Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 3:24 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn paź 18, 2010 8:46 pm 

ja też właśnie się zastanawiam nad połączeniem pakietów szeregowo ale widzę że chyba nie warto...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 18, 2010 9:19 pm 

votec napisał(a):
Czy jeździłes na jednym pakiecie, czy może podłaczyłeś dwa pakiety by podnieść moc? Po podłączeniu dwóch pakietów nimh szeregowo (zgodnie z instrukcja producenta) padł u mnie regulator, który wymieniono na gwarancji. pomijam fakt że odesłało mi apkę bez klapki na baterie, oraz zamontowano inną (nie pasującą )śrubę trzymającą silnik.

na dwóch

PostNapisane: Pn paź 18, 2010 10:15 pm 

No to chyba wszystko jasne, spaliłeś regiel :D
W tych modelach jest to bardzo, ale to bardzo częsty przypadek, mimo to w instrukcji pisze że można tak robić...
Pozdrawiam.

PostNapisane: Wt paź 19, 2010 2:51 am 

Waldek napisał(a):
No to chyba wszystko jasne, spaliłeś regiel :D
W tych modelach jest to bardzo, ale to bardzo częsty przypadek, mimo to w instrukcji pisze że można tak robić...
Pozdrawiam.

jak mam tego uniknąć w przyszłości jak model wróci z serwisu?
bo nie mam polskiej instrukcji obsługi :(

PostNapisane: Wt paź 19, 2010 7:44 am 

mam takie pytanie: czy na poczatku muszę coś ustawiać w moim e revo? na you tubie widze jak wszystkim przy ruszaniu podnosi przód a mi tylko normalnie przyspiesza. Pakiet mam fabryczny nimh 1200mah

PostNapisane: Wt paź 19, 2010 8:43 am 

Jak będziesz mial Lipo to będzie ci podnosił przód

XRAY XT8, SH 28 P8
E- Firestorm 10T [LiFe Power!]

PostNapisane: Wt paź 19, 2010 9:09 am 

Porada jest prosta: nie łączyć dwóch baterii szeregowo, tylko równolegle tak jak tutaj: http://www.rc4max.com/index.php?page=sh ... t&Itemid=1 Na początek pakiet lipo 7.4V zupełnie wystarczy. Jeżeli chcemy zawrotną prędkość można podłączyć ewentualnie pakiet 11.1V czyli 3 celowy, i to jest maksimum tego co można podłączyć. Kolejne podłączenie dwóch pakietów 7.4V szeregowo prawdopodobnie skończy się tak samo tzn. spaleniem regla tak że odradzam :). Poza tym autko nie wymaga na początku żadnego wkładu finansowego. Podobno po jakimś czasie 4-6 miesięcy trzeba będzie wymienić wahacze ale to się dopiero okaże...

PostNapisane: Wt paź 19, 2010 9:26 am 

Waldek napisał(a):
Porada jest prosta: nie łączyć dwóch baterii szeregowo, tylko równolegle tak jak tutaj: http://www.rc4max.com/index.php?page=sh ... t&Itemid=1 Na początek pakiet lipo 7.4V zupełnie wystarczy. Jeżeli chcemy zawrotną prędkość można podłączyć ewentualnie pakiet 11.1V czyli 3 celowy, i to jest maksimum tego co można podłączyć. Kolejne podłączenie dwóch pakietów 7.4V szeregowo prawdopodobnie skończy się tak samo tzn. spaleniem regla tak że odradzam :). Poza tym autko nie wymaga na początku żadnego wkładu finansowego. Podobno po jakimś czasie 4-6 miesięcy trzeba będzie wymienić wahacze ale to się dopiero okaże...

wkradł się błąd bo nie zaznaczyłem wcześniej, że pakiety mam połączone równolegle.
czyli dwa 3 cel. 11,1V 1000mAh lipo łączone równolegle.

PostNapisane: Śr paź 27, 2010 6:05 pm 

To jeszcze proszę o innych zdanie co do tych wahaczy.
Czy mają być aluminiowe?
Ps. Właśnie złamał mi się jeden z nich :( i chwilowo jeżdżę na "kropelce" :?

PostNapisane: Śr paź 27, 2010 6:07 pm 

Aluminium raczej nie polecę, bo pourywasz pół samochodu, a wachacz zostanie.
Lepiej kup plastikowe.

PostNapisane: Śr paź 27, 2010 6:53 pm 

Bierz wahacze RPM'a.

PostNapisane: So paź 30, 2010 10:41 am 

Zrobiłem sobie w swoim e-revo 1/16 oświetlenie jak je oceniacie w skali 1/10 ? :
http://picasaweb.google.com/10621124819 ... 6591840450
Wszystko kosztowało mnie jakieś 15 zł. 2 diody z przodu 2 pod podwoziem 2 z tyłu, dwie baterie i włączniki takie jak na zdjęciach, oraz 2 wtyki do płaskiej baterii. Wiem że mogłem zrobić na jeden włącznik ale wolałem dwa.
Właśnie rozwaliłem do końca ten jeden wahacz.
Zamówienie u Bartka złożone teraz tylko poczekać 2 tyg aż paczka przyjdzie z nowymi. :D

PostNapisane: Wt lis 02, 2010 9:38 pm 

witam,

szukając kółek i możliwości odejścia od seryjnych zawieszeń doczytałem, że do naszej revki pasują tylko seryjne lub te, które producent umieścił na swojej stronie w akcesoriach i znalazłem tam takie:
http://www.rcuniverse.com/magazine/NewP ... ct_id=4405
szkoda tylko, że nie znalazłem ich nigdzie w Polsce...

PostNapisane: Śr lis 03, 2010 12:14 am 

snowrider22 napisał(a):
witam,

szukając kółek i możliwości odejścia od seryjnych zawieszeń doczytałem, że do naszej revki pasują tylko seryjne lub te, które producent umieścił na swojej stronie w akcesoriach i znalazłem tam takie:

No tu się niestety z Tobą nie zgodzę bo do revo 1/16 pasują idealnie koła z buggy 1:10 tylne na hex 12 (Mateusz Ś miał takie rozwiązanie o ile się nie mylę) Pamiętaj tylko, rozmiar 2,0 a najlepiej 2,2 cala.
Pozwolę sobie zacytować ze strony traxxas "The dish wheels accept all popular 2.2" buggy tires, including Traxxas Alias 2.2” tires." co w wolnym tłumaczeniu Na felgi "dish" możesz założyć wszystkie popularne opony 2.2'' dla buggy, również opony "Traxxas Alias 2.2'' a do reviaków i do slash'y zakładali kółeczka 1:10 onroad, fakt, że wyglądają śmiesznie ale jeździli nie wiem jak z koniecznością modyfikacji.

Tak więc nie jesteś skazany tylko na koła seryjne lub tuningowe od traxxas, masz wolną rękę :)

Picasa : http://picasaweb.google.pl/NoVaKRC

Pozdrawiam Bartek.

PostNapisane: Śr lis 03, 2010 9:19 am 

AssassiinRC napisał(a):
snowrider22 napisał(a):
witam,

No tu się niestety z Tobą nie zgodzę bo do revo 1/16 pasują idealnie koła z buggy 1:10 tylne na hex 12 (Mateusz Ś miał takie rozwiązanie o ile się nie mylę) Pamiętaj tylko, rozmiar 2,0 a najlepiej 2,2 cala.
Pozwolę sobie zacytować ze strony traxxas "The dish wheels accept all popular 2.2" buggy tires, including Traxxas Alias 2.2” tires." co w wolnym tłumaczeniu Na felgi "dish" możesz założyć wszystkie popularne opony 2.2'' dla buggy, również opony "Traxxas Alias 2.2'' a do reviaków i do slash'y zakładali kółeczka 1:10 onroad, fakt, że wyglądają śmiesznie ale jeździli nie wiem jak z koniecznością modyfikacji.

Tak więc nie jesteś skazany tylko na koła seryjne lub tuningowe od traxxas, masz wolną rękę :)

wreszcie się doczekałem konkretnej odpowiedzi
wielkie dzięki
gdzie je można kupić? (jestem początkującym więc nie znam wszystkich kanałów zaopatrzenia :) )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona