Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 12:37 am

Autor
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 6:55 pm 

Witam!
Czy wie ktoś może czym sie różnią te dwa modele? Jaka jest różnica cenowa między nimi i gdzie Rally można najprościej dostać bo nigdzie nie znalazłem.
I może jeszcze pytanie jakie są podwozia do rally?
Z góry dzięki za wyjaśnienia

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 7:06 pm 

Ja mam SPrinta Rally. I ci powiem że od zwyklego sprinta EP to on się różni tylko amorami (są wyjęte podkładki = większy prześwit) i oponami (pirelli rally T). A między sprintwem 2 to nie wiem, ale na zdjęciah sprint 2 wyglądał tak samo jak sprint EP tylko był jakby bardziej ,,płaski" czyli będzie miał niższy środek ciężkości. Do rally to: TB-01, ew. TT-01 Asso STR-4 Rally, a reszte... pewnie jest jeszcze troche dobrych ale się nie nzam... niech ktoś moją wypowiedź ew. uzuełni :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 7:19 pm 

Sprint 2 jest nowszy i bardziej zawansowany techniczne ma łożyska i ma nowe amory olejowe a poza tym różni się od rally oponami i jest trochę niższy od 2 czyli ma niższy środek ciężkości więc nie nadaje się do klasy wrc jak chcesz do tej klasy kup tamiya tb-02 jakieś inne auto albo coś z nim zrób ale do jazdy koło podwórka jest idealny lub do klasy dtm standard. Ja mam tą fure i jestem zadowolony z zakupy mam w planach nowy model ale ten jeszcze będzie mi służył do driftingu i będzie ze mną na zawsze nigdy do nie sprzedam zachowam dla przyszłych pokoleń. (Zakończenie jak w serialu brazylijskim o modelach) :D :D

Hpi Micro Rs 4 (Sprzedam)
"Asso RC18T" (Sprzedam)
Heli:
Trex 500 ESP
Trex 450 SE v2
Samoloty:
Rwd 5 by skazoo

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 10:16 pm 

Sprostowanie do tego co wcześniej napisałem!!!
Wersja dostępna tylko w Europie i Azji - Rally jest na podwoziu Sprint EP, a nie na podwoziu Sprint2. Mój błąd.
Tak jak napisał nero93 o Sprint E.P. Wersja Rally różni się tylko innymi sprężynami na amorach, złotymi felgami i oponami Pirelli. Ta informacja jest w pliku pdf z częściami składowymi modelu.
W USA był kiedyś jeszcze model elektryka w wersji Rally, ale na podwoziu RS4 i to rzeczywiście było Rally. Znajdziesz go na stronie HPI – USA .
Niestety HPI.pl nie sprzedaje wersji Rally, w USA też jej nie ma – tam na razie wcale nie ma dwójki. Natomiast europejskie sklepy sprzedają
Sprint EP Rally
Sprint EP GTi
Sprint EP wersja RTR
Sprint 2 z budą lub bez
zajrzyj tu http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... ht=sprint2

Ostatnio edytowano So mar 19, 2005 9:06 am przez zotornik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 10:18 pm 

Relly, EP, GTI to wszytsko to jest to samo jest to tani chwyt reklamowy...!

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 1:04 am 

1. mknet: co Ty piszesz, TB-02 do rally????
Przeciez to podwozie jest odwoziem na tor.

Peo: EP(relly) rozni sie zasadniczo od GTI, to tak jak bys powiedzial, ze w hpi micro nie ma ruznicy czy jest 140 czy 150mm rozstawu osi.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 12:30 pm 

Witam!
Dzieki wszystkim za odpisanie. Mam teraz TB-01 i zastanawiam sie nad jakims lepszym następcą do Rally ale niemogę nic znależć. Z tego co napisaliście to Tb-02 oczywiście nie nadaje sie jak również Sprint Rally bo amortyzatory to sobie można zmienić czyli wystarczy kupić S2 żeby mieć Rally. Faktycznie bzdura. Szukałem jakiegoś Rally żeby nie było też problemu z częściami (jak w przypadku HPI) ale widze że chyba nic nie znajde...

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 6:23 pm 

andropow napisał(a):
1. mknet: co Ty piszesz, TB-02 do rally????
Przeciez to podwozie jest odwoziem na tor.

Peo: EP(relly) rozni sie zasadniczo od GTI, to tak jak bys powiedzial, ze w hpi micro nie ma ruznicy czy jest 140 czy 150mm rozstawu osi.

Niby to że się różni płytą główną, przednim paskiem i ,,top deckiem", to to jest zasadnicza różnica ( :lol: ) :?: No nie wydaje mi się.

BTW. mknet: sprint EP też ma łożyska i olejowe amory. Nie wiem czy nowe, ale olejowe :D

dunkmaster: PolecamRS4 Rally... świetne jest... chciałbym... :D

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 6:46 pm 

nero to zobacz jak sie bedzie sprawowal na kretym toze model (w profesjonalnych rekach) ze zmniejszonym rozstawem o 10-20%.
Rozstaw ma zasadniczy wplyw na prowadzenie modelu!

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 9:40 pm 

nero gdzie moge znależć info o tym RS4 Rally?
Wie ktoś może jak jest zabezpieczony Sprint przed powiedzmy jakimis kamykami, bo slyszalem ze moze być z tym problem, czy można dokupić coś na górę?

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 12:27 pm 

dunkmaster napisał(a):
nero gdzie moge znależć info o tym RS4 Rally?
Wie ktoś może jak jest zabezpieczony Sprint przed powiedzmy jakimis kamykami, bo slyszalem ze moze być z tym problem, czy można dokupić coś na górę?

Jak se kuoisz RS4 i do niego osłonke rajdową, odpowiednie amorki i coś tam, ogólie jak go zrobiasz na rally to on będzie rally. rozumiesz o co chodzi. On jest dobry do rally jako sam w sobie, tylko mu trzeba troche pomóc. Takim kupionym nie robionym nic to nawet nie próbuj - podwozie w żaden sposób nie jest zabezpieczone.Aha jeszcze jedno. Jak chcesz moge ci wysłać przykładowe fotki :). A sprint( EP ) jest zabazpieczony, ma osłonki na dyfrach i do tego dokupujesz oslonke rajdową i oponki rally i w zasadzie można ruszać :)

Andropow: masz racje, ale chyba mamy jakieś nieporozumienie. Mnie nie chodziło jak to wpływa na prowadzenie modelu. Patrzylem na tom pod kątem wymieniania.... itp. rozumiesz o co chodzi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 12:39 pm 

chyba zdecyduje sie na przerobienie Sprinta 2 na rally tylko gdzie mogę dostać te osłonki na elektronike i pasek, bo z tego ci widzę na zdjęciach Sprinta to on ma nawet zębatki przy silniku na wierzchu więc będzie coś z tym trzeba zrobic. Widział to gdzieś ktoś ? :)

Nero93: prześlij foty na m.olejniczak@polcomed.pl jak możesz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 2:14 pm 

Dobry wybór a te osłonki sobie sam możesz zrobic z balchy lub z czegoś póżniej powszadzasz to na swoje miejsce i gotowe. Kiedyś widzałem na allegro tamiye tl-01przerobioną na rally koleś zrobił osłony z kartonu i jakoś to chroniło zebatki i dyherencjały. Ja w swoim Sprinbcie 2 mam zrobione osłonki z metalu wysłał bym ci foty ale nie mam teraz cyfrówy szkoda

Hpi Micro Rs 4 (Sprzedam)
"Asso RC18T" (Sprzedam)
Heli:
Trex 500 ESP
Trex 450 SE v2
Samoloty:
Rwd 5 by skazoo

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 2:43 pm 

dunkmaster napisał(a):
chyba zdecyduje sie na przerobienie Sprinta 2 na rally tylko gdzie mogę dostać te osłonki na elektronike i pasek, bo z tego ci widzę na zdjęciach Sprinta to on ma nawet zębatki przy silniku na wierzchu więc będzie coś z tym trzeba zrobic. Widział to gdzieś ktoś ? :)

Nero93: prześlij foty na m.olejniczak@polcomed.pl jak możesz

To nie szkodzi że ma zębtki na wierzchy. W EP Też tak jest ale jak masz oslonke to ci to nie szkodzi :wink: A do przerobienia to ci potrzebne będą oponki rajdowe, i będziesz musiał powyjmować nakładki z amorków = zwiększyć prześwit. Oczywiście osłonka rajdowa, ew. osłonka na odbiornik, ew. nowe sprężyny i chyba tyle. Masz dobże bo masz standartiowo zamontowane osłonki dyfrów :) Ja tego nie miałem i teraz mam z alu zrobione.

Zdjęcia już lecą :D