Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 09, 2026 3:03 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 11, 2006 5:55 pm 

Chciał bym mieć samochód spalinowy lecz nie mam tyle kasy na paliwo... więc będe miał elektryka.... teraz się wacham który wybrac(ze stajni hpi):

Sprint 2 RTR: http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/sprint_rtr.htm

Jest aparatura, silnik, pakiet. Lecz napędzany paskiem. Skala 1:10. Napęd: 4WD. Kosztuje: 1048 zl

:?: ??czy?? :?:

Sprint 2: http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/sprint2.htm

Nie ma Aparatury,Silnika,pakietu. Napędzany paskiem(sorki za walek). Skala 1:10. Napęd: 4WD. Kosztuje: 751 zl

Który wybrać??

(edit)

Znalazlem jeszcze Micro RS4. Jest tani ale ma niezalezne zawieszenie tylko na przod. wiec juz nie wiem który wybrac...

Zalezy mi by byl zlozony bo bardziej jezdzilbym kolo domu... by mial aparature bo nie chce dokupywac i pakiet... wiec chyba wybiore Sprint 2 Rtr... ale moze mnie przekonacie na inny... może mi powiecie cos o nich...

Ostatnio edytowano So lut 11, 2006 8:03 pm przez djpiotre, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 11, 2006 5:59 pm 

Ja bym wziął wersję nie RTR i dokupił wszystko według wymagań. W RTR jest aparatura, silnik, itp. który może Ci się nie podobać :lol: a jak kupisz samo podwozie wszystko dostosujesz do swoich potrzeb ;)

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

PostNapisane: So lut 11, 2006 6:07 pm 

djpiotre napisał(a):
Chciał bym mieć samochód spalinowy lecz nie mam tyle kasy na paliwo... więc będe miał elektryka.... teraz się wacham który wybrac(ze stajni hpi):

Sprint 2 RTR: http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/sprint_rtr.htm

Jest aparatura, silnik, pakiet. Lecz napędzany paskiem. Skala 1:10. Napęd: 4WD. Kosztuje: 1048 zl

:?: ??czy?? :?:

Sprint 2: http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/sprint2.htm

Nie ma Aparatury,Silnika,pakietu. Napędzany wałkiem. Skala 1:10. Napęd: 4WD. Kosztuje: 751 zl

Który wybrać??

sprint 2 i wałek?? lol... ja bym brał kit'a, jezeli chcesz na zawody jechać...a jeśli pod domkiem to rtr

PostNapisane: So lut 11, 2006 8:28 pm 

Jesli kupiłbym wersję kit (sprint 2) i dokupil Aparature(+ serwa) za 299 zl, pakiet za 64 zł... A silnik 66 zł... kontloler gdzie mogę dostac i za ile( proszę o link do sklepu internetowego). czy takie składanie by mi się opłaciło?? Raczej nie...

Tytuł:
PostNapisane: So lut 11, 2006 8:33 pm 

Jaką aparaturę? Jaki pakiet, firma, napięcie, pojemność. Silnik jaki, i jaki znowu kontroler? :/ Chyba regulator. To zależy od silnika...

Opłaciło by Ci się, bo byś miał porządny model.

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: So lut 11, 2006 8:44 pm 

skoro chce jeździć koło domu to sie nie opłaca...kit(759) + reszta(ok min.500) = nieopłacalnośc przy jeździe przydomowej...na zawody owszem mozna (czytaj trzeba) kupic KIT'a + np. MX-3 i inne lepsze rzeczy....co do regla...wystarczy zwykły od tamiy za ok 100pln do silników 27 zwojowych.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 11, 2006 8:57 pm 

jak po domu lub za domem nie ma co wydawac tyle kasy , kup lepiej tt-01 i troche tuningu do niego , taniej wyjdzie a na zawody tt-01 tez moze byc do top stocka

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 12:15 am 

ja w ogóle bym nie kupił sprinta( kiedyś chciałem ale mi odradzono), jeśli zaczyansz kup sobie tt-01, spodoba Ci się... to kupisz sobie x-ray'a, team lossi itp.:)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 12:54 am 

A ja mam sprinta i jestem zadowolony :D tylko mam mały minus jak chcesz jezdzic obok domu to bybieraj miejsca tam gdzie nie mam drobnych kamieni, bo lubią uszkadzać tylny pasek napedowy. Wlatują pomiedzy pasek a mocowanie dyferencjału. Wybież lepiej coć z wałkiem na. TT-01 Bedzie tańsze i bardziej praktyczne.

PostNapisane: N lut 12, 2006 11:21 am 

staged napisał(a):
tylko mam mały minus jak chcesz jezdzic obok domu to bybieraj miejsca tam gdzie nie mam drobnych kamieni, bo lubią uszkadzać tylny pasek napedowy. Wlatują pomiedzy pasek a mocowanie dyferencjału.

Czyli to u mnie duzy minus bo ja mam duzo malych kamyczkow kolo domu... Ty mówisz ze lepszy bedzie ten TT-01?? To jest model TAMYi?? A Kto ma ten model TT-01. A jest mozliwosc dokupienia karoseri z Hpi?? W jakim czasie Rojna przyśle przesyłke.Dojdzie do mnie przez poczte czy przez kuriera??Czy to auto ma odrazu aparature,silnik, itp.??

Ile kosztuje ten samochód?? na ile osi ma napęd(2WD czy 4WD)??

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:25 am 

TT-01 to model Tamiyi.

U Rojny możesz wybrać przesyłkę, Poczta Polska 6,50 zł a DHL 0 zł (kurier) chodź niewiem dlaczego to tak ;)

Ponieważ sklep Rojna nie wysyła za pobraniem, zamawiasz, wpłacasz pieniądze i wtedy wysyłają, chyba że odbierzesz osobiście.

TT-01 ma karoserię, podwozie, regulator oraz silnik. Brakuje aparatury oraz chyba akumulatora.

http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=314 << Teraz tylko ten model z tą karoserią jest (TT-01).

Kosztuje 449,99 zł i ma napęd na 4 koła (4WD) poprzez wał ;)

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:38 am 

pichus napisał(a):
TT-01 to model Tamiyi.

U Rojny możesz wybrać przesyłkę, Poczta Polska 6,50 zł a DHL 0 zł (kurier) chodź niewiem dlaczego to tak ;)

Ponieważ sklep Rojna nie wysyła za pobraniem, zamawiasz, wpłacasz pieniądze i wtedy wysyłają, chyba że odbierzesz osobiście.

TT-01 ma karoserię, podwozie, regulator oraz silnik. Brakuje aparatury oraz chyba akumulatora.

http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=314 << Teraz tylko ten model z tą karoserią jest (TT-01).

Kosztuje 449,99 zł i ma napęd na 4 koła (4WD) poprzez wał ;)

Cytuj:
Wymagane dodatki

aparatura 2 kanałowa z 1 serwem

akumulator 7,2V

ładowarka

farba do malowania karoseri

z rojny... Podoba mi się...

A jesli kupię aparaturę z hpi( APARATURA-BLAZER SANWA 2PH 40...MHz ) to będzie dzialac?? jest 2 kanalowa ale ma 2 serwa... a pakiet tez z hpi(Pakiet 7.2 V 1500 mAh ) tez podejdzie ładowarka tez z hpi moze byc?? A karoseria jest niepomalowana?? zależy mi na karoseri BMW M3 GT

Ostatnio edytowano N lut 12, 2006 11:43 am przez djpiotre, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:41 am 

Sanwa powinna działać, jest dwukanałowa. A to że ma 2 serwa to dobrze, bo model potrzebuje jedno serwo, więc zostanie Ci zapasowe serwo gdyby zepsuło się to pierwsze (serwo jest od skrętu). Pakiet 7.2V będzie działać, ale 1500 mAh to trochę mało, najlepiej kup ponad 3000, 3300 albo coś w tym rodzaju.

I jaka to ładowarka?

A karoseria jest niepomalowana...

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:49 am 

pichus napisał(a):
Sanwa powinna działać, jest dwukanałowa. A to że ma 2 serwa to dobrze, bo model potrzebuje jedno serwo, więc zostanie Ci zapasowe serwo gdyby zepsuło się to pierwsze (serwo jest od skrętu).

I jaka to ładowarka?

A do gazu i hamowania to nie potrzeba??(dziwny model ale fajny)
Ładowarka : OVERNIGHT CHARGER FOR 7.2V NI-CD BATTERY (AC220V/2PIN)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:52 am 

A co do akmulatora to kup sobie ale GP 300 lub GP3300 lub GP 3700 dołożysz a nie pożałujesz. a karoserie możesz sprzedać na allegro i kupić z HPI.ale wródzmy do modeli ja zrobiłem osłone plastikową na tylni pasek i dyfer i kamienie juz sie tam nie dostaną. jak chcesz kupic Tamiya i go stuningować to kup od razu Sprinat bo ma juz łożyska, olejowe amortyzatorty, można regulować kąt pochylenia kół, zbieżność przednich kół i jest duży wybór zakresu przełóżeń. A jeśli nie bedziesz miał zamiaru go tuningować Kup Tamiya z elektronicznym regulatorem, bo ta tańsza ma mechaniczny regulator.

a ładowark kup se tak http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1163

a karoserie sa nie pomalowane, Pomalowane są ale droższe.

Ostatnio edytowano N lut 12, 2006 11:59 am przez staged, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona