Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 17, 2026 5:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 5:54 am 

Witam. Jako ze chce sobie dokupic/wymienic amory w moim modelu rozgladalem sie po stronce i znalazlem dwa rodzaje.
Mianowicie takie : http://www.rcxshop.com/product_info.php?products_id=218
oraz takie : http://www.rcxshop.com/product_info.php ... ts_id=1261 .

Teraz takie pytanie, ktore z nich sa lepsze, bo cenowo to wychodzi ze te hmm "normalniejsze" :) . Aha i jak juz ktos sie wypowie ze te a te lepsze to prosil bym rowniez o male wyjasnienie dlaczego te sa lepsze (tylko nie w stylu "bo tak" ), zawsze to da jakis ogolny poglad w temacie :) .

GG:2247936

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 8:20 am 

a co z oryginalnymi jest nie tak ?

zamiast zmieniac amory, lepiej dobrac odpowiedni olej , zastosowac dystanse , inna twardosc sprezyn ( taka kolejnosc gearantuje niskie wydatki a odczuwalny efekt )

Draxan, zanim odpalisz ten model , to wladujesz w niego tyle $, ze bys mial cos z topowych konstrukcji ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 10:54 am 

Ale jestes gość Draxan, jeszcze ani metra nie zrobiłes modelem a juz chcesz wymieniac amory...

Moze sprawdz je najpierw w terenie jak sie bede sprawowac...jesli cos bedzie nie tak to wtedy pokombinuj z olejami tak jak mówi Chudej....TYLKO POSZUKAJ NAJPIERW COS O TYM CO CIE INTERESUJE NA FORUM a nie od razu zakładasz nowy wątek

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 12:57 pm 

widocznie kolega Draxan ma dużo dolarów i kupuje co wlezie ,żeby było ładniej i może lepiej :D

Ostatnio edytowano Cz lis 08, 2007 2:12 pm przez Piotr Owcarz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 1:55 pm 

a moge tez cos poprosic? na dzien dzisiejszy XT8 bym poprosil :)

sorki za OT, ale nie moglem sie powstrzymac :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 2:09 pm 

hehe to ja poproszę silnik picco .21 P7-R/ EVO (picco, P7-EVO, race buggy) ,spectrum dx 3.0 i do tego serwa cyfrowe Ko Propo PDS-2367

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 2:39 pm 

Jak sie mamy bawic w zgryzliwosci to prosze bardzo. Wiec po pierwsze nic wam do tego co robie z MOIMI PIENIEDZMI, mam to wydaje sobie na co mi sie zywnie podoba. Jak was to tak strasznie nurtuje to na taki model zarabiam w mniej niz tydzien wiec naprawde pare amorkow mnie nie zrujnuje finansowo. Po drugie, wszyscy uzytkownicy TNXa zalecaja dokupienie dodatkowej pary amorow na kolo wiec tak tez chce zrobic, chcialem was tylko prosic o porade jakie, ale widze ze to tez za wiele, lepiej popisac jak to nie mam co z pieniedzmi robic itp. A jesli chodzi o szukanie po forum, to jakos nie przypominam sobie zeby tu ktokolwiek mial model jak ja wiec znalezienie tematu o amorach do niego jest cokolwiek skaplikowane.
Nie wiem moze zaloze nastepny temat o modelach 1/18 , na nie to zawsze odpowiadacie :x

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 2:44 pm 

ale pierwsze przejedz sie modelem a potem decyduj co masz kupić tak mi sie wydaje .Poszukaj ja stronach polskich informacji a nikt w twoje pieniądze się nie wtrąca tylko ty kupujesz części do modelu jak jeszcze sie nim nie przejechałeś a może jednak będziesz zadowolony ze stockowych amorkow

Cieszymy sie ze tak duzo zarabiasz pieniedzy .

Ostatnio edytowano Cz lis 08, 2007 2:50 pm przez Piotr Owcarz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 2:49 pm 

Chodzi o to ze ja juz teraz widze ze bede dobijal podwoziem do ziemi na kazdym jumpie, a nie chce skrecac amora na maxa bo ile mi wtedy zostanie mu skoku, polowa z tego co ma albo i mniej. Pozatym patrzac na mocowanie, widze ze montujac druga pare amorow, znacznie wzmocnie konstrukcje zawieszenia i towerow, ciezej to bedzie uszkodzic przy jakiejs kraksie lub poprostu nawet normalnym uzytkowaniu. A zamontowanie dodatkowej pary amorow jest dla mnie znacznie prostsze i wygodniejsze, nie wspominajac ze szybsze, niz jakies zabawy w zmienianie w nich olejow itp. szczegolnie ze nigdy tego nie robilem, wiecej bym pewnie spieprzyl niz ulepszyl :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 2:53 pm 

ja sie nie znam na amorkach kup sobie te czerwone
http://www.rcxshop.com/product_info.php ... ts_id=1261
ładnie będą wyglądały ,niech ktoś inteligentniejszy wypowie sie na temat amortyzatorów.Lecz na twoim miejscu bym wymienił sperzyny i olej żeby były twardsze

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 3:33 pm 

draxan, bardzo sie cieszymy,ze zarabiasz tak duzo $
nic a nic nie zazdroscimy, bo my tu tez niedlugio bedziemy mieli druga Irlandie - sam slyszalem, mamy obiecane

ale do tego momentu - zasponsoruj tego XT8, no wez ...
:)

dobra - po raz xnasty zapytam za innymi - jezdziles nim ? skakales? czy na forum wyczytales,ze trzeba zalozyc amorki, 2 kilo aluminium i inne dodatki ?
modele RTR czy KIT ( czyli wszystkie, ktorych nie kupuje sie na czesci ) maja to do siebie , ze fabryka jakos tam ( lepiej lub gorzej ) , przystosowuje je do jazdy , skokow , skrecania , hamowania i innych rzeczy, ktore robi normalny model

Jesli chcesz hiper skoki to chyba nie za madrze zrobiles kupujac pierwszy model nowy . Lepiej bylo zakatowac jakas uzywke - nie bylo by szkoda tej kasy ( nawet jesli Tobie nie szkoda, to mi bedzie szkoda :P )

Jeszcze raz Ci radze - dotrzyj go i pojedzij . Moze to jest model Twpoich marzen i nic nie trzeba zmieniac .

Jesli bedziesz takie poytania zadawal na forum, to w koncu wszyscy zaczna Ci przytakiwac na zasadzie :

- sluchajcie , kupic te amorki ?
- kupic

Czemu sie unosisz,ze Cie ktos atakuje ? na poczatku wszyscy Ci tlumaczyli , pomagali wybrac model, potem starali CI sie wytlumaczyc,ze nie trzeba zmieniac .

Po prostu ochlon troche , pojezdzij , przeciez nikt Ci nie zaluje TWOJEJ kasy .

To sa dobre rady ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 3:49 pm 

Ok wziolem pare wdechow i wydechow i zadecydowalem ze.... kupie te drozsze i juz :P :wink: . Chodzi o to ze czytalem o tym modelu i naprawde wiele osob poleca dokupienie dodatkowej pary amorkow, wiec nie jest to moje widzimisie bo sa ladne to je chce, one naprawde sa potrzebne. Aha i nie chwale sie ile zarabiam, poprostu mnie denerwuje jak mi ktos wypomina ze chce sobie cos kupic za pieniadze na ktore ciezko pracuje, o to mi tylko chodzilo.
Poprostu chcialem zebyscie mi pomogli przy wyborze amorkow ktore i tak kupie, zwykla porada doswiadczonych uzytkownikow dla kogos niedoswiadczonego, a w zamian dostalem 4 posty komentujace jak to wydaje pieniadze. Ehh sorki ale nie moglem sie powstrzymac od zgryzliwej odpowiedzi...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 3:53 pm 

jesli nie zmieniasz amorkow, tylko dokladasz jeszce po sztuce, najlepiej kup zblizone charakterystyka do tych co masz
najlepiej takie same , jak masz
jesli kupisz o innej twardosci - bedzie pracowal i tak tylko jeden z pary , a drugi bedzie robil za ozdobe

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 5:01 pm 

Ok to w takim razie kupie caly komplet, ktore polecacie z tych co podalem w pierwszym poscie? Wiem ze te czerwone maja jakis zbiorniczek na olej, ale czy to fajnie czy nie i czy sa lepsze od tych drugich to nie wiem :? .

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 5:09 pm 

Kup tez z tymi czerwonymi zbiorniczkami sa to zbiorniczki wyrownawacze... sa bardzo przydatne....

Pozdro

gg: 799914
PM
http://picasaweb.google.com/Wroner94

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona