Cytuj:
jeśli masz dostęp do materiału i chce Ci się naprawdę dłubać przy tym modelu, to proszę, dorabiaj, wycinaj...
taki mam zamiar

bo tym właśnie dla mnie jest modelarstwo , żeby dorobić sobie jak najwięcej potrzebnych/lepszych/wytrzymalszych części samemu a nie poprostu wejść do sklepu i zostawić tam kupę kasy
Cytuj:
nie wsadzisz tam standardowego hexa 12 mm, ponieważ trzpień w ośce trzymający hexa też jest nietypowy (jest cieńszy, będzie luz). Także możesz tylko wymieniać opony i zakładać je na fabryczne felgi
raczej się nie zgodzę , bo na rozwiązanie problemu za cienkiego trzpienia wymyśliłem już trzy proste sposoby , więc nie widzę przeszkód żeby zamontować felgi na hex 12 .
wrócę jeszcze do osobnego zasilania odbiornika . czy ktoś mógłby mi dokładnie opisać co i jak podłączyć , czy wciąż będzie stwierdzenie " bez sensu " ??? chcę wypróbować różne rozwiązania , proszę tylko o opis lub schemat , a czy to rozwiązanie jest dla mnie sensowne ocenię później
pozdrawiam.
A wytłumacz dlaczego odbiornik chcesz zasilić oddzielnie? No po prostu po co? Jak będziesz miał normalny regulator to to on jest podłączany pod akumulator, a z regulatora idzie przewód do odbiornika który podpinasz pod jeden kanał, no i odbiornik ma już zasilanie. Drugo kanał z odbiornika idzie do serwa skrętu a miejsce na podpięcie zasilania odbiornika zostaje puste. Prose
Drugi aku i dodanie wagi nie ma najmniejszego sensu, no bo czy serwo pobiera aż tak dużo energii że musi mieć osobne?