Na początku witam Wszystkich. Jestem nowy jak i na forum tak i w modelarstwie RC.
Przyznam szczerze, że realizuję swoje marzenia z dzieciństwa.
A zaczęło się od przeglądania internetu, allegro i z czasem sklepów z modelarstwem RC.
Gdzieś po drodze natrafiłem na to forum gdzie zacząłem zgłębiać tajniki modelarstwa. A konkretnie co kupić, co się z czym je, co do czego pasuje i takie tam.
Przyznam szczerze że na początku chciałem wydać na model około 500zł. Ale czytając apetyt zaczął rosnąć. Od samego początku założenie było takie żeby kupić model elektryczny i coś czym będę mógł pojeździć w każdym terenie (w miarę rozsądku), asfalt, trawa, ubita ziemia, kamienista droga itp. Pojawiły się pytania typu. A może od razu lepiej kupić coś na silniku bez szczotkowym? Następnie nie wiedziałem czy wybrać na początek model z napędem na 4 koła czy na dwa. Opinie były różne. Od tego że napęd na dwa koła gorzej się prowadzi po takie że jest lepsza zabawa i do tego jest mniej elementów które można zepsuć. Następny dylemat to wielkość podobno że im większy tym lepiej się prowadzi. No i z 1:16 przeskoczyłem na 1:10 kosztem napędu na 4 koła. Hehe paradoks. Kolejna ważna sprawa dla mnie i myślę że dla każdego nowego modelarza to dostęp do części, potrzebowałem coś do czego kupie wszystko co zepsuję. No i po kilometrach przeczytanego tekstu na tym forum padło na HPI E-FIRESTORM FLUX (którego sporo osób polecało na początek) do tego ładowarka Radox alpha v2 do tego dwa pakiety redox racing 4000mAh 35C 2S. I się jeździ JUPIIII szczeniackie marzenie spełnione no i nadal się spełniają

... Co mogę powiedzieć o modelu... Hymmm no na początek to nie za wiele bo ogólnie się ciesze że mam taką maszynkę którą chciałem mieć od zawsze... Jedyne co mogę powiedzieć to że mam wszystko poskręcane na minimum (uczę się jeździć) i jak na razie robi na mnie ogromne wrażenie. Kręci bączki na szutrowych drogach, wskakuje na górki bez większego problemu, po trawie w paku śmiga jak szalone i jak to mój kolega ujął "nieźle ciśnie"... Na razie mam tyle do powiedzenia jeszcze tylko chciałbym zaprezentować filmik z pierwszej mojej jazdy...
https://www.youtube.com/watch?v=iyn43kTiXfYPozdrawiam wszystkich Krystian.