Piotr Michalski napisał(a):
Ankieta jest totalnie bezsensowana. Po pierwsze, pytanie jakie jest w niej zadawane jest zbyt ogolne. Najlepsze pod jakim wzgledem? Predkosci, halasu, kosztow...? Po drugie, taka sama ankieta mogla by tyczyc tego, ktore swieta sa lepsze, Boze Narodzenie czy Wielkanoc. A tym, ktorzy uwazaja, ze spalinowe modele sa szybsze, odsylam do akrtykulow o biciu rekordow predkosci modelami r/c.
Hmm... Panie Piotrze utworzyłem tą ankietę aby dowiedzieć się i żeby inni też się dowiedzieli kogo jest więcej a mianowicie czy tych którzy wolą model elektryczny a co za tym idzie uważają go na swój sposób lepszy czy spalinowy. Ankieta nie jest bezsensu ponieważ uświadamia ona ile Polaków uważa taki a taki model za lepszy. Ma ona na swój sposób to przybliżyć oczywiście bardzo ogólnie. Forum jest o tematyce modelarskiej a w ankiecie są dwa główne kategorie modeli r/c.
Poruszył Pan sprawę Świąt. Dlaczego Pan uważa,
że ankieta na temat np. które "Święta są lepsze" jest bez sensu? Warto poznać uczucia innych np. jeden woli prezenty na Gwiazdkę a inny woli iść do kościoła we Wielkanoc. To samo dzieje się na zagranicznych forach gdzie pytanie jest np. Co lepszy samochód czy motocykl. Jedni odpowiadają, że samochód bo bezpieczniejszy a inni, że motocykl bo szybszy. Myślę, że przekonałem Pana, że nawet ogólna ankieta ma
swój "urok". Przepraszam za Off Topic. Proszę o dalsze głosowanie.