Jarek Poniatowski napisał(a):
Wujek Hansio

? Faktycznie, zapomniałem - Jeździ na
SH PT2803A-P6 I jest Mistrzem polski w IC-8 MT Std.
Wujaszek jeździł zarówno na P6 jak i z28 i ma znaczy miał oba silniki i ma gaźnik ze zwężkami itd itd
Do P6 zapałałem miłością przy docieraniu - odpaliłem zacząłem jeździć (paliwo BigBang 20%) potem zmieniłem gaźnik bo oryginalny był nie ładny nypelek miał plastikowy i taki czarny . Miałem jedynie permanentne problemy z utrzymaniem wolnych obrotów bo ze mnie d\/p/\ nie tuner ot cala historia.
LRP Z28 przygotowałem do sezonu - dotarłem spokojnie potem wsadziłem go do pudła i czekał na lepsze dni (stanowił mój żelazny zapas). Potem Katowałem dłuższy czas SH P6 aż do momentu kiedy nie utopiłem go w Nowym Targu - zassał kilo piachu i seniorita bye bye ;] finał był juz na LRP.
Moje obserwacje żaden z silników nie jeździł u mnie na std gaźniku - LRP ma piekielną moc, potrafi chodzić na wolnych obrotach w nieskończoność, temp jest w pełni opanowywalna i strach w moich rękach pojawiał się już przy temperaturze 105C.
SH P6 - oprócz problemów z wolnymi obrotami których przyczyną byłem ja oraz moje ;] nowatorskie docieranie. Temp w 100-110 pozwalała na spokojną jazdę ... silnik byl ok - nieco słabszy, ale wdzięczny.
Przez cały sezon zużyłem może ze 3 świece w obu silnikach to jest tez ładny argument

(jedna świeca zapełniła się ziemią dlatego musiałem ją zmienić..)
Reasumując pozostał mi na tą chwilę wyłącznie z28 więc testu nie będzie porównania nie będzie i ja nie mam zamiaru wskazywać co lepsze co gorsze. Silniki nie zostały ani razu przegrzane i zasadniczo to jest klucz do sukcesu. Kupicie p6 będziecie zadowoleni kupicie z28 będziecie zadowoleni jeśli miałbym jeszcze raz wybierać to - ale nie muszę przyszły sezon jak mniemam będzie dla mnie sezonem mniejszych pojemności 3,5 ccm albo sezonem pojemności 0ccm i 0mAh wiec mi to lotto ;]
Savage + jr xs3