Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lip 19, 2008 3:48 pm 

Witam, silnik mi padł, trzeba kupić nowy ;)

Zdecydowałem się na LRP .28 Spec3 Truggy oraz wydech Ofna Jammin JP-4. Silnik palony na boxa.

Pytanie - czy będzie to razem fajnie współgrać czy raczej nie?

Pozdro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 5:25 pm 

będzie, tylko silnik paliwożerny
jp-4 to to samo co co jp-3 tylko z homologacją nową

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 7:49 pm 

Zastanów się nad silnikiem... Bo na zawodach, będziesz robił o 2-3 postoje więcej od innych zawodników. Co za tym idzię będziesz tracił cenne okrążenia.

Nie wiem czy wszyscy zawodnicy w truggy jeżdżą na silnikach .21 ale na pewno większość. Zastanów się nad tym. Zapas mocy i tak będziesz posiadał w silniku .21 i .28. Nawet w .28 będzie ci przeszkadzał. Niech się wypowiedzą o tym inni (zawodnicy) którzy wiedzą to z własnych doświadczeń.

Co do wydechu to dobry wybór.

Chopper PM

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 3:23 am 

ehh czy tu kazda porada musi byc na temat zawodow ? Sorki ale w lesie czy tam na polnej drodze naprawde malo mnie interesuje ze bede mial postoj 1 czy tam 2 min wczesniej niz na silniku .21 . Mnie np. bawi to ze jak nacisne gaz do dechy to wyrywam piach i zwir na 1 metr i model cisnie jak petarda, a nie to ze plynnie pokonalem okrazenie (ktorych zreszta nie pokonuje). Ludzie, otrzasnijcie sie, modele to nie tylko zawody i tyranie na treningach zeby miec 1 sekunde mniej na okrazeniu, dla DUZEJ ilosci osob to poprostu ZABAWA, wiec skonczcie z argumentami typu "bedziesz tankowal o 1 okrazenie zadziej" bo naprawde nie kazdego to interesuje/zacheca.
Na pytanie czy to dobray tandem, odpowiedz brzmi tak, silnik bedzie pracowal super a model bedzie fruwal, W SAM RAZ DO DOBREJ ZABAWY. Jak bedziesz myslal tylko o zawodach, napisz znow, wtedy sie doradzi cos innego :) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 5:43 am 

Witam . Do "Draxan" - Pisz tak dalej to nastepni zastanowią sie czy ci odpowiedziec na twojego ewentualnego posta . Przewaznie praktycznych i realnych odpowiedzi udzielaja czynni zawodnicy i szacunek im za to . A komentarze w stylu "otrzasnijcie sie " sa raczej nie na miejscu . Wez pod uwage że na calym świecie to oni (czytaj czynni zawodnicy ) sa najlepszymi testerami sprzetu i to od nich można naprawdę dowiedziec sie prawdziwych opini . A wyciagnięcie wniosków z ich wypowiedzi i ewentualny podział na jazde rekreacyjna i zawodniczą powinno juz raczej nalezec do osoby zainteresowanej .
Pozdrawiam jako ojciec i serwisant zawodnika.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 10:40 am 

pozatym kolega kupił już .21 mambe i myślę że bedzie zadowolony :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 10:42 am 

Wiesz na .28 "ciśniesz jak petarda" przez 6 mniut a na silniku .21 jeździsz 9 min. Chyba jest różnica, szczególnie dla tych którzy jeżdżą na droższych paliwa i chcą dłużej pojeździć.

Draxan zgodzę się fajnie mieć dużo mocy, ale trzeba jeszcze ją umieć opanować. Bo to nie sztuka jeździć tylko po prostej na full gazie. "Co za dużo to nie zdrowo".

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 11:43 am 

i dlatego ludzie rezygnuja z tego forum i zakladaja inne/przenosza sie, tu to tylko zawodnicy sa rulez, reszta to motłoch... Szkoda mojej klawy na pisanie, bo i tak tylko zawodnicy maja racje. Przepraszam zapomnialo mi sie o tym...

