Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 3:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 24, 2007 4:35 pm 

Piszę tutaj ponieważ narazie nie mam możliwości udzielania się w dziale modeli MICRO. Jeżeli to możliwe to prosiłbym admina o przekierowanie tego tematu do działu MICRO, gdyż być może posiadający taki model nie odwiedzają tego działu, a tam napewno bym pomoc otrzymał.

Więc chciałbym niedługo zakupić mój pierwszy („profesjonalny”) model. Ma to być samochodzik offroadowy klasy mini. Wiem, że było już tym dziale sporo tematów tyczących takowych modeli, ale większość z nich to stare tematy. Myślę, że kolejny temat nie zaszkodzi, a nawet pomoże innym w wyborze. Na rynku jest już kilka niezłych konstrukcji. Wybór więc jest, ale wiadomo, im więcej ofert tym jest on trudniejszy. I właśnie prosiłbym forumowiczów o porady dotyczące kupna auta. Model ma mi służyć głównie do zabawy, chociaż może skusiłbym się w przyszłości na jakieś zawody, a konkretnie w Kobierzynach gdyż tam mam najbliżej. Przeczytałem wszystkie wątki z tego działu i mam już kilku faworytów. Na razie najbardziej przypadły mi do gustu modele Losi mini T i Kyosho Mini Inferno (Bugy). Chciałbym, żebyście napisali o możliwościach tych modeli i ich opłacalności. Kyosho jest trochę większy (skala 1:16) dlatego daję mu + . Modele w skali 1:18 wydają mi się jakby trochę przy małe. Nie miałem jeszcze modelu mini i być może się mylę, ale wiem, że osiągają nie małe prędkości i w tym wypadku wielkość chyba ma znaczenie :D (chodzi mi o widoczność modelu itd.). Z drugiej jednak strony większy model jest cięższy i wiadomo, że na tym samym silniku Losi biłby Kyosho na głowę. Zastanawiam się też, czy Kyosho zostałby dopuszczony do zawodów. I czy tym Kyosho miałbym jakieś szanse w starciu z Associated i Xrayami?? Najchętniej zakupiłbym model w stanach, gdyż dostałem ostatnio kilka dolarów i chyba warto byłoby tam kupić ze względu na ceny. Mam wujka w USA, który co jakiś czas przyjeżdża do Polski więc mógłby mi przywieźć model bez jakichkolwiek opłat celnych i za przesyłkę. Myślałem jeszcze nad modelami Assosiated Rc18 T lub B i nad Xrayem M18T. Tylko czy jest sens kupować model zawodniczy, który będzie brał udział na tylko jednych zawodach w roku. Zaznaczam, ze model ma służyć głownie do zabawy.
Kwota jaką dysponuję do około 120$, więc jakbyście podali jeszcze jakieś linki do sklepów amerykańskich to byłbym wdzięczny. Aha, model najlepiej KIT bo mam całą elektronike (zajmuję się trochę samolotami i ślizgami) no ale jak będzie rtr to najwyżej sprzedam radio itd. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję i pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 4:41 pm 

pomyśl jeszcze nad team losi Mini-Lst bardzo dobry i wytrzymały model sam go mam i dają rtr tzn.ładowarke pakiet ape itp.Tylko naładujesz pakiet i jazda. No ale cena 800zł

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 5:12 pm 

mini t ma naped na tylne osie czy o tym wiesz ? wiec z tego wnioskuje ze liczysz sie z tym ze bedzie ciezko z sterowaniem ;)

mialem asso rc18 i xraya i asso wydalo mi sie lepsze ;) pozatym ma duzo tansze czesci na co tez trzeba zwrocic uwage, jednak ja bym proponowal kyosho 1:16 ;)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 7:58 pm 

Losi Lst to monster, nie podoba mi sie, poza tym te 2 silniki to troszkę przesada :D . Biorę pod uwagę tylko trucka albo buggy. Co do Losi Mini T to wiem, że ma napęd tylko na jedną oś i dlatego tym modelem chyba naprawdę można poszaleć. Co do trudności jego prowadzenia to nie wiem bo nie miałem :D ale z filmików na zawodach wynika, że jakoś nie odstaje od reszty modeli tej klasy. Bardzo mi się podoba ten Kyosho tylko nie powiedzieliście czy to jest dory model, czy będzie dopuszczony do zawodów, czy są w Polsce dostępne części zamienne itd. Noi prosiłbym jeszcze o te linki. Losiego widziałem za 100$ rtr, czyli jakbym sprzedał elektronikę to ze 150 zł bym chyba odzyskał wiec wychodzi taniutko.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 8:05 pm 

nie odstaje od reszty ale latwo nim krecic koleczka ;) a regiel kolega mial w modelu taki jak ten kyosho.. bynajmniej tak samo wyglada.. i dzialal na zasadzie mechanicznego.. dales gaz to ful.. i nie bylo regulacji.. ja bym nadal upieral sie przy 1:16 kyosho ;)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 8:08 pm 

Właśnie bardzo mi sie podoba ten Kyosho, Mini T i Kyosho to moi faworyci. Tylko co według Ciebie przemawia za Mini Inferno. Jak z jego wytrzymałością i CZĘŚCIAMI ZAMIENNYMI, czy prędkość będzie porównywalna z resztą modeli, które wymieniłem?? Sorki za dociekliwość, ale chcę, żeby to był dobry zakup, a nie wyrzucone pieniądze.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 8:28 pm 

Części do Kyosho dostaniesz na www.rcmodelsport.pl :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 9:03 pm 

do kyosho dostaniesz predzej czesci jak do mini t.. no i 4wd zwlaszcza pozatym wole wieksze skale ;) a 1:16 wyglada ciekawie

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 9:10 pm 

A jak z prędkością?? Czy Mini Inferno będzie dużo wolniejszy od Xraya albo Losiego?? No bo będzie napewno gdyż jest większ=cięższy. Z drugiej strony do losiego nie da sie za bardzo upchnać większego silnika a do Kyosho chyba da radę. Kurde niby u nas klasa micro dopiero raczkuje i jest mało modeli a ja nie mogę wybrać. Mam 5 kandydatów :? . Niech ktos rozwieje moje watpliwości :D

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 9:20 pm 

mysle ze moze troche wieksze predkosci rozwijac tymbardziej ze z tego co widze i zrozumialem z czytania jest 2 biegowy !?

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 9:37 pm 

Przemek Borucki napisał(a):
mysle ze moze troche wieksze predkosci rozwijac tymbardziej ze z tego co widze i zrozumialem z czytania jest 2 biegowy !?

Gdzie to wyczytałeś? Chce wiedziec bo tez zastanawiam sie nad tym modelem.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 9:44 pm 

ale wsadzisz mambę i chyba nie będzie problemu? Po co wsadzać do tak małych modeli silniki większych klas. Klasa micro ma naprawdę dobre silniki i jeszcze mambę :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 10:54 pm 

hpi w ktoryms modelu i nie tylko ono chyba ma dwie zebatki atakujace i dwie odbiorcze i dziala to niewiem jak ale jako skrzynia 2 biegowa ten mikrus ma cos takiego po czym to wnioskuje.. przygladnij sie do zdjec.. tymbardziej ze pisza 60km/h a uwazam ze kyosho jest wiarygodna firma i nie pisalo by bzdur ?!

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 11:29 pm 

Oba modele sa swietne, do obu trzeba wrzucic mambe zeby mozna bylo mowic o frajdzie z jazdy, a kyosho z racji swojej wielkosci lepiej da sobie z nia rade, minferno ma mase czesci tuningowych w USA wiec popros wujka zeby cos Ci podrzucil

Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 1:24 pm 

A czy Mini Inferno byłby dopuszczony do zawodów?? No nie da sie ukryć, że jest trochę większy. I jeszcze jedno: czy modele z napędem na dwie osie nie są bardziej awaryjne niż te z napędem na jdeną??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona