Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 20, 2026 10:27 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:44 pm 

Proszę (apeluję) do administratora forum o zezwolenie pisania nowicjuszom postów w takich działach jak: "Dowolne tematy o wszystkim" , "Budowa forum - uwagi" , "Forum ogólne" , "Czego brakuje na stronie?" ponieważ w.w. działy nie wymagają od użytkownika forum specjalnej wiedzy modelarskiej.
Jeszcze jedna prośba do administratora - nie zbanuj mnie.

Mam nadzieje, że za mną podpiszą się również i inni nowicjusze korzystający z tego forum.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:48 pm 

Również uważam, że więcej działów powinno być do dyspozycji nowicjuszy. btw. A od ilu postów dostępne jest całe forum?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:48 pm 

dlatego nie mozemy tam pisac bo sa nowicjusze ktorzy pisa tematy bylejakie i bez zastanowiena
to ograniczenie jest po to aby tylko sprawdzeni uzytkownicy mogli tam pisac
ogolnie to ograniczenie jest dobre ale mozna by je bylo delikatnie zmniejszyc

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:49 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Mysle ze to dobry pomysl ale nie dokonca, i tu administratorzy beda mieli racje... Sa dwa rodzaje nowicjuszy... Ci co chca cos sie dowiedziec z tego forum i ci co chca sobie nabic jak najwiecej postow... Ci drudzy mieli by poprostu pełne pole do popisu i dlatego bardziej powinines prosic oto aby mianowano Cie forumowiczem niz walczyc o prawa :D nowicjuszy ...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:50 pm 

Ale zauważcie że w.w. działy nie wymagają od użytkownika duzej wiedzy modelarskiej, ponieważ pisanie kawałów w dziale: "Dowolne tematy o wszystkim" nie jest za bardzo o modelarstwie.
Mam nadzieję że ktoś jescze będzie za mną.

EDIT: No może masz po częsci rację GEX, ale ja się zgadzam tylko do foru ogólnego gdzie jest wiedza już związana z modelarstwem

Ostatnio edytowano Wt kwi 04, 2006 6:52 pm przez Grzesi@k, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:52 pm 

No właśnie, do tych działów mogą mieć tylko zaufane osoby, bądź zawodnicy, aby nie było tam syfu.

Co do forumowiczów, niema że od iluś postów. Jak piszesz dobrze to będzie Forumowiczem, a jak będziesz brał udział w zawodach to będziesz Zawodnikiem ;)

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:53 pm 

Większy syf nowicjusz może zrobić w Co wybrać lub Jak Zacząć

Czekam na inne słowa poparcia jak i na samo zdanie administratora.

Wiesz GEX chciałbym zostać forumowiczem ale sam wiem że moja wiedza modelarska jest za niska, bo samo obycie z lutownicą to nie wszystko.

Ostatnio edytowano Wt kwi 04, 2006 6:58 pm przez Grzesi@k, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:57 pm 

Uwazam ze dowolne tematy powinny byc tez dla nowicjuszy. Inne nie musza, poniewaz sa tam rzeczy ktorymi powinny zajmowac sie osoby ktore zyskaly zaufanie itd. Jednak zastanawia mnie dlaczego ja dalej nie mam forumowicza i troche mnie to smieszy, ale to juz indywidualna sprawa, nie zalezy mi na nim, ani na pisaniu w dowolnych tematach - bo tylko raz zdarzylo sie ze chcialem tam cos napisac a nie moglem. Jednak podpisuje sie ;)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:57 pm 

zamiast robic nam dostepu do tamtych forow to moze utworyc dowolne tematy dla nowicjuszy ale np zeby napisac tam jakis post to trzeba sie zapytac jakiegos moderatora o zgode

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:58 pm 

klojt napisał(a):
zamiast robic nam dostepu do tamtych forow to moze utworyc dowolne tematy dla nowicjuszy ale np zeby napisac tam jakis post to trzeba sie zapytac jakiegos moderatora o zgode

eee nieeeee no bez przesady, nie potrzebne dwa dzialy i po co pytac o zgode no, od tego sa bany w razie czego! ;d

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:59 pm 

Czekam na inne słowa poparcia jak i na samo zdanie administratora.

Wiesz GEX chciałbym zostać forumowiczem ale sam wiem że moja wiedza modelarska jest za niska, bo samo obycie z lutownicą to nie wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:11 pm 

Michał Olech napisał(a):
Co do forumowiczów, niema że od iluś postów.

Racja.

Cytuj:
Jak piszesz dobrze to będzie Forumowiczem

Chyba nie sądzisz, że któryś z moderatorów będzie śledzić Wasz posty i wyłapywać "chętnych" do forumowicza?! Jeśli ktoś chce dostać awans pisze do któregoś z moderatorów, ten sprawdza "czarną listę" i ewentualnie wtedy zgadza się na podniesienie uprawnień.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:23 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Dokładnie o to mi Piotrek chodziło...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:49 pm 

Grzesi@k napisał(a):
Ale zauważcie że w.w. działy nie wymagają od użytkownika duzej wiedzy modelarskiej, ponieważ pisanie kawałów w dziale: "Dowolne tematy o wszystkim" nie jest za bardzo o modelarstwie.

już to kiedyś tłumaczyłem - ale powtórzę jeszcze raz: skoro Nowicjusz trafia na stronę i forum modelarskie to nie po to, żeby pisać "kawały" w "dowolnych tematach o wszystkim", które, jak słusznie zauważyłeś, są mało związane zmodelarstwem, tylko, żeby dowiedzieć się czegoś o modelarstwie, dlatego, naszym zdaniem, nie powinien się on rozpraszać rzeczami na forum "dowlne tematy..." tylko skupić na sprawach związanych bezpośrednio z modelarstwem. dział "dowolne tematy..." jest dla tych, którzy już nieco "okrzepli" i nie podniecają się już byle czym - to ma być takie miejsce gdzie nieco się "odpoczywa" od modelarstwa lub dyskutuje na jego temat w nieco luźniejszy sposób - z "dystansem" - a żeby ten dystans mieć, trzeba już jakiś czas się w to bawić. mam nadzieję, że jasno wyraziłem co stało za decyzją o niedopuszczeniu Nowicjuszy do tego forum. Nowicjusze w chwili obecnej mają dostęp do na prawdę sporego kawału forum - nie tak dawno zyskali prawo pisania w dziale "spotkania", ponadto w nowoutworzonych forach o elektronice również nie ma ograniczeń - jeśli doda się do tego fora giełdy, "jak zacząć" i "co wybrać" uważam że jest to dużo. wystarczająco dużo!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 8:06 pm 

Hm.. tak sobie mysle ze masz racje, po przeczytaniu. Rzeczywiscie nie patrzylem na to pod tym wzgledem ale racja.. Jednak zawsze moznaby wziac udzial w luznej rozmowie. Ale wiem, wtedy byloby po 10 -20 tematow dziennie tam, po kazdy wysylalby co tylko wpadnie mu w oczy.

Sprawa indywidualna:

Cytuj:
a żeby ten dystans mieć, trzeba już jakiś czas się w to bawić
- a czy ja nie bawie sie w to wystarczajaco dlugo? Tak jak pisalem, bardzo mi na tym nie zalezy, jednak na zawody chce sie wybrac, a pisac nic o nich nie moge. Na forum jest wiele osob ktore maja F a postow napisaly np tylko jeden w dziale powiedzmy spotkania i od poczatku maja F. A wcale doswiadczenia nie maja, tylko wziely sie na forum tak jak wiekszosc. Wiele osob posiadajacych F nie ma az tak wielkiego doswiadczenia - przekonalem sie wiele razy, dlatego w jakich kategoriach rozpatrujecie to czy ktos jest F czy N? Mysle ze osoba ktora napisala pewna ilosc postow ktore pomogly jakims osobom, czy tak czy siak powinna miec F. Pomijajac fakt ze np polowa jej postow jest o niczym lub o drobnych ***** - ale w koncu do tego forum zeby skomentowac czesto, co czasami wcale nikomu nie pomaga.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze dostane F, jesli nie, to bedzie swiadczylo, ze robicie to na zlosc - szkoda by bylo!! Wiem ze mielismy wiele nieprzyjemnych klotni i sporow, ale patrzac na to, zawsze bedziecie mnie uwazac za ..... Wydaje mi sie ze warto dostrzec tez dobre strony czlowieka - inaczej sie wtedy na niego spojrzy, i tak wlasnie jest tez w moim przypadku.

Pa ;)

The end.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona