szatan1000 napisał(a):
witam
mam plan zbudowania modelu onroad. model mam zamiar zbudować od podstaw i większość części zrobić samodzielnie. ten model będzie prosty w budowie nie bedzie miał amortyzatorów bede go budował z myślą o jeździe po ruwnej nawieżchni.i moje pytanie polega na tym jakie mogą mie napotkać problemy podczas budowy oraz czy moze ktoś już coś takiego zrobił. i ostatnie pytanie jak przenieść napęd na tylne koła?myślałem o zębatce przy kole jak w tych modelach szybkościowych ale niewiem jak to wygląda ani jak i gdzie tam jest mechanizm rużnicowy. proszę o pomoc i o rady.
ps. wiem że napiszecie że to zły pomysł i że kupienie używanego bedzie taniej.ale i tak sprubuje. jak macie jakieś linki do stronek z planami takich modeli to bardzo prosze.
mam starą wyścigówkę F1
tylne koła są na jednoczęściowym moście, w którym jest mechanizm różnicowy i dwa biegi. Jest z tym zintegrowany silnik. Biegi przestawia się ręcznie. Koła są przymocowane na stałe. Przednie koła są na zwrotnicach z prostym układem kierowniczym. Jest w tym nawet regulator mechaniczny, ale bez rezystora.
... chcesz to wykorzystać?