Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 10:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: N mar 15, 2009 3:08 am 

XAX napisał(a):
Znam wielu ludzi którzy jeżdżą na SH i dla niewtajemniczonych proponuje się przyjrzeć dokładnie tym produktom a wyjdzie co się i za ile kupuje:
http://www.rc-modele.pl/product_info.ph ... ts_id=2495
Wygląda na to że jest to SH28p6 ale nie mam dokładnych danych

http://www.lrp.pl/sklep_gamahobby/produ ... ts_id=4658
A to jest SH28p8

Oj Xax co Ty za glupoty wygadujesz ;) . Ten Pierwszy jest 3 portowy i widziales go na zywo u mnie w TNX wiec nie wiem co Ci do glowy przyszlo z tymi 6p :P .
A LRP to napewno nie jest SH, moze sa podobne, ale to nie to samo, LRP sa lepsze.

GG:2247936

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 15, 2009 7:34 am 

Z tym Graupner Nitro Bull .28 to na pewno masz racje bo go masz i ogladałeś. Z opisu na stronie http://www.shaft.pl to dziwnie wygląda bo p3 ma mniejsze obroty i inny kolor bloku.

Co do drugiego to sobie możemy podyskutować ;)
http://www.shaft.pl/product_info.php?cPath=24&products_id=377
Znam wiele firm gdzie miedzy produktami finalnymi różnica cenowa jest kilkukrotna mimo że w środku części są takie same bo produkowane przez tego samego producenta. Bardzo często płaci się tylko za logo producenta bo jest znany i wyreklamowany. Z technologicznego punktu widzenia firmie nie opłaca się zmieniać produkcji. Lepiej klepać to samo a brać różną kasę. Co najwyżej daje się tylko lepszą kontrole jakości co oczywiście kosztuje (teoretycznie powinno podnieść niezawodność). Ale i tak przy produkcji maszynowej jej powtarzalność jest bardzo duża.

Dla mnie wykładnikiem jakości jest żywotność a w dobrych rękach SH żyje tyle samo co silniki innych firm. Jak ktoś nie dba o silnik to każdy zabije po paru litrach. I niestety większość silników tak kończy. Zresztą jesteś często na spotkaniach i wiesz jak ludzie mogą mieć rozregulowane silniki.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

PostNapisane: N mar 15, 2009 11:17 am 

LRP , SH i XTM (malo znane u nas) sa wszystkie robione przez SH Engines czyli przez Golden Lion Enterprise Co. , ale to nie oznacza ze sa takie same ;) . Z tego co wiem LRP te nowe sa zaprojektowane od nowa, maja inny blok, i korbowod, ale czy sleve jest inne to nie wiem.

GG:2247936

PostNapisane: N mar 15, 2009 1:06 pm 

hmmm. Kupno SH troche mnie drożej wyjdzie tłumik, dyferencjał, ośki, półośki, zębatki.... Ahhh sam już nie wiem jaki silnik wybrać, mam zamiar kupić jeszcze drugi model także nie mam ochoty bawić się w tuning - ale za to dzięki wam poznałem opinie co do tych silników i o ich tuningach i ulepszania części, także daruję sobie SH jeśli to ma taką moc i trzeba wymieniać części to raczej odpada długo nad tym rozmyślałem. Raczej wybiore słabsze silniki. Spytam jeszcze o K4.6 przy zakupie tego silnika nie będe musiał wymieniać coś, albo jakiś inny silnik słabszy od SH co bym nie musiał wymieniać podzespołów ???

PostNapisane: N mar 15, 2009 1:24 pm 

Tak samo będziesz musiał to wymienić.
W praktyce to podstawowy tuning Sava i w praktyce każdy musi go wcześniej czy później zrobić. Nie musisz tego robić od razu ale musisz mieć świadomość że i tak ciebie to czeka.
Lista zmian jest jeszcze dłuższa ale to sobie sam musisz poczytać lub pogadać z jakimś doświadczonym Savowcem.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

PostNapisane: N mar 15, 2009 5:25 pm 

hmhmhm, to niechaj że będzie ten SH silnik. Szukałem książeczki do Sava ostatnio gdzieś mi zaginęła i przy okazji natknąłem się na zestaw jakiś części dyferencjałów itp. Hmh no nie wiem kupie silnik i zobaczymy pojeździmy nie ma jak to w praktyce. Za niedługo zdam relacje z wrażenia.

Z góry dzięki za wszystko

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2