Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 5:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Śr kwi 28, 2010 12:21 am 

Kurczę, nie było mnie chwilę na Rcauto, a tu takie kwiatki. Ale to fajnie, przynajmniej humor się poprawia gdy widzę porównania 808 do Lightninga. :D

Zastanawia mnie tylko, dlaczego większości internetowych teoretyków i napinaczy nie widać na zawodach? Czyżby siedzieli na rctechu? :wink:

Z pozdrowieniami

Wnosząc coś do tematu: Miałem okazję jeździć kilkoma modelami, jednymi dłużej jednymi krócej. Oczywiście niektóre modele wymagają przyzwyczajenia, jednak niektóre już od razu po wzięciu aparatury do ręki są "user-friendly" i można kręcić nimi dobre czasy bez wgłębiania się w setup. Po kolei
GS CL-1: bardzo fajnie latał, dobrze prowadził się na standardowym ustawieniu, jednak problemy z dyframi były uciążliwe
Kyosho MP777 i MP9: te modele wybitnie nie przypadły mi do gustu, wydawały się ociężałe i nie mogłem się do nich przyzwyczaić
Mugen MBX-6: bardzo lekki, i to czuć, szybko zmienia kierunek, zwinny i zwrotny, w locie również okej, jednak przez swoją wagę wydaje mi się trochę niestabilny
Xray 808: po obejrzeniu modelu uczucia są jak najbardziej okej, po prostu jakość wykonania cieszy oczy, a po chwili jazdy uczucia te nie zmieniają się, wózek prowadzi się jak po sznurku, ciutkę zarzuca tyłem jednak pewnie da się to wyeliminować, chociaż osobiście bardziej mi to pomagało niż przeszkadzało
Losi 8ght: jestem na nie, jeździłem obydwiema wersjami, z pierwszej wrazenia bardzo in minus, z drugiej trochę lepiej jednak nie przekonały mnie one do zmiany mojej opinii. Na niekorzyść działa dla mnie "plastikowość" modelu, i calowe śruby (problemy z dopasowaniem czegokolwiek, narzędziami itd.)
Asso RC8 i RC8B: po jeździe zwykłą RC8 byłem przekonany że nic lepszego nie potrzebuję, jednak RC8B przekonało mnie że i ideał da radę poprawić. model świetnie jedzie, jest chyba najzwrotniejszy z wszystkich jakimi miałem okazję jeździć, zawraca praktycznie w miejscu a przy tym jest stabilny i łatwy do kontrolowania w poślizgu. Pewnie mam takie odczucia bo pracuję z nim najdłużej, jednakże nigdy mnie nie zawiódł mechanicznie (spalenie się elektroniki i przecięcie wężyka nie jest raczej winą modelu), a na standardowym set-upie jeździ tak dobrze że szkoda cokolwiek zmieniać. Szkoda tylko wagi, gdyby była tak lekki jak mugen...
Hot Bodies D8: bez komentarza, ciężki plastik nie jest fantastic

Podsumowując, dobry driver ogarnie pewnie każdy z tych wózków, gdybym jednak miał wybierać coś na teraz to kolejność była by następująca:
RC8B
MBX-6
Xray 808

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz kwi 29, 2010 4:10 pm 

Mateusz Jura napisał(a):

Zastanawia mnie tylko, dlaczego większości internetowych teoretyków i napinaczy nie widać na zawodach? Czyżby siedzieli na rctechu?

Myślę że to do mnie...Dlaczego nie startuje w zawodach?

Przez zime miałem poważne kłopoty ze zdrowiem i dalej mam...

Jak poważne? Na tyle żeby zagrażać życiu.

Wszyscy wiedzą że przez 2,5 sezonu startowałem.Dalej będe startować o ile moje zdrowie mi pozwoli .

Jak się uda może wystartuje w tym sezonie w 1 imprezie(oczywiście modelem Losi) ale nie daje gwarancji.

Pozdrawiam i dzięki za określenie mnie jako teoretyka i napinacza.

PostNapisane: Pt kwi 30, 2010 9:13 am 

Jurek nie przesadzaj tu ma byc rzeczowa dyskusja a nie obrazanie sie nawzajem .Ja moglbym Cie nazwac farciarzem .
Wracajac do tematu bo przez ostatnie pare dnie nie mialem czasu jesli chodzi o rc-tech ja nie twierdze zeby nie czytac ale trzeba wazyc informacje tam zawarte nie wszystkie sa potrzebne jest tam duzo roznych głupot pisanych przez roznych mniej lub bardziej doswiadczonych modelarzy (w stylu Marcin a Tata powiedzial -jesli kots pamieta ten serial ).
Oczywiscie Mateusz ja tez nie widze nic zlego tylko najpierw zobacz do jakiego toru ten setup sie odnosi
Pozdrawiam

PostNapisane: Pt kwi 30, 2010 8:08 pm 

Łe łe łe, stop.

Adam, post nie odnosił się konkretnie do Ciebie, poza tym gadaliśmy kilka razy na zawodach, gdybym miał coś do Ciebie osobiście to bym Ci powiedział :) Mam nadzieję że uda nam się spotkać na torze jeszcze w tym sezonie.

Chodziło mi tylko o zjawisko pojawiające się na tym forum. Chodzi dokładnie o to co napisał Paweł, czyli teoretyzowanie nie mające żadnego powiązania z praktyką. Argumenty że Losi jest najszybsze, bo Drake robi najlepsze kółka są bezsensowne, gdyby takiemu Drake'owi dać inny model, to prawdopodobnie również wykręciłby taki czas. Oczywiście nie twierdzę że Losi jest kiepskie, to dobry wózek ale nie kupiłbym go, chociażby przez jego niską popularność. Przy zakupie łosia faktycznie trzeba kupić drugi model na części, bo na zawodach raczej nikt nas nie wesprze serwisem.

Paweł, ja nie zaprzeczam że jestem, odbijesz sobie w Dywitach :wink:

PostNapisane: So maja 01, 2010 8:20 am 

Mateusz Jura napisał(a):

1 Adam, post nie odnosił się konkretnie do Ciebie,
2 Mam nadzieję że uda nam się spotkać na torze jeszcze w tym sezonie.

Odp.

1 Luzik :)
2 W tym sezonie będzie naprawde ciężko ale może się uda :)
Jeszcze waham sie pomiędzy truggy i buggy.

Wracając do tematu.

Uważam że każdym modelem da sie jezdzić , ustawienia to podstawa.
Mateusz jak pisałeś jak by dać jakiemuś Pro nawet HB Lightning to myśle że okrążenia ktore by nim robił też były bardzo szybkie.

A co do mojej tolerancji na inne modele.Losi bardzo mi sie podoba z powodu ponieważ ma dużo ciekawostek( np. centralnie umieszczony silnik).
Są jeszcze inne firmy ktore bardzo szanuje.Mugen , Losi, Kyosho i nie istniejąca firma Yankee to są firmy ktore budzą u mnie największy respekt(inne firmy też szanuje).Szkoda że nie ma już modeli Yankee :P

Czyli tak jak pisałem wyżej liczą sie umiejętności i ustawiania.Model to rzecz też ważna ale nie tak jak "głowa"

Pozdrawiam

PostNapisane: N maja 23, 2010 1:17 pm 

A jak Losi wypada w porównaniu do RC8B i Mugena ?

Pozdrawiam

PostNapisane: N maja 23, 2010 1:59 pm 

Wszystkie na tyle porównywalne ze i mugenem i losi i rc8 wygrasz.

PostNapisane: N maja 23, 2010 8:03 pm 

Jeździlem losim, mugenem, a mój model to asso. Losi mi sie nie podoba, więc jeździ źle :D A tak bardziej serio to okej, mugen też fajny, bo jest lekki i szybko przyspiesza, ale nie ma to jak pancerne asso RC8B, które skręca aż za dobrze :wink:

PostNapisane: Pt paź 22, 2010 9:16 pm 

witam ,a ja powiem tak ,mam slasha ultimate oraz losi muggy i w zeszłym tygodniu nabyłem XXL .

i powiem że to zupełnie inna bajka porównując z choćby traxxasem .na pierwszy zut oka to pancerne samochody .w slashu po wizycie na torze połowa części do wymiany a w losim młody lata jeżdzi scina bandy stawia inne modele na koła i NIC nadal jeżdzi

tylko ja niema problemu z częściami bo jest pod dostatkiem bo mieszkam w norwegiii

LOSI jest ok :wink:

B-44.1 tekin
RC 8.2E tekin
KO PROPO EX 1 KIY

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3