Jacek Pietrzak napisał(a):
Wez pod uwage że na calym świecie to oni (czytaj czynni zawodnicy ) sa najlepszymi testerami sprzetu

hmm ciekawe spostrzezenie. Czyli taki ja czy tam kto kolwiek inny kto mial jakis tam silnik i model, to juz do dupy tester bo nie jade na zawodach tylko ot tak sobie smigam po torze czy tam tyram model w terenie, skacze itp. to juz nic nie wie, nic nie moze doradzic no bo przeciez z niego nie zawodnik czyli poprostu jakis lamer co kupuje cos i nie wie nawet co to. Zaiste bardzo to ciekawe...
Sytuacja na forum zaczyna mi przypominac taka stara "bajke" pod tytulem Folwark Zwierzecy, bo przeciez wszyscy jestesmy rowni... tylko niektorzy sa rowniejsi...

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 12:16 pm 

Robi sie maly balagan w tym temacie, ale chcialbym zeby osoby odpowiadajace na tego typu pytania nie mysleli tylko o zawodach.
Jednym slowem:
Draxan jestem z toba
P.S
Ja tez zrobilem maly balagan

x2 crt

Kupie Jammin x2 crt w dobrej cenie, samo podwozie.
GG: 4743873

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 2:58 pm 

ja mam silnik 28 w truggym, nie mialem stycznosci wczesniej z 21 ale wlasnie na 21 mam zamiar(ale to tylko zamiar:P) sie przeniesc jak ten sie wylozy, w 28 mocy jest nadmiar ale tak jak poprzednicy wspominaja kosztem czasu zabawy, ok 4-6minut na zbiorniku 150, wszystko w zaleznosci od sposobu jazdy/zabawy.
Jesli okaze sie ze 21 jest znacznie ekonomiczniejsza to pozostane przy takich silnikach, bo ponad moc cenie czas zabawy :P

GG:5061472

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 3:46 pm 

Draxan szkoda ci twojej klawy to nie pisz na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 5:24 pm 

shy4 napisał(a):
ja mam silnik 28 w truggym, nie mialem stycznosci wczesniej z 21 ale wlasnie na 21 mam zamiar(ale to tylko zamiar:P) sie przeniesc jak ten sie wylozy, w 28 mocy jest nadmiar ale tak jak poprzednicy wspominaja kosztem czasu zabawy, ok 4-6minut na zbiorniku 150, wszystko w zaleznosci od sposobu jazdy/zabawy.
Jesli okaze sie ze 21 jest znacznie ekonomiczniejsza to pozostane przy takich silnikach, bo ponad moc cenie czas zabawy :P

21ka do 9min, a przy niezawodniczej jeździe nawet kilkanaście

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 5:31 pm 

OS .21 V-Spec na zawodach w Rzeszowie na baku 150mm wytrzymał 8.40 min. Chyba dobry rezultat.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 6:24 pm 

piotrokej napisał(a):
OS .21 V-Spec na zawodach w Rzeszowie na baku 150mm wytrzymał 8.40 min. Chyba dobry rezultat.

Na treningu udało sie nawet 10 min uzyskac , ale w finale tankowalismy po okolo 8 min, a bak to 145ml:P.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: N lip 20, 2008 10:11 pm 

Draxan i Gelo mają racje...nie każdego interesuja zawody. Ludzie po prostu widzą w modelarstwie dobra zabawę. Ja tez tak to widze.

A to ze ludzie nie startujący w zawodach...oj przepraszam - amatorzy nie maja wiedzy o sprzecie, to raczej nieprawda.

Jacek Pietrzak napisał: "Przewaznie praktycznych i realnych odpowiedzi udzielaja czynni zawodnicy i szacunek im za to".

.... no tak, bo amatorzy to nie moga udzielac praktycznych i realnych odpowiedzi, hmm no ok ...

To niech mi jakis "zawodnik" powie coś na temat silnika Lamberto Collari B3, bo szukam o nim aktualnie informacji. Czekam na informacje podparte doświadczeniem i realnością.

Oj Panowie....traktujcie "amatorów" na równi, oni tez maja czasami cos ciekawego do powiedzenia.

Pozdrawiam[/quote]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona