Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 2:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 421 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 5:13 pm 

Czesc
Chciałem sie wypowiedziec o tym modelu za 400 i 450 zł .
A więc tak :
Nie wiem czy warto wydawać mniej, bo miałem juz z nim stycznosc i powiem, że to jest chała. Bycmoze to były felerne egzemplarze :
najpierw miałem problem z brakiem napędu na jedno z czterech kół :?
następnie zbieznosc tych kółek była taka jak nogi u koślawej blądynki
a moim zdaniem zajpoważniejszą usterką były popekane zwrotnice oraz taki plastik na serwie
W związku z tym sprawdziłem inne modele które były i o dziwio w każdym była popękana przynajmniej jedna zwortnica :!:
A jeszcze żeby było śmieszniej okazało się że zwrotnica od Tamiyi NIE PASUJE do tego modelu .
Po takich przygodach coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem modelu, bo z tego co widze te wszystkie tańsze modele są składane w CHINACh i przecież wiadomo jak taki skośnooki chinol wróci z pola ryżowego to łapska mu się trzęsą i nie wie jak złożyc model :?
Juz sam nie wiem czy sie smiac czy płakać
Jedynym plusem moze byc bateria która fabrycznie jest 1800 mAh, a po formatowaniu stała się 2100mAh
I wszystkim bardzo polecam obejrzec owy model przed zakupem aby później nie męczyc się listownie albo przez gg, bo naprawdę nie warto.
Myślę, że mój post w jakiś sposób pomoże innym.

Pozdrawiam

Sorki za powielanie, ale stwierdziłem że jak założe nowy temat to będzie to bardziej zauważalne.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 7:16 pm 

Panie Rojna jak pan to skomentuje :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 7:25 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
nikita napisał(a):
SeQ_PL napisał(a):
Według mnie bonzer nie jest strata pieniędzy ale wolał bym kupić tego za 450zł. On jest do rally i do on road. A jak chcersz terenówke to ten bonzer może sobie nie dać zabardzo rady w terenie. Poniewarz ma silnik elektryczny to za długo nie pojeździsz. Ale jeśli chcesz jeździć po górkach i piachu to jest to dobry model. Gdzieś dałem filmik jak ten bonzer leci ze schodów ;)

Czyli Bonzer bedzie szybciej zrzeral akku niz rally??

nie raczej nie
[quote="Karol_1988]A czy są dostępne jakieś inne RTR np. do 800 zł ???[/quote]
Była ta kwestja poruszana na forum poszukaj :!:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 12:05 pm 

GORDON - kup zwrotnice do TL-01 a nie do TT czy TB, to ze jest napisane PASUJA CZESCI OD TAMIYA nie oznacza ze KAZDA zwrotnica firmy TAMIYA bedzie pasowac, SMARTECH jest na podwoziu TL-01 wiec tylko czesci TAMIYA do podwozia TL01 beda pasowac co do pochylenia tylnych kół to ma taki sam stopien jak TAMIYA TL01, ale jezeli to przeskadza, mozna zawsze zamontowac to: http://www.rojna.pl/?d=produkt&id=308 i po problemie

TERAZ FAKTY model SMARTECH TL-01 jest produkowany przez HAIBOXING w chinach ( w tych rejonach sa produkowane modele HPI, TRAXXAS, CEN, THUNDER TIGER, DURATRAX, TAMIYA, KYOSHO, OFNA, TRINITY, XTM itd. ) czy produkuje je ten sam chinczyk co zbiera ryz ??
Te modele sa produkowane na formach TAMIYA, karoseria nie jest z lexanu wiec po kilku szczalach sie rozlatuje, ładowarka jest do bani bo ładuje az 5 godzin, akumulator jest 1800 ale tak naprawde ma okolo 2000mah, regulator elektroniczny wytrzyma jakies 19zwoi silnik, reszta czyli powozie z kolami jest na formach TAMIYA TL01 wiec czego sie spodziwac ???? jezel ktos szuka modelu zawodniczego to nie powinien kupowac ani SMARTECHA ani TAMIYA. Jezeli ktos chce model do ogolnej zabawy i nie chce wydac za duzo kasy to polecam SMARTECHA TL01, mamy 2 w firme do testów ( ZABAWY ) , oba przejachaly ponad 5 godzin i poza karoseria nie mielsmy powaznych usterek, ale zawsze mozna do nas przyjechac i wyprobowac taki model Nie pisze ze jest NIE ZNISZCZALNY ???? posiada wszystkie wady ktore ma TAMIYA TL01 , czemu jest taka cena ???? Marketing i reklama kosztuje, TAMIYA jest reklamowana wszedzie a SMARTECH czy HAIBOXING nie maja nawet strony internetowej.
Po zakupie takiego modelu nalezy wymienic KAOROSERIE i ŁADOWARKE, reszta jest na poziomie TAMIYA, czy NIKT nie zlamal zwrotnicy w TAMIYA TL-01 ?? czy nikomu w TAMIYA nie pęk wachacz, słupek do mocowania karoseri, czy moze sie zebatka zgoliła ??
Czyli jezeli szukaz modelu do zabawy ogolnej i moze chcesz wystartowac w klasie TOP STOCK to SMARTECH TL01 jest wystarczajacym modelem, NATOMIAST jezeli masz zamiar jezdzic 80kmh i wygrac MISTROSTWA SWIATA to czymaj sie daleko od SMARTECHA.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 1:56 pm 

