie nie różni od zwykłej rtr , np sprzegło w rtr ma 6000 obr i zeby wstawic tuningowe musisz kupic je w sklepie a w wresji ss mam juz w pudełku , Ja mam wersję rtr od dwoch lat i powiem ze troche ją przerobiłem i pociska mi 103 km/h (zmiezylismy radarem) a brat niedawno kupił wersje ss nic jeszcze nie przerabiał to udało nam sie rozpedzić ten model do 73 k/h także widzisz niby wersja sportowa a wcale nie jest taka szybka w porównaniu do rtr który jak był nowy nie przerabiany to szedł 64 km/h ,(zależy też jakiego nalejesz paliwa i oleju), co do awaryjności to od początku kiedy mam ten model nic kompletnie w nim się nie zepsuło oprócz kosza sprzegłowego ale to tylko i wyłącznie z mojej winy bo wymieniłem na aluminiowy i niedopilnowałem wymiany okładzin na sprzegle i wyrwało kosz a tak model jest całkowicie bezawaryjny , co do opon to tylko raz rozerwało opone ale tez z mojej winy bo wjechałem w jakieś druty a tak to nigdy niebyło z modelem zadnego problemu.
|