Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 10:24 pm

Autor
PostNapisane: Pt sie 08, 2008 8:56 am 

Jak wygląda ten bratobójczy pojedynek? Czy jest duża różnica na korzyść baji ss jeżeli chodzi o moc, prędkość, wytrzymałość i zachowanie na torze? Dużo dają te dodatkowe 3ccm pojemności? Czy problem z rozrywającymi się oponami został rozwiązany? Widzę że baja ss ma inne hexy czy poszerzają one model? Są jakieś elementy w obu lub jednym z tych modeli które ulegają zużyciu, zniszczeniu, awarii ( nie mam na myśli wytrzymałości wahaczy ale raczej takie rzeczy jak sprzęgło, półosie itp.)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: baja 5b
PostNapisane: Pt wrz 12, 2008 10:18 am 

Jeśli chodzi o silnik to wydaje mi się że jeśli chodzi o osiągi to niema różnicy zwiekszona pojemność jest bardziej dla żywotności tego silnika niż dla mocy ale oczywiście ma więcej(myślę że wszystko zależy od zębatek i odpowiedniej regulacji gaznika) , hexy faktycznie są szersze ale głównie różnica miedzy modelami jest taka że ss jest wersją stuningowaną wersji rtr i poza kilkoma detalami wogle sie nie różni od zwykłej rtr , np sprzegło w rtr ma 6000 obr i zeby wstawic tuningowe musisz kupic je w sklepie a w wresji ss mam juz w pudełku , Ja mam wersję rtr od dwoch lat i powiem ze troche ją przerobiłem i pociska mi 103 km/h (zmiezylismy radarem) a brat niedawno kupił wersje ss nic jeszcze nie przerabiał to udało nam sie rozpedzić ten model do 73 k/h także widzisz niby wersja sportowa a wcale nie jest taka szybka w porównaniu do rtr który jak był nowy nie przerabiany to szedł 64 km/h ,(zależy też jakiego nalejesz paliwa i oleju), co do awaryjności to od początku kiedy mam ten model nic kompletnie w nim się nie zepsuło oprócz kosza sprzegłowego ale to tylko i wyłącznie z mojej winy bo wymieniłem na aluminiowy i niedopilnowałem wymiany okładzin na sprzegle i wyrwało kosz a tak model jest całkowicie bezawaryjny , co do opon to tylko raz rozerwało opone ale tez z mojej winy bo wjechałem w jakieś druty a tak to nigdy niebyło z modelem zadnego problemu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość