Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 29, 2026 8:22 pm

Autor
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 2:59 pm 

po pierwsze mam nadzieje że nie dostane bana za to pytanie w tym miejscu ale nie mam jeszcze uprawnień do pisania na forum w dziale silniki a nurtuje mnie bardzo pytanie "o co chodzi z tym docieraniem silnika na smigle"?? :roll:; rozumiem że silnik w imadło i podłączam do niego smigło od modelu samolotu i jazda ...:) he he. czy mogłby mi ktos z Was odpowiedzieć na to pytanko??

Z gory dziekuje za zaspokojenie mojej ciekawosci.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 3:32 pm 

Prawdopodobnie biega o to, że masz łatwiejszy dostęp do silnika (regulacja) on wyjęty z pojazdu. W przypadku aut wolalbym docierać w samym aucie. Wiem że właściciele heli często wyjmują silniki żeby je dotrzeć ze śmigłem.

MOGE SIĘ MYLIĆ!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:06 pm 

dostępu wcale nie ma łatwiejszego bo przed silnikiem kręci się plastikowy/drewniany/weglowy element z predkością kilku tys obrotow na minute :lol:

Chodzi o to żeby silnik pracował pod obciążeniem ... poczytac o tym wiecej mozecie na stronie Hudego

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:19 pm 

najlepiej jest docierac na samochodzie... bo dotarciu rowniez musza ulec elementy przeniesienia napedu...

metoda pierwsze dwa baczki w powietrzu potem na kolach spokojna jazda jest chyba najprostrza i najskuteczniejsza.... jeszcze dodal bym w poczatkowej fazie paliwo z ciut wieksza iloscia oleju i mniejsza zawartoscia nitro zamiast katowania silnika duzym przelaniem.... i bedzie ideał....

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:50 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
bo dotarciu rowniez musza ulec elementy przeniesienia napedu...
pozdrawiam

Czyli twierdzisz ze jesli do nowego podwozia dam dotarty silnik i od razu pojde na calosc to zjade sobie uklad napedu? Eeee chyba niee...

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:57 pm 

hehe, chetnie sprzedam cup jointa po kilku miesiecznym docieraniu ;) jeszcze troche i bede mial go w dwoch czesciach :twisted: a w zasadzie w 3 ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 8:15 pm 

wrzech napisał(a):
Gr4N4c1K napisał(a):
bo dotarciu rowniez musza ulec elementy przeniesienia napedu...
pozdrawiam

Czyli twierdzisz ze jesli do nowego podwozia dam dotarty silnik i od razu pojde na calosc to zjade sobie uklad napedu? Eeee chyba niee...

wiesz.... helikopterem czy samolotem ciezko powoli latac... tzn heli lata powoli ale niestety silnik musi znaczna moc oddac na rotor.... :)

dlatego dociera sie w warsztacie....

ale samochod mozna kulac po boisku..... docieranie silnikow na "hamowni" podyktowane jest raczej lenistwem... :) odpalisz, siadasz z gazeta i czekasz az paliwo sie skonczy.... czasem sprawdzic temperature i obroty... a z silnikiem w budzie to musisz apka ciagle woz kontrolowac...

i tak na przyszlosc... nigdy ale to nigdy nie wsadzajcie silnika bezposrednio do imadla... z grubej deski, a najlepiej sklejki, trzeba zrobic loze ktore to dopiero przykrecic do solidnego stolu... moga byc sciski stolarskie, sruby ewentualnie duze imadlo.... musi to byc porzadnie zamocowane.....

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 11:00 pm 

docieranie lepiej podczas jazdy bo lepsze chlodzenie ( do docierania trzymajac samochod w powietrzu) zwlaszcza ze silnik ciasny i mocniej sie grzeje a zalewanie go nie jest dobrym sposobem na dotarcie, i nastepna rzecz silnik ( tak slyszalem od starego hobbysty) ze lepiej dociera sie pod obciazeniem ( do docierania ze smiglem), co do docierania heli widzialem kolo docieral poprostu na delikatnym gazie sie unoszac ( nie pytalem o szczegoly, jego kolega mi powiedzial ze dociera) a pozatym z 4 sinikow najlepiej mi wyszlo docieranie po mojemu - do tej pory sie najlepiej trzyma - 5 minut w miejscu az sie rozgrzal i poem wolna jazda na ronym gazie do konca zbioirniczka, natepne 2 deliktna jazda a na 4 juz normalnie jezdzilem i dopiro na 5 baczku ustawialem gaznik, moje 2 grosze

Team Losi LST w/ LRP 28, Sportwerks Mayhem w/ 26, TA TC3 w/ os 18, Team Losi Mini-T w/ cobalt 14T, tyle zostalo po uszczuplaniu :(

http://www.putfile.com/spinacz_nyc/