Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 6:11 am

Autor
PostNapisane: So paź 07, 2006 6:05 pm 

Witam wszystkich,

Domyslam sie, ze ten temat przwija sie czesto, lecz mimo wszystko nadal nie moge sie zdecydowac. Interesuje sie tylko teoretycznie RC od jakiegos czasu, ale nigdy nie miałem okazji pobawic sie modelem, głownie iż w moim miescie tj Szczecinie jest to chyba mało popularne hobby nie miałem tez styczności z ludzmi o podobnych zaintersowaniach....a chciałbym poznać kogos z doświadczeniem. No w każdym razie do brzegu, moje wątpliwości dotycza nastepujacych spraw:

- elektryk czy spalina ( mimo wpisów na forum nadal nie wiem na co sie zdecydować, kreci mnie spalina)

- model nowy czy uzywany ( głownie mam tu na mysli to iż nie mam o tym jeszcze praktycznego pojecia i kupowanie modelu nowego moze być błedem bo szybko go uszkodze itd )

Jednego jestem pewien, chciałbym model którym mozna jeździc w terenie, ale i po asfalcie, po śniegu piachu itd moze buggy ?

Zakres finansowy....tutaj sprawa jest płynna, moge wydac 1500zł wole 500zł, po porstu zastanawiam sie czy warto na poczatek wydawac wieksza sume, wolałbym kupic drugi model pozniej droższy jak bede mial jakies doswiadczenie w tym temacie, ale czekam na sugestie fachowców, bo przymierzam sie juz od 2 lat i nie moge sie zebrać do kupna.

pozdrawiam i z góry dziekuje na odpowiedzi

Kuba

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So paź 07, 2006 6:31 pm 

:shock: :o

Jakto nie ma ludzi w Szczecinie z modelami :shock:
Jestesmy MY
Nasze forum:
www.rcszczecin.oz.pl
Spotykamy sie na Dabiu na lotnisku, mamy tam tor.

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Tytuł:
PostNapisane: So paź 07, 2006 7:41 pm 

Po kolei.

W Szczecinie jest dobrze ponad 20 modelarzy samochodowych. Duża większość spotyka się na torze przy lotnisku Aeroklubu w Dąbiu. Dojazdu szukaj na naszym forum. Mamy modelarnie i klub przy Pałacu Młodzieży na Wojska Polskiego.

Kup spalinę, za Twoją gotówkę możeśż już kupić nawet nową. Przyjedź na jakieś spotkanie to zobaczysz dlaczego :D Np. w przyszłą sobotę organizujemy sobie klubowe zawody na torze.

Czasami wystarczy trochę poszukać. Chociażby sklepu modelarskiego w Sz-nie lub nawet na tym forum wpisać w wyszukiwarke "Szczecin"

Tytuł:
PostNapisane: So paź 07, 2006 8:43 pm 

spalina czy elektryk.. jak chcesz spaline to bierz spaline (w dzisiejszych czasach podobno juz latwo sie je regoluje) a jak nie wiesz lub wolisz prad to elektryka ;)
mozna kupic fajny uzywany model, ale latwiej elektryczne, a jak chcesz spalinke uzywke to albo musisz sie znac albo musisz polukac pod nadzorem kogos kto sie na nich zna..
a co do podwozia to jak chcesz jezdzic na asfalcie i w terenie to buggy albo truck..

Tytuł:
PostNapisane: So paź 07, 2006 10:23 pm 

Ciesze sie, ze znalazł sie ktos ze szczecina u kogo moglybm zobaczyc model "pomacać" go troche i podpytac w 4 oczy co i jak, napewno sie odezwę, moze masz jakis nr gg ??

dziekuje za odpowiedzi,

Kuba

Tytuł:
PostNapisane: So paź 07, 2006 10:33 pm 

Zarejestruj sie na rcszczecin i tam załoz temat to na bank cos wybierzesz. Przyjedź w miare mozliwosci na Dąbie i zobaczysz jak jezdzą modele, bedzie ich troche ;-) (spalionwe bagusy, monstery i elektryki ) Na bank sie czymś podjarasz i to kupisz :P Mam nadzieje ze znów przybedzie spalin w Naszym Teamie. Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 08, 2006 10:18 pm 

Witam ponownie,

Po kolei.... po pierwsze nie moge zarejestrować sie na szczecinskim forum...wpisuje hasło i wyskakuje komenda, ze jest zle wpisane.

Posiedzialem troche, poczytałem, no i posłuchałem madrzejszych i juz cos wiem

1 Chce model typu buggy na 100%, podobno w skali 1:8 bo sa lepsze

2 Chce spaline napewno

Nadal nie wiem czy wbijac sie w koszta nowego modelu, skoro ja w rękach tego nigdy nie miałem, czy moze na poczatek kupic jakas uzywke za rozsądną kwote, zeby nie pluc sobie w brode jak go roztrzaskam lub popsuję.

Oczekiwałbym od Was pomocy w takich podstawoych kwestiach tj

1 Czego w zadnym razie nie kupować ?
2 Jakie modele ( firmy ) maja najlepszy stosunek cena = jakość.

Konkretne propozycje mile widziane.

pozdr,
Kuba

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 09, 2006 4:34 am 

Kuba jeśli masz problem z rejestracja, to napisz do tego goscia na gg 3831670, to jest admin naszego forum on zmieni Ci hasło na takie jakie chcesz i po problemie :) Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 09, 2006 7:58 am 

ofna hyper 7 tq ? sam sobie sprawiam ten model, opinie uzytkownikow bdb i dosc wytrzymale po tym co widzialem :) hopki 3-4m nie straszne :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 12, 2006 11:43 pm 

mayhem tez to przezywa :D a chyba tanszy jest ahh prawda czesci w polsce :D niedawno trumoil wyszedl .... :D hmmmmm

Team Losi LST w/ LRP 28, Sportwerks Mayhem w/ 26, TA TC3 w/ os 18, Team Losi Mini-T w/ cobalt 14T, tyle zostalo po uszczuplaniu :(

http://www.putfile.com/spinacz_nyc/