I to są argumenty. Bravo :!:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 3:48 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
Ja bym nieradził tego gówna z rojny kupować (smartech) to jest jedo wielkie gówno ponieważ:
- Części zamienne od tamiyi nie pasują czyli jak coś połamiesz to albo model do kosza albo kleisz część.
- Samochody są wykonane z badziewnego plastiku który po 1 jednej jeździe po bruku się łamie a po 5 na asfalcie.
- Za tą cene mozna kupic używaną TT-01 lub TL-01
Nie ma sensu więcej pisać bo poco??? To są podstawowe argumenty aby nie kupić TL-ki z rojny
[/code]

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 5:16 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Ja pier*^&#%.
Słuchaj ROJNA napisał " Wszystkie części od tl01 pasuja" No to KU&^% pasują. To nie jest powiedziane że tamija to jedna bryła a modele maja tylko zmienianą nazwe. Od tlki części pasują. A co do wytrzymałości to pewien nie jestem że sie połamie. To w takim razie tlka orginalna tesz sie łamie co?. No i pytanko JAKI MASZ MODEL ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 5:26 pm 

PANIE PAWLAS

-sugerujesz nie kupowac tych modeli u NAS czy wogule nigdzie :?:

- rzekomo ktore czesci TAMIYA nie pasuja to TWOJEGO SMARTECHA TL01 :?: :?: :?:
Zanim napisalismy ze pasuja to przeprowadzilismy probe zlozenia SMARTECHA i 50% czesci TAMIYA, czyli lewa strona głównego podwozia TAMIYA a prawa SMARTECHA i tak z zebatkami i wachaczami i zwrotnicami, itd. i jakos wszystko pasowało.

-ten stosunek 1:5 jest oparty na praktyce czy na TEORI :?: :?: :?:
Juz duzo przejechały nasze 2 szt testowe, wymienilismy 1 zderzak przedni, 2 karoserie ( nie sa z lexanu i sie szybko rozlatują ) i jeden przegub plastikowy od ukladu kierowniczego. Nasze modele jezdza conajmniej raz dzienie, zawsze zapraszamy na TEST DRIVE :D

-za cene kompletnego zestawu SMARTECH RTR mozna z trudem kupic TT01 lub TL01 z silnikiem i regulatorem mechanicznym, i teraz jeszcze bedzie trzeba dokupic aparature okolo 250zl, akumulator okolo 60zl, ładowarke okolo 70zl i farbe okolo 20zl. Czyli razem 850zl. I mamy ten sam model ALE FIRMOWY :lol:

Ale skoro TY tak twierdzisz moze i masz racje, przeciez widziales zdiecie tego modelu w internecie to juz napewno o nim wszystko wiesz. :lol:
Skoro z budzetem 500zl twierdzisz ze ten model jest G... wart, to co TY bys polecił dla poczatkujacego :?: ( oceniajac twoja wypowiedz stwierdzam iz SAM jestes poczatkujacy)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 5:56 pm 

Dobra może gówno to nie jest ale wiem bo próbowałem części od TL-ki nie pasują do bonzera (mój kolega ma) Do Rojny:
Nie sugeruję abynie kupowac modeli ani u was ani nigdzie. Poprostu mam swoje zdanie i tyle. W polsce mamy prawo do wyrażania własnego zdania na różne tematy :-)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 6:03 pm 

PANIE PAWLAS

która czesc TAMIYA TL01 nie pasuje do SMARTECH BONZER :?:

łatwo jest pisac głupoty nie majac pojecia, pewnosci ani doswiadczenia, ale dlaczego wprowadzac innych w błąd :?: :?:

nawet NIE masz takiego samochodu ale masz strasznie duzo do powiedzenia na jego temat. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 6:09 pm 

Przedni wachacz koledze nie pasował (może miał jakis felerny model albo wachacz ale poprostu nie pasował może to tylko pojedyńczy przypadek

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 6:23 pm 

Pawlas skoro twojemu kumplowi nie pasowały jakieś części to morze niech on sam się wypowie. Ty nie masz tego modelu, więc nie wypowiadaj się w jego sprawie. OK :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 6:28 pm 

Pawlas napisał(a):
Przedni wachacz koledze nie pasował (może miał jakis felerny model albo wachacz ale poprostu nie pasował może to tylko pojedyńczy przypadek

a moze ten wachacz był od TB :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 6:30 pm 

To był wachacz do TL a zresztą stosuje się do posta Feniksa i nie piszę nic więciej w tym temacie.
KONIEC

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 6:30 pm 

Bonzer jest na podwoziu TL01B, roznica pomiedzy podwoziem TL01 i TL01B jest tylko w zawieszeniu. Probojac zalozyc wachacz od TL01 do modelu TL01B jest tak jab bys chciał zalozyc wachacz od FIAT 126p do HUMMERA :lol: :lol: :lol:

Odpowiednia czesc TAMIYA TL01B potrzebna do wymiany wachacza ma #0005688 natomiast do zwykłej TL01 ma #50737 :idea:

Widzisz PANIE PAWLAS czesci od TAMIYA pasuja do modeli SMARTECH :!: :!: :!: :!: tylko wystarczy pomyslec głowa a nie dup..
Treba byc idio.... zeby chciec załozyc wachacz ktory ma długosci 35mm do modelu ktory ma wachacz o dlugosci okolo 60mm, i z tego powodu pisac ze to jest wielkie G...... A na dodatek NIE posiadasz nawet takiego modelu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 421 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna strona