Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 10:26 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 12:30 pm 

dunkmaster napisał(a):
Jest to elektryk samo podwozie za 595 bez budy http://www.model-fan.com.pl/index.php?d=katalog&k_id=52 . Jeśli mało ci jest zdjęć na tamtej stronie to postaram ci sie na maila wyslac wiecej (jesli przyjdzie do mnie dzisiaj :D )

Fajny fajny model :) a tak wszystko pelny zestaw ile kosztuje razem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 12:34 pm 

zieluch napisał(a):
Ja na twoim miesu bym kupił spaline chociaż nie wim czy za ta kasę kupisz cos dobrego. Warto jescze dozbierac i kupić traxas revo dlamnie to idealny model dla poczatkującego :D Do zestawu potzrebujesz tylko transformator i 8 bateri lub aku aa

Widzialem dobry model na allegro torowy dostalbym go mysle za jakies max 700zl. W bardzo dobrym stanie zreszta sam zobacz.

http://allegro.pl/show_item.php?item=45524211

Chyba dobry model jak uwazacie(uwazasz zieluch) ??

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 1:40 pm 

jamjest napisał(a):
zieluch napisał(a):
Ja na twoim miesu bym kupił spaline chociaż nie wim czy za ta kasę kupisz cos dobrego. Warto jescze dozbierac i kupić traxas revo dlamnie to idealny model dla poczatkującego :D Do zestawu potzrebujesz tylko transformator i 8 bateri lub aku aa

Widzialem dobry model na allegro torowy dostalbym go mysle za jakies max 700zl. W bardzo dobrym stanie zreszta sam zobacz.

http://allegro.pl/show_item.php?item=45524211

Chyba dobry model jak uwazacie(uwazasz zieluch) ??

cos mi sie wydaje ze model sprzedany bo aukcja sie skonczyla
spojrz na moj model ogloszenie w dziale sprzedam

www.krc.prv.pl

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 09, 2005 1:51 pm 

jamjest napisał(a):
dunkmaster napisał(a):
Jest to elektryk samo podwozie za 595 bez budy http://www.model-fan.com.pl/index.php?d=katalog&k_id=52 . Jeśli mało ci jest zdjęć na tamtej stronie to postaram ci sie na maila wyslac wiecej (jesli przyjdzie do mnie dzisiaj :D )

Fajny fajny model :) a tak wszystko pelny zestaw ile kosztuje razem.

Więc tak 595 podwozie, 40 silnik, aparatura 200, najprostrza ladowarka 50 i pakiet. razem ok ponad 900 ale zalezy gdzie i jak kupisz

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 16, 2005 3:16 pm 

Witam. Podjąłem decyzję!!!!!!!!!!!!!!!Zamierzam "przesiąść się" z elektryka (pro2, TT_01) na spalinówe torową. Co byście polecili w cenie 1500zł.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 2:19 pm 

Też polecam ten model (mimo iz go nie miałem) jest dosyć tani jak na spaliniaka i części blisko

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 3:24 pm 

m-peter napisał(a):
A ja Ci powiem tak: nie sluchaj ich:P. Sa rozne szkoly od czego zaczac. Zacznij od tego co Cie bardziej interesuje i wciaga. Ja zaczynalem od elektryka bo niby latwiej, potem kupilem spaliniaka i zalowalem, ze stracilem czas i kase na zabawe elektrykiem. Po prostu spaliniaki to jest to co lubie najbardziej. Jesli lubisz lutowac, "dopierac volty i ampery" bierz elektryka, jak kochasz zapach spalin, ryk silnikow i rece w smarze i oleju bierz spaliniaka.

POPIERAM !!!
Ja podobnie jak m-peter kupiłem elektryka i żałowałem... wytrzymał u mnie miecha i poszedł pod Warszawe za jakieś śmieszne pieniądze, miesiąc temu kupiłem spalinkę (patrz: podpis) i teraz jestem happy :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 18, 2005 8:31 am 

Popieram HPI Nitro RS4 3 to bardzo fajny model, jest do niego też sporo tuningowych części dostępnych

Elektryk czy spalina ?

Dla mnie napewno spalina, jest tylko jeden minus tego rozwiązania, nie poszalejesz w domu, ale ludzię są różni :)
Pozatym, żeby sobie pojeździć elektyrkiem to musisz mieć stado pakietów, a do spaliniaka paliwo pod pache i heja :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 18, 2005 12:20 pm 

ja żałuje kasy na elektryki miałem tl-01 i sprinta ja naszczescie nic nie straciłem ale jak bym kupował ze sklepu to bym sie zabił. Zalezy jak masz brata starszego albo tate albo sąsiada ktury sie zna i jest normalny to kupujcie spaliny.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 18, 2005 10:45 pm 

Sam mam HPI RS4 nitro 3 EVO i mogę ci go z czystym sumieniem polecić. Łatwy w regulacji i wprowadzeniu, części standardowych oraz tuningowych pod dostatkiem. No i jest to torówka z tym że ze stanów ściągniesz o wiele taniej - kilka stówek zostałoby ci w kieszeni.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 4:38 am 

Peo napisał(a):
ja żałuje kasy na elektryki miałem tl-01 i sprinta

Konrad tez mial tl'ke. Z tego co widze, to osoby, ktore przesiadly sie na spalinowki i narzekaja na elektryki, nigdy nie mialy dobrego sprzetu elektrycznego. Nie ma sie co dziwic ze sobie wyrobily zla opinie. Ja osobiscie nie widze ani jednego punktu, w ktorym spalinowki byly by lepsze od elektrykow. Sam mialem dwa modele spalinowe dosyc dobrej klalsy i wcale nie zaluje ze sie ich pozbylem, pozostalem przy elektryku. Mialem tez samolot spalinowy, ktory zamienilem na elektryka i teraz skladam kolejny model elektryczny.
Nieprawda jest tez ze aby pojezdzic modelem elektrycznym to trzeba miec duzo pakietow, wystarcza trzy (od biedy dwa) na dobrych ogniwach. Przy wlasciwym uzytkowaniu mozna jezdzic az do znudzenia, a pakiety starcza na wiele miesiecy zabawy.

Tytuł: cześć
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 6:31 am 

Mam do sprzedania Serpenta Pro Impulse, naped na 4 kola, kompletny do Jazdy silnik niedotary, do kompletu potrzeba starter box, radio, akusy, model jest po tuningu i nie jakims podstawowym, cena z serwami 750 do uzg oczywiście, mam nadzieję, że nie powie tu nikt , że to jest g... hahaha pozdrawiam Jaca

Oferty to juz poza forum, na priv. m-peter

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 12:48 pm 

Kuba napisał(a):
Peo napisał(a):
ja żałuje kasy na elektryki miałem tl-01 i sprinta

Konrad tez mial tl'ke. Z tego co widze, to osoby, ktore przesiadly sie na spalinowki i narzekaja na elektryki, nigdy nie mialy dobrego sprzetu elektrycznego. Nie ma sie co dziwic ze sobie wyrobily zla opinie. Ja osobiscie nie widze ani jednego punktu, w ktorym spalinowki byly by lepsze od elektrykow. Sam mialem dwa modele spalinowe dosyc dobrej klalsy i wcale nie zaluje ze sie ich pozbylem, pozostalem przy elektryku. Mialem tez samolot spalinowy, ktory zamienilem na elektryka i teraz skladam kolejny model elektryczny.
Nieprawda jest tez ze aby pojezdzic modelem elektrycznym to trzeba miec duzo pakietow, wystarcza trzy (od biedy dwa) na dobrych ogniwach. Przy wlasciwym uzytkowaniu mozna jezdzic az do znudzenia, a pakiety starcza na wiele miesiecy zabawy.

Kuba, ja moze nie mialem super extra sprzetu elektrycznego, mialem Traxxas 4-tec, teraz w sumie tez nie mam jakiegos najlepszgeo bo T-maxx, ktory jest uwazany za dziadka i Serpenta Impulsa. Po prostu mnie rajcuje jazda modelem, a nie posiadanie jak najlpeszego, czytac najdrozszego. Ale to nie jest miejsce na tego typu klutnie. Ja przesiadlem sie z elektrykow na spaliniaki tylko dlatego, ze przynajmniej moim zdaniem, z ktorym nie musisz sie zgadzac, spalinowki wierniej oddaja realizmy z jazdy oraz serwisu. Chodzi o to, ze autka jezdza na jakims paliwie, silnik wydaje odglos, z rury leci dym itd. Po prostu czuc, slychac i widac, ze to autko jezdzi. Zeby nie bylo, ze krytykuje elektryki, sam mam samoloty i lodki elektryczne i jakos nie zamierzam ich zmieniac, ale jesli o samochody to wole spaliniaki. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 19, 2005 10:05 pm 

m-peter napisał(a):
Kuba, ja moze nie mialem super extra sprzetu elektrycznego, mialem Traxxas 4-tec, teraz w sumie tez nie mam jakiegos najlepszgeo bo T-maxx, ktory jest uwazany za dziadka i Serpenta Impulsa. Po prostu mnie rajcuje jazda modelem, a nie posiadanie jak najlpeszego, czytac najdrozszego.

Gdzie ja napisalem ze model musi byc najlepszy czy najdrozszy? Wystarczy RTR od jakiejs dobrej firmy typu Losi, Asso, HPI, model z regolatorem elektronicznym mozna juz kupic za niewiele ponad 200$. Dla mnie poprostu jest smieszne jak ktos sobie wyrabia oponie o elektrykach na podstawie TL'ki z regolatorem mechanicznym i pakietem 1500.
m-peter napisał(a):
Ja przesiadlem sie z elektrykow na spaliniaki tylko dlatego, ze przynajmniej moim zdaniem, z ktorym nie musisz sie zgadzac, spalinowki wierniej oddaja realizmy z jazdy oraz serwisu. Chodzi o to, ze autka jezdza na jakims paliwie, silnik wydaje odglos, z rury leci dym itd. Po prostu czuc, slychac i widac, ze to autko jezdzi.

Jak dla mnie, T-maxx bardziej brzmi i jezdzi jak motocykl wyscigowy a nie monster truck.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona