Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 2:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor
PostNapisane: Wt sty 04, 2011 11:55 am 

Zresztą Ansmann sprzedaje również wersje swoich modeli bez elektroniki, silnika, itd. Jednak one sa oznaczane jako NON-rtr i faktem jest, że daleko im do modeli z grupy PRO.

EDIT:
Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie ma, co generalizować i szufladkować modeli, że ten to nadaje się tylko na zawody, a ten do zabawy(inaczej się ma sprawa z nitro, ale o tym pisałem wcześniej).
Są zawody, w których możemy wziąć udział, niezależnie, z jakim modelem przyjedziemy, byle by np. zgadzała się skala lub rodzaj napędu.
Ja np. mam niby zawodnicze modele, bo takimi, sa tragusy, a traktuje całe RC, jako dobrą zabawę, nawet z okazjonalnymi wizytami na zawodach.
Prawdą jest natomiast, że o wiele bardziej spełniam się jeżdżąc na torze (byle nie samemu) niż „pod blokiem”
Jeśli chodzi o ludzi, którzy cenią sobie to, żeby głównie mieć niezły „fun” z modelarstwa, to myślę, że Traxxas wpisuje się idealnie ze swoimi modelami.
Ja mimo tego, że jestem zachwycony pewnymi cechami e-revo, wolę jednak coś bardziej prostszego i uniwersalnego, jeśli chodzi o konstrukcję. Dlatego mam truggy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 04, 2011 3:08 pm 

Gdybym ja miał wybierać między Casterem a Bulletem, to tak samo jak vic-firth - bez zastanowienia Caster.
Zresztą w wyborze E-Maxx vs Sav HPI jest identycznie - E-Maxx.
E-Revo jest modelem chyba najbardziej uniwersalnym, można go obniżyć do samej ziemi, jak i podnieść tak jak Summita (założyć rockersy Long Travel, które są w zestawie) czyli na 120mm.
Ja swoje E-Revo kupiłem wydaje mi się bardzo dobrze, za 1550zł w Polsce i to wersję z apką 2,4GHz co jest dla mnie dużym plusem, bo po wsadzeniu Mamby nie muszę od razu zmienić apki.
Na Twoim miejscu brałbym coś z Traxxasa (Revo, Maxx) jeżeli w przyszłości zmienisz napęd na bezszczotkę, na szczotkowych silnikach zabawa jest przez 2 tygodnie, potem już brakuje prędkości.
W Casterze masz od razu bezszczotkę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6