To był mój pierwszy model. Od tego zaczęła się ta cała piękna historia parę lat temu;). Ogólnie to samo podwozie sprzedawane jest w Europie przez Graupnera. Model dość prosty, ale napewno bardziej zaawansowany od Tamiyek. Konstrukcja dość wytrzymała-jeszcze nic nie uszkodziłem. Ja kupiłem model jeszcze z regulatorem mechanicznym, który wymieniłem na ten, który teraz jest wkładany seryjnie do modelu. Model dobry na początek, może nawet do spróbowania swych sił w klasie 540 DTM. Posiada większość regulacji potrzebnych do ustawienia modelu pod zawody. Jak narazie nie znalazlem jakiś szczególnie słabych punktów modelu, ale nigdy nie startowałem nim w zawodach. Z tego co widziałem na amerykańskich forach model sporo wytrzymuje. Jedyne co widziałem to pękające wierzyczki amortyzatorów przy wysokich skokach;). Silnik, który jest w zestawie to Stinger 20T, a więc taki jaki wymagany jest w klasie 540 DTM. Na wyposażeniu dostajesz koła Pro-Line oraz bude przypominającą Opla Calibre. W wersji RTR buda jest pomalowana, ja miałem wersje KIT, której teraz już niestety nie kupisz, a można było się przynajmniej pobawić ze składaniem
Reasumując-polecam jako jeden z pierwszych modeli, również do rozpoczęcia udziału w zawodach.
P.S. Post jest nieco chaotyczny, ale pisząc go kilka razy udeżyłem nosem w klawiature ze zmęczenia i starałem się spisać wszystki uwagi jakie przychodziły mi do głowy;)
Dobranoc:P