Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 5:26 pm

Autor
PostNapisane: Cz sty 07, 2016 8:20 pm 

Na początku witam Wszystkich. Jestem nowy jak i na forum tak i w modelarstwie RC.
Przyznam szczerze, że realizuję swoje marzenia z dzieciństwa.
A zaczęło się od przeglądania internetu, allegro i z czasem sklepów z modelarstwem RC.
Gdzieś po drodze natrafiłem na to forum gdzie zacząłem zgłębiać tajniki modelarstwa. A konkretnie co kupić, co się z czym je, co do czego pasuje i takie tam.
Przyznam szczerze że na początku chciałem wydać na model około 500zł. Ale czytając apetyt zaczął rosnąć. Od samego początku założenie było takie żeby kupić model elektryczny i coś czym będę mógł pojeździć w każdym terenie (w miarę rozsądku), asfalt, trawa, ubita ziemia, kamienista droga itp. Pojawiły się pytania typu. A może od razu lepiej kupić coś na silniku bez szczotkowym? Następnie nie wiedziałem czy wybrać na początek model z napędem na 4 koła czy na dwa. Opinie były różne. Od tego że napęd na dwa koła gorzej się prowadzi po takie że jest lepsza zabawa i do tego jest mniej elementów które można zepsuć. Następny dylemat to wielkość podobno że im większy tym lepiej się prowadzi. No i z 1:16 przeskoczyłem na 1:10 kosztem napędu na 4 koła. Hehe paradoks. Kolejna ważna sprawa dla mnie i myślę że dla każdego nowego modelarza to dostęp do części, potrzebowałem coś do czego kupie wszystko co zepsuję. No i po kilometrach przeczytanego tekstu na tym forum padło na HPI E-FIRESTORM FLUX (którego sporo osób polecało na początek) do tego ładowarka Radox alpha v2 do tego dwa pakiety redox racing 4000mAh 35C 2S. I się jeździ JUPIIII szczeniackie marzenie spełnione no i nadal się spełniają :D... Co mogę powiedzieć o modelu... Hymmm no na początek to nie za wiele bo ogólnie się ciesze że mam taką maszynkę którą chciałem mieć od zawsze... Jedyne co mogę powiedzieć to że mam wszystko poskręcane na minimum (uczę się jeździć) i jak na razie robi na mnie ogromne wrażenie. Kręci bączki na szutrowych drogach, wskakuje na górki bez większego problemu, po trawie w paku śmiga jak szalone i jak to mój kolega ujął "nieźle ciśnie"... Na razie mam tyle do powiedzenia jeszcze tylko chciałbym zaprezentować filmik z pierwszej mojej jazdy...
https://www.youtube.com/watch?v=iyn43kTiXfY

Pozdrawiam wszystkich Krystian.

Ostatnio edytowano Cz sty 07, 2016 8:45 pm przez speed_k, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 07, 2016 8:27 pm 

Gratuluje, dobry wybór. Marzenia są po to by je spełniać :D . Pozdrawiam

PostNapisane: Cz sty 07, 2016 8:35 pm 

Dziękuję. Hehe to samo powiedziała mi żona :D... Gdy jej powiedziałem że chcę taką drogą zabawkę...

PostNapisane: Cz sty 07, 2016 8:38 pm 

Wyrozumiała kobita z niej, ale chciałbym zobaczyć jej minę jak byś jej teraz powiedział, że twoje kolejne marzenie to nowe Lambo :lol: Moja też dzielnie znosi to wszystko :D i chwała im za to.
Na jakim pakiecie jeździsz?

PostNapisane: Cz sty 07, 2016 8:43 pm 

hehehe... Lambo może nie ale Subaru impreza to jest coś co mi się podoba. Latanie bokami i takie tam Lub Mitsu EVO... No ale niestety lub całe szczęście nie jestem miliarderem więc muszę się zadowolić tym co stoi na parkingu :P... i w piwnicy firek hihihi...

Pakiet to redox 4000mAh 35C 2S.

PostNapisane: Cz sty 07, 2016 10:34 pm 

Gratulacje speed_k ze spełnienia marzeń i z wyboru Firka :)
Miałem to samo i też kupiłem niedawno Firka jako pierwszy model, tylko jednocześnie musiałem kupić dwa modele, bo syn nie dałby mi żyć, że on nie ma czym jeździć, no i kupiłem dwa. Razem raźniej się jeździ :)
I jeszcze potwierdzam Wasze słowa, chwała żonom za zrozumienie nas w naszej pasji :)

Traxxas E-Revo BL
HPI E-Firestorm
Tamiya TG10 Honda -> BL
Traxxas Summit BL
Axial scx10.2
Agama
Carson Virus 4.0

PostNapisane: Pt sty 08, 2016 6:09 am 

Dziękuję.
No właśnie. Córka pomimo niskiego wieku też mi nie daje spokoju i co się wjeździe to słyszę "tato a ja też mogę. Tato a kiedy ja. Itd". Więc się zastanawiam nad drugim modelem. I przed zakupem firka zastanawiałem się nad savage xs. I chyba się skusze.
Tak panowie chwała naszym panią za wyrozumiałość dla nas i naszych maszynke.