Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 5:14 pm

Autor
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 9:46 pm 

Wiec podjolem wybor - zaczynam zabawe z modelami RC. Jestem tu nowicjuszem dlatego moje pytanie moga byc troche dziwne i na pewno sie powtorza :) Przeczytalem juz wiele postow i do konca nie mam pojecia co wybac. Szukam czegos czym bede mogl pojezdzic po polnych drogach (bardziej szutry), bede mogl szybko polatac po asfalcie, to cos bedzie mialo naped na 4x4, od czasu do czasu bede mogl podriftowac albo poslizgac sie na mokrym asfalcie. Czytajac temety jestem pewny jednego ze powinien to byc model firmy tamiya. Mam jeszcze jedne warunek do spelnienia - chcialbym zeby czesci do niego byly latwo dostepne oraz zebym mogl troszke przy nim pogrzebac(cos dokupic, zmienic na lepsze,szybksze, wytrzymalsze). Moj pomysl to model na podwoziu TT-01 jednak nie mam pojecia czy trafilem z tym wyborem w sam srodek. Widzialem na stronie tamiy model focusa wrc na tym podwoziu i prezentowal sie calkiem fajnie choc chyba wolalbym cos tanszego. No i teraz prosze was o pomoc - co mozeci mi polecic aby zaspokoic moje wymagania a sprzet byl fajny i na poczatku latwy w obsludze lecz dawal mozliwosci dalszej rozbudowy??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 16, 2007 9:50 pm 

magnuss napisał(a):
Czytajac temety jestem pewny jednego ze powinien to byc model firmy tamiya.

A dlaczego?
magnuss napisał(a):
Szukam czegos czym bede mogl pojezdzic po polnych drogach (bardziej szutry), bede mogl szybko polatac po asfalcie, to cos bedzie mialo naped na 4x4, od czasu do czasu bede mogl podriftowac albo poslizgac sie na mokrym asfalcie.

Myślę, że odpowiednie będzie TB-02 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 9:52 pm 

Myślę, że TT-01 to dobry wybór na początek. Prosty w obsłudze. Jest od groma części zamiennych i tuningowych w Polsce. Model jest uniwersalny. Możesz nim podriftować. Nadaje się równierz na zawody. Model godny uwagi i polecenia.

PostNapisane: Wt sty 16, 2007 9:56 pm 

Tzn. nie twierdze ze to koniecznie musi byc model tamiy ale jakos tak wszyscy je chwala i nie slyszy sie o nich nic zlego. No a to wchodzi jeszcze w gre jakis inny model o podobnych walorach??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 10:00 pm 

Do bujania sie po szutrach najlepsze bedzie TB-01 (podwozie to wanienka zamknieta od dołu i od góry).Po asfalcie też nim pośmigasz.
Jeśli jednak chcesz go kupić to polecam sprowadzic(samemu lub dołączyć sie do paczki-w dziale sprzedam sa ogłoszenia) z rcmart.com. 90 USD przy kursie 3 zl jest o niebo atrakcyjniejsze niż 600 zl u dystrybutora.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 10:22 pm 

matt masz racje, ze najlepsza bedzie TB-01
Ale mozna rowniez sciagnac Kyosho puretena ep 2 lub 3
Model o ponad 150g lzejszy z metalowymi dyframi :D
Za 650 zł da sie sciagnac full rtr (procz ładowarki).
Podwozie jest panewkach i amorkach ciernych (jak tamiya). Tyle , ze przeswit wynosi 20 mm +/- regulacje.
Silnik 20 zwoji i regiel elektroniczny kyosho.

Była 2 miesiace temu promocja w rcmodelsporcie na puretena bez apy za 350 zł

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 10:23 pm 

A jak wyglada spawa z czesciami do TB-01 albo 02?? Sa dostepne u nas czy musze je sciagac z zagaranicy :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 10:29 pm 

Ja mam tt-01 i jak narazie sobię chwalę. Zrobiłem prototypową osłonkę na podwozie, jest bardzo szczelna. Dzisiaj jak jeździłem to cała buda była w błocie a w środku nawet ziarnka piasku nie było. Więc przewaga Tb-01
w tym, że ma osłonkę stopniała. TT-01 jest też podobno szybsze od TB-01 i do TT jest więcej części. TB-01 Ma większy prześwit. Sam zastanawiałem się
między tymi dwoma podwoziami i wybrałem TT(ze względu na dużą dostępność części i cenę samego modelu)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 10:38 pm 

Kopec napisał(a):
Ja mam tt-01 i jak narazie sobię chwalę. Zrobiłem prototypową osłonkę na podwozie, jest bardzo szczelna. Dzisiaj jak jeździłem to cała buda była w błocie a w środku nawet ziarnka piasku nie było. Więc przewaga Tb-01
w tym, że ma osłonkę stopniała. TT-01 jest też podobno szybsze od TB-01 i do TT jest więcej części. TB-01 Ma większy prześwit. Sam zastanawiałem się
między tymi dwoma podwoziami i wybrałem TT(ze względu na dużą dostępność części i cenę samego modelu)

Wlsnie dlatego myslalem nad tt-01. chcialbym na razie nauczyc sie nim jezdzic a potem troszke w niego zainwestowa. Jakis nowy silnik albo amorki czy wymiana czesci na aluminiowe jedak slyszalem tak malo o podwoziach tb ze chyba badziej skusilbym sie na tt . Tak wlasnie patze na ceny na rcmat.com i widze ze u nas w kraju na serio nie oplaca sie kupowac takich zabawek. wiecie jaki jest koszt przesylki od nich??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 16, 2007 10:55 pm 

Ja osobiście wziałbym tb-01. Części są u dystrybutora ale taniej można dostać za granicą. Jesli kupujesz na rcmarcie poszukaj modelu z łożyskami zamiast panewek.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 6:44 am 

magnuss napisał(a):
wiecie jaki jest koszt przesylki od nich??

Koszt przesyłki z rcMart to cos około 40 zł. Ale poszukaj w dziale sprzedam tam jest paczka zbiorcza. Zapisy do 30 stycznia. I wtedy przesyłka 30zł.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 7:39 am 

Krzysztof Szpila napisał(a):
magnuss napisał(a):
wiecie jaki jest koszt przesylki od nich??

Koszt przesyłki z rcMart to cos około 40 zł. Ale poszukaj w dziale sprzedam tam jest paczka zbiorcza. Zapisy do 30 stycznia. I wtedy przesyłka 30zł.

Cena przesyłki z sklepów zagranicznym jest zależna od wagi i wartości kupionego towaru 40 złotych to moze jest za około pół kg paczke. Więc chyba raczej jak kupisz 1.5 kg model to nikt nie zapłaci za Ciebie reszty kosztów przesyłki

Traxxas E-MAXX- Feigao 10L MM
Losi 8ight T - Rx8 1900kv

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 12:28 pm 

Jestem tu nowy dlatego chcialem spytac z jakiej stronki bedziemy zamawiac zebym mogl sobie cos wybrac??

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 1:09 pm 

Pewnie z www.rcmart.com ;)

Serwis Modelmania- strona padła- informacje zostają przeniesione na forum TorunRallyTeam