kCirtap napisał(a):
Mowil zebym lepiej sobie HPI PRO4 kupil ale oni nie maja w sklepie tylko musze do innego miasta jechac! ile kosztuje HPI PRO4 nowka? na euro??
to ladnie z jego strony, ze nie staral sie za wszelka cene wcisnac ci modelu, ktory mial u siebie, tylko doradzil ci zakup modelu, ktorego sam nie mial, a ktory bedzie dla ciebie lepszy, na prawde w porzadku gosc...
kCirtap napisał(a):
albo czy HPI SPRINT 2 jest lepsze od PRO4?? czy moze najlepsze jest HPI MICRO RS4???
PRO 4 to najlepszy elektryk HPI w skali 1/10, Sprint to z kolei najtanszy powazny model tego producenta - podkreslam slwo
powazny - jest to model, ktorym na prawde bedziesz mogl niezle posmigac
za te 300 - 360 Euro kupisz:
HPI PRO 4 - samo podwozie + albo tania aparature, albo silnik + regulator, albo pakiet (2) i nadwozie - czyli nie skompletujesz calego modelu. PRO 4 jest sprzedawane jako samo podwozie, do ktorego musialbys dokupic: Aparature (nadajnik + odbiornik - 150 - 600 zł), serwo do skręcania (100 - 400 zł), regulator obrotów (100 - 400), silnik (50 - 200 zł), minimum 2 pakiety (50 - 200 zł szt.), nadwozie (50 - 100 zł), ładowarkę (150 - 600 zł) - ceny mocno orientacyjne uwzględniają również rynek wtórny.
HPI Sprint/Sprint 2 - za te pieniadze kupisz model, chyba sprzedawany jest jako RTR, ale nawet jeśli nie, to za pozostałe pieniądze powinieneś dać radę dokupic pozostałe gadzety,
HPI Micro RS 4 - za te pieniadze kupisz model i stuningujesz go niemal na full-wypas, a na pewno wystarczajaco do startu w zawodach - wiecej info znajdziesz w forum o modelach mikro, w temacie "tuning Micro RS4 od podstaw".
Jesli podobaja ci sie modele micro, to za podobne pieniadze jak Micro RS 4 (moze nieco wieksze, ale i tak powinienes sie spokojnie zmiescic w swoim budzecie) kupisz model Xray M18 - mam oba i Xray wydaje mi sie lepszy (moje osobiste zdanie)
ja bym ci radzil wybierac miedzy Sprintem a Micro RS 4