Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 15, 2026 2:24 pm

Autor
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 10:23 pm 

Niedawno zakupiłem model Team Losi LST2.
Chciałbym zamówić z USA pare części zamiennych/tuningowych (korzystając z okazji pobytu tam mojego znajomego).
Jakie części się najszybciej zużywają/psują i co warto stuningować - czyli co pasuje zamówić?
Z jakiego sklepu internetowego najlepiej zamawiać tego typu sprzęt?
Proszę o podpowiedzi/linki.
Moim monsterem zamierzam startować w zawodach.

XB2
XB4

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 12:35 am 

zmien kola na jakies zawdnicze nisko profilowe seria 40 , do tego amory cale alu dobrze jest zrobic, serwa zmienic na pojedyncze silne i szybkie(zwlaszcza na skrety). Na poczatek tyle wystarczy, wiadomo zawsze mozna jeszcze zmienic silnik na jakis super ale to juz duze koszta :) . Aha fajnie jest zmienic wszystkie wahacze na RPMy :) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 7:54 am 

Draxan napisał(a):
zmien kola na jakies zawdnicze nisko profilowe seria 40 , do tego amory cale alu dobrze jest zrobic, serwa zmienic na pojedyncze silne i szybkie(zwlaszcza na skrety). Na poczatek tyle wystarczy, wiadomo zawsze mozna jeszcze zmienic silnik na jakis super ale to juz duze koszta :) . Aha fajnie jest zmienic wszystkie wahacze na RPMy :) .

Pozwole sie nie zgodzic :

Kołka to podstawa trzeba dobrać odpowiednie nie koniecznie seria 40 ale do ścigania. To ze u nas jeździmy w mt std praktycznie wyłącznie na serii 40 nie oznacza ze jest to najlepsze rozwiązanie.

Amory Alu na zawody - można odpuścić.

Serwa skretu tylko podwójne - nie da rady dobrać servo savera z dostatecznie twarda sprężyną żeby pojedynczy dal rade.

Zaopatrzyc sie w belke skretna i jej mocowanie zapasowe lub znalezc dobre alu to sie przy dzwonach poporstu łamie + BAC link dla poprawy skretu (do kupienia w killerhobbies lub zrobic we wlasnym garazu)

RPM - mozna odpuscic lst2 ma dostatecznie mocne wahacze.

Zebatki +1 (firmowe) lub +2 +3 (custom) zapewnia dobra predkosc maksymalna.

Jesli kupowac hexy 23mm to odpuscic proline -> innovative lub dynamite.

Mozna tez zmienic mocowanie silnika (to dolne) z odlewu alu na lite alu bo potrafi peknac.

Po wszelkie informacje dot scigania lst --> lstforums.com .

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 12:27 pm 

Jan Kornaszewski napisał(a):
Serwa skretu tylko podwójne - nie da rady dobrać servo savera z dostatecznie twarda sprężyną żeby pojedynczy dal rade.

Zastanowilo mnie bardzo to co tuataj napisales. Sam posiadam Losi Muggy i wlasnie zrobilem konwersje na jedno serwo. Ostatnio serwo szlag mi trafil (wcale sie mu nie dziwe bo az orczyk mi pekl) i wlasnie chce kupic nowe. Po tym co napisales zastanawiam sie wlasciwie czemu nie da rady? Kupujac takie serwo : http://www.killerhobbies.com/items/serv ... detail.htm tez nie da rady zeby dzialalo to dobrze ?

Jan Kornaszewski napisał(a):
Jesli kupowac hexy 23mm to odpuscic proline -> innovative lub dynamite.

Ja aktualnie do firmy Dynamite mam cholerny uraz po tym jak kupilem u nich wlasnie hexy 23mm i zeby mi spasily do Muggy to jeden musialem nawiercac a drugi pilnikowac. Oczywiscie byly to dedykowane hexy do Muggy, szkoda tylko ze zrobione tak na odwal sie i niedokladnie za jak je dokrecilem to mi sie kola wogole nie krecily...

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 3:03 pm 

To może ja dozuce swoje 3 gorsze.

Podstawowy tunnig to hex 17mm i koła z truggy jak najlżejsze np bow tie lub crime fighter MTR na felgach mugena.Hexy można założyć od 8ight'a
FOC(Forward conversion only ze zmiana zębatek)
BAC link fajnie tez dać alu trzymanie
Dobre servo savery
hi speed conversion tez może sie przydać.
drazki kierownicze tytan.
To tyle z podstawy reszta już nie jest tak niezbędna.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 3:06 pm 

Draxan napisał(a):

Zastanowilo mnie bardzo to co tuataj napisales. Sam posiadam Losi Muggy i wlasnie zrobilem konwersje na jedno serwo. Ostatnio serwo szlag mi trafil (wcale sie mu nie dziwe bo az orczyk mi pekl) i wlasnie chce kupic nowe. Po tym co napisales zastanawiam sie wlasciwie czemu nie da rady? Kupujac takie serwo : http://www.killerhobbies.com/items/serv ... detail.htm tez nie da rady zeby dzialalo to dobrze ?

Ja aktualnie do firmy Dynamite mam cholerny uraz po tym jak kupilem u nich wlasnie hexy 23mm i zeby mi spasily do Muggy to...

NIe da rady tu chodzi o to ze to (tylko to z lst - zdjecie pogladowe) ->
http://www.killerhobbies.com/items/accessories/kimbrough-servo-saver-midsize-holes-kim201-detail.htm
Nie bedzie mialo dostatecznie twardej sprezyny zeby byl pozytek z mocnego serwa - bedzie nieprecyzyjnie i miekko :(

Dynamite ;] faktycznie tak z tym bywa problem aaale jak juz raz zostana dopasowane to beda dzialac - w zeszlym sezonie zniszczylem 3 komplety hexow proline.... Wiec wolalbym dalej dynamite ;) lub -> innovative te sa klasa sama w sobie :).

Tytuł: foc.w.lst2
PostNapisane: Śr mar 12, 2008 5:25 pm 

moze.mi.ktos.pomuc.z.zamontowanie.foca.do.lst2.prosze.pisac.na.gg.7730636

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 12, 2008 6:34 pm 

lstforums.com
znajdziesz jak założyć lub zmodyfikować foc a ze zdjeciami

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 2:58 pm 

Draxan napisał(a):
Zastanowilo mnie bardzo to co tuataj napisales. Sam posiadam Losi Muggy i wlasnie zrobilem konwersje na jedno serwo. Ostatnio serwo szlag mi trafil (wcale sie mu nie dziwe bo az orczyk mi pekl) i wlasnie chce kupic nowe.

Hmm, powiem ci że moim zdaniem 2 serwa są bezpieczniejsze, lepiej się rozkładają siły przy uderzeniach, jak mi jedno poleciało i chwilę jeździłem na jedynum tylko, to momentalnie je też zabiłem. Po włożeniu 2 znowu jest wytrzymale. No i na upartego chwilę na jednym pojeżdżę w razie kolejnego killa. ;)