Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 11:11 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: SPRINT 2 :)
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 7:55 am 

Witam :)

Chcialabym wiedziec co sadzicie o modelu SPRINT 2? Myslicie ze jest on dobry dla poczatkujacych? Bo ja takową jestem :P Jezdzilam tak rekreacyjnie przed domkiem modelem typu buggy ale nie byl on moj poprostu kolesia ktoremu moj chlopak (latający helikopterami) go naprawial (jejku ale namieszalam :P ) No i postanowilam kupic SPRINTA. Dzisiaj przychodzi i nie moge sie juz doczekac :D Tak na boku to jak to jest z ta tasma na oponach? Dobrze sie z nia driftuje? Lepsza tasma czy te specjalne opony do driftu? W sumie namawiali mnie na buggy ale mnie od malego ciagnie do sportowych wyscigowych samochodow 8) hiehiehie :) no to czekam na odpowiedzi i z gory dziekuje :)

GG: 8161345

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 9:19 am 

No, w końcu jakaś dziewczyna. Co do Sprinta to dobry model. Wiele osób powie, że ma napęd przenoszony paskiem i jak wpadnie mały kamyczek to już po pasku. Ja mam jednak TA-03 i jakoś jeżdże po kamieniach, a pasek jest w stanie idealnym.
Co do driftu to specjalne oponki od HPI podobno nie są najlepsze do elektryków (był gdzieś o tym temat). Jeżeli drift na taśmie to tylko PowerTape albo taśma izolacyjna. Pozostałe przezroczyste taśmy są za śliski i nawet po puszczeniu gazu model sam sunie jeszcze z pół metra.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 1:03 pm 

Sprincik jest wielce ok :) Jak dla mnie brak tam tylko opcji regulacyjnych. Troche jednak mało. Paski spisują się świetnie. Zwłaszcza ten przedni, napinacz robi swoje. Przydałby się jeszcze napinacz tylnego paska, ale narazie nie narzekam. Nie miałem jeszcze sytuacji w której się paske rozciągnął tak, że przeskakiwał. Trudno jest wyjąć dyfer, to tak na przyszłość.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 1:14 pm 

Sprint 2 to bardzo dobry i udany model.

niemniej, trochę późno się pytasz o jakość modelu, który już jest w drodze 8)

a co by było, jakby wszyscy napisali, że model jest do kitu?

Jeździłem na torze i auto się bardzo dobrze sprawuje. Jeśli chodzi o drifting, to nie mam zdania.

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 1:25 pm 

Również polecam,.

Tytuł: :)
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 1:53 pm 

o wlasnie przyszedl :P Kurcze no zrobil na mnie piorunujace wraznie :) Jest duzo wiekszy niz myslalam i fajnie zrobiony :) Jednak trzeba bedzie wymienic spezyny od amortyzatorow bo wydaje sie ze sa zbyt "twarde" czy cus w tym stylu :) Jaki olej polecacie do amortyzatorow? Bo jestem na etapie uczenia sie :) Jesli chodzi o stwierdzenie: No wreszcie jakas dziewczyna :P to trzeba pobudzic ten swiat bo modele to naprawde fajna frajda :) W sumie interesuje sie modelami rc dzieki mojemu chlopakowi :) Od dziecinstwa odstawialam lalki na bok i tylko autka mi w glowie byly :) Kiedys bedac na pokazach w Grodkowie na ktorych moj chlopak latal Helikiem zobaczylam takie autko i od razu mi sie oczka zaswiecily :) Moj chlopak juz wiedzial o co chodzi wiec zaczelismy zbierac za jakis konkretny wóz :) Od razu gdy zobaczylam SPRINTA wiedzialam ze ON bedzie moim pierwszym wybrankiem :P (jesli chodzi o autka oczywiscie :D) A jesli model okazalby sie do KITU jak to pisal wczesniejszy modelarz :) To trudno :) Ale czytalam troche o nim i byly pozytywne opinie. Chcialam jednak bezposrednio zapytac ludzi doswiadczonych w kwestii SPRINTA bo widziec jazdy to nie wszystko :) A czy ktoryś z Was jeździ moze SPRINTEM?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 3:46 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Dziękuje Ci Boże za tą dziewczyne !! :D
Co do za twardych amorków... Jezeli chodzi Ci o driift to takie własnie najlepsze ;) Oczywiscie mozna tez zakupic jakies miekksze... Co do tasmy... Najlepiej izolacyjna :) Nie powiem ze nie które sa za sliskie bo tak nie jest... jak ktos nie umie kontrolowac auta to juz jego problem... A co do opon... Mysle ze swoja role dobrze spelniaja tylko Yokomo , te z plastikowmi obreczami... Slyszalem ze Hpi sie nadaja na kant du** ... Jeszcze znany i lubiany sposób to nakładki na felgi , głownie coś w stylu rurki pcv oraz z roznych innych plastikow ;)

Tytuł: :P
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 4:24 pm 

Hehe dzieki Gex :P

I za komplement w pierwszej linijce i za dobre rady :) Jejku juz sie nie moge doczekac kiedy sama wypróbuje SPRINCIKA :P Ale jeszcze troszku musze poczekac :) Co sadzicie o tym silniku? http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1417

Bedzie dobry? :) Z tych danych to wydaje sie calkiem przywoity cio? :) Moze polecacie jakis dobry regiel na poczatek? Byleby wszystko bylo ok pod ten silnik i tak dalej :) Co Wam bede mowic to Wy sie znacie a nie ja :P No to chlopcy wykazac sie :P pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 4:36 pm 

Nie ma za co ;)
Silniczek przyzwoity :) Ale regielek do niego bedzie "troche" kosztowac... zalezy czy chcesz jedno czy dwukierunkowy ;) A pozatym do tego silniczka przydalaby Ci sie tokarka bo innaczej długo nie pojezdzisz ;) (chyba :D )

Tytuł: :)
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 4:53 pm 

Z cen to ja sobie zdaje sprawe :) Zdaje sobie tez sprawe z tego, ze przepustowosc regulatora musi byc dopasowana do wydajnosci pakietu ipoboru silnika wiec w tej kwestii jest ok. Musi byc ona wieksza zeby sie regulator nadmiernie nie grzal :) Jesli chodzi o ta tokarke to moj chlopak ma na to sposob :) Wiem z tym tez sobie mozna jakos poradzic :) A ze tak zapytam z ciekawosci ile masz lat? Poprostu tak zeby sie orientowac czy mam mowic na Ty czy per PAN :) Ah ten sprint czuje ze sie zakochalam :P:P:P:P

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 4:56 pm 

regiel bedzie dwukierunkowy ma sie rozumiec :) Musze zadbac na jakis konkretny sprzet a nie ze sie popsuje po pierwszej jeździe :) Wiec... Lepiej zainwestowac raz a porzadnie :) Troszke poczekac az ta kasa sie uzbiera ale juz wiedziec ze TO jest TO :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 5:03 pm 

Hahahha ... Pan... :D 14 :D
Ja teraz kupiłem regiel firmy Mtroniks, zobaczymy jak bedzie sie sprawowal ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 5:10 pm 

no to zycze Ci jaknajlepszego sprawowania regla PANIE Gex czternastolatku :P Nie no znasz sie na rzeczy mimo tych 14 latek :P Ja mam 16 i jestem tepa jak but :P Co widac po moich postach no ale coz... Czlowiek uczy sie cale zycie :) http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=328 mam na oku ten regiel jednak pisze "ograniczenie 10 zwoi" wiec co to znaczy? Moze byc do tego silnika czy nie?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 5:13 pm 

ok narazie lecem odpisze wieczorkiem albo jutro :) Ale piszcie co sadzicie wszyscy na temat SPRINTA i tego regla i silnika i tak dalej :) GEX buźka dla Ciebie :* papasie :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 5:26 pm 

Regiel nie nada sie poniewaz obsluguje on od 10 zwoi w gore tj nie moze byc silnik o liczbie zwoi mniejszej niz 10.:D

Pozdr;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona