Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 13, 2026 12:24 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lut 22, 2011 5:20 pm 

a że ja mam translatora z hmm.... kosmicznego na polski to odpowiem.

1. po przeróbce na 4wd z firestorma zostaną Ci koła i silnik. Więc chyba mija się to z celem.
2. nawet dziecko 5 letnie załapało by jak pracować gazem żeby nie skończyć na dachu. Po drugie on robi wheelie z dobrze wyregulowanym silnikiem.

A tak poza tym to no comment.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 6:09 pm 

to wole go nie przerabiać ale jak robi wili to mi sie podoba :D

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 6:45 pm 

mikubek napisał(a):
czy będzie robil olly przy dodaniu gazu właśnie oto chodzi firestorm chyba tak a ja tego nie chce

mikubek napisał(a):
jak robi wili to mi sie podoba

Proszę Cie, zaproś kogoś dorosłego, niech pisze za Ciebie posty, bo te forum, to nie "domowe przedszkole". Chociaż w przedszkolu dzieci często wysławiają się bardziej zrozumiale od Ciebie.

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 7:53 pm 

Mikubek - spokojnie bez obrażania nikogo , każdy swój post sprawdzaj w słowniku :wink: i jeśli nie znasz nazwy czegoś , to po prostu to opisz bo ,, ollie'' to jest podskok na deskorolce. nie korzystaj ze słów których nie rozumiesz - każdy kiedyś na forum zaczynał , nawet jak masz te 7 lat to chyba cię coś w tej szkole ucza nie :?:

Do tematu : modelem firestorm raczej nie poskaczesz , a dla początkującego to własnie skoki mogą być prawdziwą frajdą- na poczatek poleciłbym Ci model Traxxas stampede , jeśli starczy Ci kasy to z silnikem bezszczotkowym (vxl) , jest to bardzo dobry model do jazdy po trawach , piachach , i innych terenowych torach , można nim skakać spokojnie a osiagami (vxl) dorównuje niektórym spalinówkom.

Nie pchaj sie w modele spalinowe bo to najgorsze co może byc dla początkującego - nie dosć że możesz go zatrzeć , przegrzać , itp. to po prostu zabija cię koszty utrzymania.

Mam nadzieje że mój post cos pomógł , pozdrawiam i więcej ortografii ! :wink:

P.s. Nie sztuką jest zbesztanie kogoś , ale wytłumaczenie i poprawienie Jego błędów.

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 8:17 pm 

Dobra, to po pierwsze, czemu Firestorm nie nadaje się do skoków? Wiem, że monster jest do tego lepszy, co nie znaczy, że Firestormem się nie poskacze. I widzę, że jak wcześniej polecałeś wszystkim "super" zestawy Protefixxa (ładowarka i pakiet) tak teraz wszędzie widzę to samo, tylko ze Stampede.
kuuba13 napisał(a):
Nie pchaj sie w modele spalinowe bo to najgorsze co może byc dla początkującego - nie dosć że możesz go zatrzeć , przegrzać , itp.

Modele spalinowe to najgorsze co może być na początek, czyli lepiej kupić najpierw elektryka i na nim nauczyć się obsługi silnika spalinowego?
kuuba13 napisał(a):
to po prostu zabija cię koszty utrzymania.

Skąd wiesz, że mikubek nie ma kasy na utrzymanie spaliny?

A o mikubku to wypowiadać się nie będę, bo nie ma sensu :)

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 8:36 pm 

firestorm jest bardzo niski , sorki ale akurat mam model Stampede skaczę nim na pełnej przepustnicy ląduję na przedzie i nic Mi nie poszło :roll:
Polecam stampede dlatego że jest bezawaryjny. Myslę że zawsze taniej będzie naprawić coś w modelu elektrycznym niż w spalince jesli cos pójdzie nie tak. A tak wogóle to negowanie wszystkiego nikomu nie pomoże, nic nie wniosłeś do tematu :wink:

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 9:04 pm 

Gensior napisał(a):
czyli lepiej kupić najpierw elektryka i na nim nauczyć się obsługi silnika spalinowego?

kuuba13 - Gensior ma 100% racje w tym, co napisał. Zresztą napisałem to samo na początku tego tematu.
To po ilu modelach elektycznych ma sie już dostateczną wiedzę na temat silników nitro :?:
Ja myśle, że głownie należy uświadomić przyszłego posiadacza nitro z kosztami, z tym związanymi, ograniczeniami, jesli chodzi o teren, miejsca, w których nim będziemy mogli pojeżdzić i ogólną kapryśnością silników nitro. To czy będzie to nasz pierwszy model, czy piąty w kolei po czterech elektrykach, jest bez róznicy.
kuuba13 napisał(a):
P.s. Nie sztuką jest zbesztanie kogoś , ale wytłumaczenie i poprawienie Jego błędów.

Chyba żartujesz. Pisać poprawna polszczyzną i budować poprawnie zdania, to ja mogę uczyć mojego 3 letniego syna. A jak ktoś się bierze za używanie komputera, internetu i pisze w ten sposób, to polecam wrócić do książek, a jak nie wrócić, to przynajmniej zacząć je czytać.
Widzisz kuuba, ja po prostu jestem na taki analfabetyzm uczulony i mimo tego, że nie byłem "chumanistą" jak napisał w innym wątku Stacek, to jak widzę posty w stylu "mikubka", odchodzi ode mnie ochota, na jakąkolwiek pomoc takiej osobie.

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 9:08 pm 

Mnie też chodziło o to , aby udowodnić mikubkowi że spalinówki są dużo bardziej skomplikowane w użyciu niż elektryki , myślałem o tym żeby zapoznał się najpierw z ogólną budową samochodu rc.

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 7:48 am 

mam model strada xb to zły model . dla początkójącego to dobry .mam na mysli teraz kupić spalinke a do wydania mam 1500 :P

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 1:42 pm 

Każdy miał te 5 czy 7 lat ale k**wa bez przesady, na innych forach ktoś kto nie umie się porozumieć po Polsku i na dodatek ma 0 lat jest automatycznie usuwany. Tak to robi się burdel i potem jest że nic się nie da tutaj znaleźć ani dowiedzieć. Nic dziwnego, skoro 3/4 wyników wyszukiwarki zajmują takie tematy.

Strada zła, dobra, wheelie, ollie, spalina, elektryk, nie wiem, z Twoich postów NIC nie da się wywnioskować. Może poza tym, że nie powinieneś kupować spaliny, bo skoro nie jesteś w stanie zwrócić uwagi na czerwoną kreskę pod źle napisanym wyrazem, to ciągnięcie za szarpankę raczej przerośnie Twoje umiejętności. Ponadto, zaoszczędzi to kolejnego bezsensownie rozwalonego modelu i zalewu nowych postów i tematów Twojego autorstwa - w stylu 'model zgas co mam zrobić nie wiem pomurzcie ;(;(;(??????!!!!!!!'

Ale jest jeden plus - aż zachciało mi się zwlec z łóżka i zająć czym innym niż leżeniem i czytaniem książki :) Już łatwiej odczytać sens Szewców Witkacego niż to, co on napisał w 1 poście. No ale jak to mówią, hejt zaliczony, można zjeść śniadanie :)

Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 1:53 pm 

chce dlatego kupić spaline:podobają mi się,są szybki,wytrzymałe i fajne,mają 1 rzecz ktura jest gorsza od elektryków trzeba mieć paliwo.i dlatego chce ją kupić.i ją kupie niewiem elektryki są beznadziejne :twisted: ja chciałem rzebyście mi pomogli :cry:

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 2:28 pm 

Sorry chyba coś ci mówiłem o ortograffi nie :!: :!: :!:

Chcesz spalinę , dobra jak masz kasę to bierz używane traxxas revo - bez szarpanki , wytrzymały model, wielka dostępność części

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 4:18 pm 

dziękuje.możecie mnie zostawić z ortografią plis :| .użyywane chyba gorsze nie

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 4:18 pm 

Brak słów...... Przytoczę słowa Vic'a Czy ktoś sobie z nas robi jakieś "JAJA" ? Mikubek... Proszę Cie o Szczerość ok? Ile ty masz naprawde lat.. Nie będziemy się śmiać tylko chcemy się dowiedzieć z kim mamy przyjemność rozmawiać:) A napewno ułatwisz nam sprawę w kwesti pomocy Ci przy wybraniu modelu(ze względu na język jakim będą poszczególni forumowicze pisać)

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 4:29 pm 

Ja chciałbym z góry przeprosić za tego "chumaniste" ale miałem zwój gorszy dzień :wink: I nie myślałem co pisze :lol: złamie przykazanie i powiem Jezu bo Ten koleś to ... Naprawde . Myślisz że spaliny są tylko pod tym względem Gorsze ? Ponieważ są na paliwo ? do tego dochodzi jeszcze regulacja silnika , pilnowanie temperatury , zalewanie go olejem po każdej jezdzie , czyszczenie filtra i gaźnika i wiele innych . Jeżeli chcesz nie ma porblemu ale po postach wniusokuje że to Cię przerośnie . Po za tym , fajne szybki i wtrzlamłe to Niemożliwe .

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona